Pest - Pestens oprindelse
 

Hvordan opstod pest?

 

Pestbacillen opstod i Mongoliet i cirka 1340. Den bed sig fast på lopper, og de smittede så den sorte rotte, og så begyndte rotten så at smitte mennesker, når der ikke var flere rotter, som lopperne kunne bide i.

Pesten var meget farlig og havde tre smitteveje, dem der havde lopper var sikker på at få pest, hvis man var i nærheden af nogle rotter og blev bidt blev man også smittet, eller hvis du havde kontakt med de syge.

Når der var mange smitteveje, var der også større risiko for at blive smittet.


                4defe93b2b18c08062011.jpg


I 541 til 760érne blev området i middelhavet ofte ramt af pest, de mener at den kom fra Indien til Egypten, og det var derfor der blev ved med at komme sydomme.

I 1345 opstod der en meget aggressiv form for pest epidemi, kaldt "den sorte død". I starten var det ikke et særlig stort problem, men da den efterhånden spredte sig til de fastboende blev det meget værre.

De kaldte det den sorte død fordi at folk fik blåsorte bylder på kroppen, og når de døde fik de et blåsort skær.Den spredte sig mere og mere, da den sorte rotte som havde pesten, levede meget på skibene, der kunne de godt lide at leve, og jo flere steder de blev sejlet hen, jo flere steder blev den spredt.Pesten kom til Danmark i 1349, den kom med et skib, som var kommet fra Bergen af, den spredte sig så til Norge så til Sverige og så videre til Danmark, hvor den hærgede os i ca. 5 år, og efterlod over 250.000 døde danskere, og i Danmark efterlod den ca. 22.535 dødsfald i bare København ud af ca. 60.000 indbyggere.

 
Panel title
Antal besøg: 186

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,28936386108398sekunder