radon - Forside

Radon - en usynlig dræber der er skyld i ca. 300 dødsfald per år

Radon er en kræftfremkaldende gasart der findes naturligt i den danske undergrund. Lokalt rundt om i landet kan der dog være store forskelle på hvor meget radon der findes i jorden. Via dette link: http://www.radonfri.dk/da/om-radon/radon-i-din-kommune.html kan du se om din kommune er radonramt.

Hvordan kommer radon ind i dit hus?

Radon er en gasart og kommer ind i dit hjem via huller og sprækker, feks. i fundamentet. Nyere huse bør ikke have radonproblemer da det er lovpligtigt med en såkaldt radonspærrer, men dette er ikke tilfælde i ældre huse (før 1990). Her var der ikke noget lovkrav om radonspærrer.

Hvorfor er radon farligt?

Radon er en luftart er kommer ind gennem dine luftveje (halsen) og ned i lungerne, hvor det kan forudsage lungekræft. Det menes at 300 danskere hvert år dør pga. radon.

Hvorfra ved man om man har for meget radon i indeluften?

Radon kan ikke ses, lugtes, smages eller føles. Den eneste måde man kan vide om der er for meget radon i indeluften er ved en såkaldt radonmåling. Den største udbyder af radonmålinger i Danmark er Nordisk Radon Måling - www.radonfri.dk. En radonmåling koster kun ca. 300 kr inkl. alt.

 
Panel title

© 2018 radon

Antal besøg: 618

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,58132100105286sekunder