Ramsoemusikhus - Kommende arrangementer


525c44ad46dfc14102013.jpg

 

Fredag 11. april 2014  Burnin Red Ivanhoe

Medlemmer 175.- Øvrige 200.- Mulighed for spisning 135.-

Menu:


To af hippie-tidens mest toneangivende orkestre Burnin' Red Ivanhoe og Young Flowers er der stadig gang i. For de trofaste fans skulle det være muligt at opleve gamle hits i ny forklædning, og for nye lyttere er dette en god chance til at få et indblik i tressernes flowerpower.
Burning' Red Ivanhoe blev dannet i 1967 og er den dag i dag stadig en stor del af dansk musik. Bandet har netop udgivet albummet "BRI", hvor GAFFAs anmelder Espen Strunk mener, at der er "kælet for den musikalske udførelse", men har dog kun givet albummet tre ud af seks stjerner. Blandt Burnin' Red Ivanhoes hits findes numre som "Tingel-tangel Manden", "Gong-Gong, the Elephant Song" og "Ivanhoe i Brøndbyerne".
Young Flowers har, i modsætning til Burnin' Red Ivanhoe, holdt 40 års pause fra deres psykedeliske rock.
Burnin Red Ivanhoe behøver således ingen yderligere præsentation, og det er heller ikke nyt at der sker udskiftninger omkring bandets ankermand Karsten Vogel. I den nye inkarnation er Ole Fick således skiftet ud med sessionguitaristen Jens Runge, som også bidrager på vokalsiden.
 
Hertil kommer altid gode Aske Jacoby på guitar, og man må da også sige, at der er kælet for såvel musikalsk udførelse som omslaget, der genbruger grafikken fra debutalbummet M144 fra 1969.
 
Også musikalsk brygges der videre på den cocktail af psykedeliske, dansksprogede tekster og  jazz-influeret syrerock som gjorde eksempelvis 6 Elefantskovcikadeviser til en af sentressernes mest mindeværdige albumudgivelser. Et familieorkester kan man næppe kalde det, men årene har dog gjort, at flere generationer mødes over Burnin Red Ivanhoe om den samme oplevelse. Oplevelsen af at være der selv, nær det virkelige liv, sammen med den ægte vare.
 
Der er ganske fine takter i det syrepoetiske tekstunivers og musikerskabet fejler i sagens natur intet. Så vi må håbe at de når helt ud over scenekanten i Ramsø Musikhus - inspirationen hænger tungt på væggene i det gamle musikhus.

Lineup:

Karsten Vogel
Kim Menzer
Aske Jacoby
Jens Runge (i stedet for Ole Fick, som er på foto)
Assi Roar
Klaus Menzer


525c47ea703eb14102013.jpg


Fredag 2. maj 2014  Signe Svendsen

Medlemmer 160.- Øvrige 185.- Mulighed for spisning 135.-
Menu:

Nogle gange viser genvejen sig at være en omvej. Det har Signe Svendsen, der i 2001 blev kendt for sit samarbejde med  Melodi Grand Prix-vinderne Rollo & King, nok måttet erkende.
Sikkert er det i hvert fald, at hun først de senere år er nået frem til det musikalske udtryk, som passer til hendes indlysende kvaliteter.
Og med »Kun de faldne rejser sig« er hun kommet helt hjem, vil jeg mene, og tegnes af westernguitarer, dobro, piano, dæmpede trommer, violin og andre instrumenter fra den amerikanske roots-tradition.
 
Det er vellydende, håndvarme arrangementer med farve af country, blues og bluegrass. Alt sammen forenet og fuldt forløst i »Din sang«, hvor Signe Svendsen synger »Du flyder afsted/Som et indløb til en større flod«. På samme måde løber sangen frem mod sit fine, fine omkvæd og videre ind i en ualmindelig smuk afslutning. Tekstmæssigt er der også noget at komme efter på »Kun de faldne rejser sig«. I »Ingen som os« lyder det eksempelvis: »Der er dage som denne/vi kommer ikke udenom/vi rammer bunden/og ser det hele nedefra og op.«
 
Når tekster og melodier ofte løfter sig, og bliver til gode sange, skyldes det nu hovedsageligt to forhold. Det ene er, at Signe Svendsen er en rigtig god sanger, som aldrig overgør eller lirer med fraseringerne, men i stedet stoler på, at der lyttes mere, hvis der synges lavmælt, end hvis der synges igennem. Her er i stedet stilfærdig sødme og en vis skrøbelighed, som aldrig slår over i usikkerhed.
 
Den anden afgørende omstændighed er musikerne bag Signe Svendsen og ikke mindst Lars Skjærbæk, som har løftet så mange plader og også løfter denne. Hans omgang med dobro, mandolin og talrige andre strengeinstrumenter er traditionsbevidst, personlig, lyrisk, og den skal Signe Svendsen – og alle vi andre – virkelig være taknemmelig for. Jo -  Signe Svendsen har fundet hjem.





 


 

 

 

 

 

 

 

 
Panel title

© 2023 IDOE 2013

Antal besøg: 74382

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.37491917610168sekunder
Seneste Nyheder
Highlights i 30 år