Pest - Før, under og efter pest

Der findes tre slags pest:


- Byldepest - høj feber, træthed, muskelsmerter, kvalme, opkast samt store og meget smertefylde bylder.  De kan ses som en hævelse på dine lymfeknuder, det kan også være i lysken armhulerne og på halsen, da lopper bider mest der, og du kan få alvorlig blodforgiftning. Byldepest smitter ikke før dine lunger er blevet inficeret. Risikoen ved at dø af det er op til 60 % hvis du ikke er behandlet, man hvis du har fået en hurtig antibiotisk behandling kan dødeligheden være til under 5% Lymfeknuder hæver, hyppit i skridt og armhule.
Hvis en bylde brister inden for en uge er chancen for at overleve mellem 10% og 40%.
Byldepest er også den mest almindelige form for pest. Når du er blevet smittet går det to til seks dage før du bliver syg.


- Blodpest - Mørke pletter, der dækker kroppen er forårsaget af blødninger under huden. En forgiftning, der har lagt navn til "Den sorte Død".

                                                4defe9c46a97b08062011.jpg

- Lungepest  - Høj feber, træthed, hovedpine, muskelsmerter og efterfulgt inden for fire og tyve timer, vil du hoste meget, og der vil komme voldsomme blodopkast.Det smitter hurtigt fra menneske til menneske via. åndedræt. Dødeligheden er 100%, og man dør inden for to døgn. 


Du kan nemt blive smittet af dyr, fx som rotter, gnavere, præriehunde og lopper

kan nemt overføre pest.

Pest opstår nemt ved dårlig hygiejne og dårlige forhold, hvor der lever de dyr, du kan blive smittet af.

Hvis et menneske har fået pest er det meget vigtigt ikke at være i nærheden af dem, og hvis man er blevet behandlet for lungepest, skal den der har behandlet en, selv i en kort behandling bagefter for ikke selv at blive angrebet af det. Ved byldepest er det ikke nødvendigt, med mindre du kan finde nogle få symptomer på det.Pest er en meget sjælden sydom for os nu, selvom dødstallene er steget lidt de seneste par år. 
Nu er dødstallene ca. 3000 til 4000 tilfælde pr. år i hele verden. Og de lande der mest har tilfældet af at blive smittet af pest pr. år, er Afrika, Asien og Madagaskar.

 
Panel title
Antal besøg: 187

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,38208699226379sekunder