Velkommen til hjemmesiden om vores familie - Dagbog
June
17
2012

Madeline 1 år

Hold da helt op!

 

Allerede 1 år siden. Det er svært at tænke på uden at få tårer i øjnene smiley.gif Tænk sig at i dette øjeblik for 1 år siden var Madeline på vej til verden, og om blot 1 time og 40 minutter er hun lige ankommet.

 

Det er gået så sindsygt stærkt. Fra den lille bitte musepige som vi tog med hjem fra hospitalet, til skrigeungen der viste sig nogle uger senere, og nu til den dejlige lille tumle-gøj der kravler over alt og i alt.

 

Hun er så dygtig i dagplejen og opfører sig eksemplarisk. Hun er nysgerrig og piller i ALT! Selv Tysons hundemad er der blevet smagt på, når vi et splitsekundt ikke lige har haft hende under opsyn. Hun er blevet dygtig til at dele de ting hun har med os. Hun giver gerne sit legetøj til de andre børn i dagplejen, men hun tager det også gerne igen, eller tager deres i stedet. Når hun fx spiser, rækker hun gerne sine fedtede fingre hen til vores munde, for at vi også kan smage smiley.gif - Også sutten deler hun gerne med mor og far.

 

I dag har vi holdt fødselsdag for noget af familien, og det blev fejret med boller og lagkage, og masser af gaver. Hun fik nogle fine ting, og synes det var fantastisk at pakke gaver op smiley.gif

 

1 år..... puha som tiden den dog flyver!

 

- Charlotte

April
6
2012

God Påske!

Ja så kom påsken også, og foråret heldigvis. Men det betyder også store ting for de kommende uger!

 

Maddie starter i dagpleje allerede den 16.! puha det kommer tæt på. Og jeg starter jo den 30. Jeg er spændt på hvordan opstart til både dp og job vil gå. Andy har taget fri den 16. når hun skal starte, og det er jeg glad for, så jeg ikke er helt alene. Men jeg kommer sikkert til at græde alligevel.

 

Jeg har købt en lille bil smiley.gif så det bliver heldigvis dejligt nemt at hente og bringe Maddie til og fra dagpleje, samt selv komme på job.

 

Det sidste besøg fra Birthe sundhedsplejerske er også veloverstået. Det blev det den 13. marts. 9,7 kilo og 71,5 cm lang smiley.gif

Jeg glæder mig til at starte på job igen. Men det er selvfølgelig også lidt trist at jeg ikke længere skal gå og hygge med min lille skat herhjemme. Det sidste år er gået afsindigt stærkt! Tænk at hun snart bliver 1 år gammel!

 

Hulk hulk.... mors store, lille pige

 

-Charlotte

Feb
23
2012

Min baby er blevet stor!

Jeg havde engang en lille baby på omkring 2400 gram som var sådan en tynd lille baby, som kun kunne sove, spise og græde.

 

Nu har jeg en stor pige på knap 10 kilo som sidder selv og spiser små rugbrøds hapsere selv. Spiser grønsager og klapper kage, synger, råber, plasker i vandet med hænderne når hun er i bad og sover i sin egen seng på sit eget værelse.

 

Hvor er min lille baby blevet af?! Det er utroligt at hun allerede er 8 mdr. gammel. Vi har i dag været ned og besøge vores kommende dagpleje Helene. Hun virker sød, men Maddie kunne ikke rigtig lide hende. Det kan være det var pga hendes briller. Men mon ikke den bette tøer op når hun har set hende nogle gange. Det kommer tættere og tættere på. Dagplejestart, og start på job for mit vedkommende. Det sidste år er gået SÅ ufatteligt stærkt! Føler knapt jeg kan nå at følge med!

 

Bare min lille pige ikke vokser alt for hurtigt, for så skal hun jo pludselig i skole! Ej, det kan jeg slet ikke klare at tænke på. Nu får jeg halt tårer i øjnene. Man skal godt nok nyde tiden mens den er her.

 

 

-Charlotte

Jan
11
2012

Godt nytår!

Ja det er ved at være længe siden jeg sidst har skrevet herinde. Men julen blev også en stressende tid med juleindkøb osv. når man har en lille størrelse der skal med smiley.gif

 

Men vi kom da vel over julen. Og jeg skal love for Maddie fik et væld af gaver! Det var meget overvældende. Men hun forstod jo ikke noget af det selv. Men det gør hun jo nok til næste år. Dog synes hun de blanke julekugler på træet var meget spændende at spejle sig i.

 

Nytår gik også godt. Vi kom igennem det på trods af al larmen fra fyrværkeriet, og Maddie holdt sig længe vågen, og var med til at skåle nytåeret ind da klokken blev 12. Kom helt til at stå og dvæle ved tankerne om året 2011 der er gået. Med alle de ting der er sket.

