Praktiske Peter - Biler
Nov
28
2009

Bremser på bilen

Jeg oplevede en gang at forbremsen i venstre side på vores mazda 626 "hang" den bremsede lidt hele tiden uden at jeg trykkede på pedalen og jeg opdagede det ved at jeg stod ud efter en lang køretur og det lugtede brændt nede ved hjulet og jeg fik straks en andengradsforbrænding på min pegefinger da jeg i et ubetænktsomt øjeblik satte den på bremseskiven for den var rigtig varm skal jeg lige hilse og sige.

Jeg mente i første omgang at det måtte være bremseklodserne som var blevet så tynde at de ikke kom med tilbage når man slab bremsepedalen. og jeg aftalte med min kone at når hun aligevel skulle forbi Qvikpot næste morgen og spørge efter nye vinterdæk så skulle hun også spørge hvad de tog for at skifte bremseklodserne når de nu måske alligevel skulle sætte nye vinterdæk på.

Næste dag begynder min kone smilende at fortælle om hvor søde de var nede hos Qvikpot og jeg lyttede lidt påtaget smilende med,mens jeg tænkte at det er da klart de var søde...det ville jeg jo også være hvis der stod en sød og smuk uskyldig brunette og tydeligt var på herrens mark omkring biler ! og jeg ventede kun på at hun nåede frem til prisen for de nye bremseklodser så jeg kunne afgøre om det kunne betale sig at jeg selv skiftede dem eller ej.

Jeg husker tydeligt hvordan min mave krympede sig sammen lynhurtigt da hun smilende sagde at bremsekalibrene samt bremseskiverne og bremseklodserne i begge sider skulle skiftes og det kunne Qvikpot ordne for kun 7000kr...........................Jeg fik efter nogle sekunders åndenød fremstammet at jeg ikke lige kunne se det søde og dejlige i den dom fra Qvikpots "søde og charmerende" mekanikere !

Men det var tydeligt at hun havde fuld tillid til Qvikpot og at det var for stor en opgave for mig når vi ikke havde en stor garrage med værktøj og det i øvrigt var lidt pinligt hvis jeg stod ude på vejen og baksede med bilen så alle naboerne stod bag gardinerne og snakkede om hvor fattige vi måtte være, når vi ikke havde råd til at lade de så søde og dygtige mekanikere ude i byen lave vores bil.

Jeg havde dog efterhånden genvundet mine mandlige gener og fik overbevist min kone om at jeg skulle have chancen for at se om jeg ikke selv kunne ordne den 7000 kroners reperation,selvom hun var skeptisk overfor det.

Det hele endte dog lykkeligt med at jeg fik afmonteret bremsekalibren, som rigtig nok sad fast,men jeg skilte den ad og fik renset og smurt den, så den virkede igen og satte den på og udluftede bremsevæsken og vores dejlige mazda har kørt og bremset fejlfrit siden samt gået igennem et syn uden skift af hverken bremseklodser skiver eller kalibre.

Men det bedste ved historien,ud over de sparede 7000kr var faktisk at jeg uden at sige det direkte, havde fået gjort de søde og dejlige mekanikere nede hos Qvikpot grundigt til skamme og at min kone fremover nu godt kan nøjes med hendes egen nogle gange lidt søde hjemmemekaniker smiley.gif

 

 

 

 

Share on Facebook Back to the blogComments:


 
Panel title
Antal besøg: 10203

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.15273094177246sekunder