Pest - Hvordan pest smitter
Pest kan smitte på den måde, hvor mikroorganismen mere tilfældigt forårsager epidemier blandt mennesker efter kontakt med inficerede dyr eller insekter - bl.a. pest. Det er den sygdom, der giver flest døde.                                  

Man har forsket i, at pesten kom fra Asien i 1100-1200 tallet, hvor der levede mange rotter og mus over det hele – dvs. gnavere, og de kom af, at folk f.eks. smed deres afføring ud på gaden, og det tiltrak dem jo som sagt. Af dem blev der udviklet pest, og derfor også dem som var ”smitterne”. Det var nemlig 332563-pesten-var-ikke-en-folkelig-drber--.jpggnavernes lopper, der

overførte pesten gennem et bid, hvoraf lopperne selv var blevet smittet med bakterien pest, og det gav så byldepest.

Hvis man også havde et sår, så kunne et inficeret dyr også smitte gennem såret.

Af almindelige smittemåder, kunne det også overføres via nær hoste.

Folk der rejste til Kina, var tit folk fra Europa, og de blev ofte ramt af pesten, fordi de omgik gnaverne og de folk,

der var hjemløse, og var blevet bidt af gnavernes pest'

lopper.

Under den sidste pestepidemi der startede i Kina i 1855-1922 tallet, kommunikerede man også meget med alle verdensdele og forhandlede, og af det kom også den store udbredelse af pest.

 

I slutningen af det 19. århundrede blev verdensdelene knyttet sammen ved hjælp af større og hurtigere skibe. Større fart på skibene og større mandskab, hvoraf der var gnavere iblandt dem, og det gjorde det muligt for pesten, at krydse Stillehavet, og tit inden de var nået i land var alle om bord enten døde eller ramt, og derfra kunne rotterne og musene så finde sig nogle nyerotte.jpg ofre i en ny verdensdel; Europa.     
Da det var nået til Europa, gik det stærk med Danmark, og efterlod også rigtig mange døde, og det var især pga. de tinge leveforhold der var: husene lå meget tæt op af hinanden, og folk der var fattige, levede tit i et beskidt og koldt hjem med husdyr - grise og køer - boende lige inde ved siden af, og de boede i beskidt halm, hvor gnaverne så kunne leve, og efterhånden smitte menneskene.

 

 
Panel title
Antal besøg: 192

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,31272411346436sekunder