pottermutter - Skinny info

Link til verdens bedste skinny info:

Der er masser info på http://www.skinnyfakta.dk/

 

Skinnyer

Uanset om man elsker dem eller hader dem, så er de desværre på vej til at blive et nyt designer kæledyr alla Chihuahua’en.

jeg frygter desværre som så mange andre avlere sikkert også gør, at skinnyernes fremtid kan være usikker, for hvis ikke folk sætter sig ind i hvad det er de køber, vil en del dyr måske dø pga uvidenhed.

Eller som min værste frygt faktisk er, at folk får købt sig en skinny fordi at de er moderne og så ikke gider dem alligevel og vil forsøge at skille sig af med dem til hvem som end vil have dem, uanset om det er nogen som ingen viden har om skinnyer.


Hvis du overvejer at få en skinny, gør det fordi at du simpelthen ikke kan lade være, fordi de her specielle marsvin med deres charmerende attityde har vundet dit hjerte.

 

Begyndelsen

Hvordan skinner er opstået er der lidt tvivl om.

Jeg har hørt 2 forskellige varianter om deres opståen så jeg skriver begge her. Hvilken der er rigtig ved jeg ikke.

Den ene måde skulle være at de er lavet i canadisk laboratorie for dermatologisk undersøgelser. 1976 kom de første skinny marsvin ud fra Charles River´s Laboratorier. De først skinnyer, var alle hvide med røde øjne og de havde ikke et ret godt immunforsvar dengang.

Avlere tog dem til sig og begyndte at parre dem med almindelige behårede marsvin for at få bedre gener, immunforsvar og forskellige farver.Mange mener stadig at skinnyerne har dårligt immunforsvar, men det er ikke sandt mere for avlerne har forbedret dem mere og mere gennem årene

Den anden er at de faktisk kom fra et andet institut i Canada, Montreal´s Institute Armard Frappier (IFA) Mutationen var først identificeret i 1978 blandt afkommet af 3 hunner parret med en Albino Hartley marsvinehan på IFA. De blev sendt til Charles River i 1982

Hartley marsvin er en speciel slags marsvin som er fremavlet til labotorie forhold tilbage i 1950´erne. De er indavlet i 10 generationer og er kun brugt i labotorier.

Uanset hvad, så er skinnyerne kommet for at blive. Og det er i den grad et marsvin med attityde.

 

Anskaffelse

Hvis du har lyst til at få dig en skinny bør du huske følgende.

En skinny er selvom den ingen pels har, ikke et dyr til folk som er allergiske overfor pelsdyr.

At sætte dig grundig ind i hvad det er for et dyr du vil anskaffe dig.

Gider du have et par marsvin ind i familien ?
Et marsvin er et flok dyr og bør derfor have en burkammerat.

En skinny er mere aktiv og nysgerrig end et almindelig behåret marsvin.

De elsker at undersøge ting der kommer ind i buret til dem, uanset om det er en gulerod eller legetøj.

Den spiser og drikker mere og derfor skider og tisser den også mere. Hvilket vil sige oftere skift af strøelse i buret

Skinnyer koster derfor mere i foder, hø og strøelse, i det at de bruger en del mere foder for at holde varmen.

De har ingen egentlig pels og kræver mere hensyn ifh til kulde, varme og træk.

Og nej den skal på ingen måde have tøj på og bruges som en lille mode hund på armen.

Samtidig skal man huske at en skinny ikke et stykke legetøj til en lille pige eller dreng. Nogle vil selvfølgelig sige at det jo bare er et marsvin. Ja det er det også. Men ingen dyr bør overlades til små børn.

Jeg syntes at der altid skal være en voksen der har det overordnede ansvar hvis et barn har eller skal håndter dyr. For både barnets og dyrets skyld. 

 

 Pleje

Mange tror at der er så meget mere arbejde ved at have skinnyer end marsvin med hår.
Det syntes jeg faktisk ikke at der er, hvis man husker et par enkelte ting. De kræver mere foder + hø + vand + varme.

Selv har jeg et par stykker og det er kun den ene der kræver lidt ekstra ifh ti hudpleje, ellers så kigger jeg dem efter for tør hud og smør dem med lidt kopatte salve hvis det er nødvendig og klipper deres negle lidt oftere end på alm marsvin. Dels pga at deres negle vokser hurtigere men også så de ikke får kradset sig selv og lavet sår når de klør sig.

 

Mad

Skinnyer behøver ikke ekstra vitaminer og mineraler ifh til almindelige marsvin. De elsker grønt og spiser meget af det. Hvidkål, gulerødder, salat, blomkålsblade, broccoli osv. Også gerne lidt frugt ind i mellem. Om sommeren elsker de som alle andre marsvin at få græs, skvadderkål (rig på c vitamin) og mælkebøtter.

Giv aldrig et marsvin kartoffel.
Hverken rå eller kogt, for det kan de ikke tåle.

Ang foder er der delte meninger om det. Nogle foretrækker pelleteret med vitaminer og mineraler i.
Andre foretrækker et blandet produkt med lucerne, ærter, majs grøntpiller osv. Det kommer nok an på hvad men selv har haft gode erfaringer med.

Bare husk at alle marsvin skal have c vitaminer.

 

Hvor bør jeg stille en skinny

Skinnyer skal helst stå varmt. Gerne mellem 15 – 25 grader hvor de står, men ikke i direkte sollys eller træk. Og gerne et sted hvor de kan få lidt ro men hvor de stadig kan være med og blive taget op.

For det elsker de. 
Panel title

© 2018 pottermutter

Antal besøg: 223

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30412578582764sekunder