Maddie der kom til verden og hvordan det har ændret vores liv, og hvordan vi stod året forinden og skålede året ind, uden Maddie, som vi ventede på ville ankomme om sommeren. Så kunne man ikke lade være med at tænke på hvad mon 2012 vil bringe med sig. Forhåbentlig bliver det et fantastisk år!

 

Maddie er efterhånden blevet en større lækkerbidsken! Hun vejer næsten 9 kilo, og er rigtig begyndt at forsøge at komme fremad når hun ligger på maven. Der skal ske noget nu! Hun er også blevet stor nok til at komme i den næste kategori autostol. Det går næsten for hurtigt.

 

Godt nytår til alle! Må 2012 blive det bedste år hidtil smiley.gif

Oct
26
2011

Efterår er en hyggelig tid på året.

..når man altså er indendøre!

For når man skal afsted med barnevognen og hunden, er det noget møg når det regner angry.gif

 

 

Men nu efter Madeline er blevet 4 mdr. er hendes skrigeri blevet begrænset, så nu er der faktisk blevet tid til at mor kan sidde inde og nyde en varm kop the, mens Maddie sover til middag, og det er DEJLIGT!

 

 

Hun er også begyndt at have en nogenlunde døngrytme nu. Hun er vågen i aller højest halvanden time af gangen, og helst omkring en time, og så skal hun sove. ellers bliver hun overtræt og pylderet. Så i løbet af dagen er det blevet nemmere at planlægge det hele. Men om aftenen når hun skal ligges i seng, tager fanden ved hende! Det er absolut ikke en nem opgave! Det tager nogen gange en time eller mere at få hende til at sove!

 

 

Men når hun så af og til tager helt op til 12 timers søvn i 1 stræk (som hun gjorde i nat) så er det okay, at man skal kæmpe lidt, for at få hende til at sove.

 

 

Vi er også begyndt på grød. I hvert fald nogle små smagsprøver. Hun synes det smager fint, men har lidt svært ved at synke konsistensen. Men hun har lært at man skal åbne munden når skeen kommer.

 

 

Hun lå på gulvet på hendes legetæppe i går, og løftede hovedet rigtig flot, hvor Andy så siger "hold kæft hvor går det hurtigt", og han har fuldstændig ret! Hvor er den lille baby blevet af?

 

 

Hun har fået øjene op for at man nu kan holde fast i ting med hænderne. Det er fantastisk at se hvordan hun kan underholde sig selv smiley.gif

 

 

..Og nu bliver det jo snart jul, og jeg glæder mig! Den første julegave er allerede i hus. Det bliver skønt at holde Madelines første jul, selvom hun nok ikke forstår ret meget.

 

 

-Charlotte

Sept
29
2011

Av av det gør ondt i pengepungen at være til åbningsudsalg!

Men så er det dejligt vi har en masse gavekort til babysam der skal bruges. Madeline og mig har i dag været i babysam til åbning i Viby sammen med naboen Lene og hendes "lille" Mathias smiley.gif Vi ville ikke kæmpe med 117 andre om de aller bedste tilbud, så vi kopm omkring frokost. Det blev dog alligevel til en masse tøj til Madeline til nu når det bliver lidt køligere i vejret. Samt en hel bunke savlesmækker, for frøkenen er begyndt at have problemer med at styre sit mundvand ;)

 

 

Vi har også været til Sundhedsplejesken i dag. Nu vejer Maddie hele 5660 og måler 62 cm. Lange rør! hun skal nok blive en høj pige engang.

 

 

Maddie fik jo sim 3 mdr. vaccination i fredags, og hun slap ikke for feber. 38,8 var den om aftenen, og hun sov derfor i kortærmet sommerdragt. Men hun var nu ikke træls på trods af feberen. hun var en lille smule pylderet af og til, men ikke mere end et lille knus og kys kunne klare. ellers lå hun faktisk bare og underholdte sig selv og pludrede løs. Måske skal vi have den 3 mdr. vaccine noget oftere ;)

 

 

Ellers ikke så meget nyt. Hun er begyndt på en ret træls vane med at hive sutten ud af munden og bruge hænderne i stedet for, men så bliver hun sur, for de er alligevel ikke så gode som sutten. Så man kan rende mange gange til og fra barnevognen når hun bliver puttet. Men sådan er det jo. Jeg er heldigvis begyndt at blive bedre til at læse hendes signaler om hvornår hun er træt. Det er ellers en kunst skulle jeg hilse at sige. Det gælder om at ligge hende til at sove på det præcis korrekte tidspunkt, ellers bliver hun bare møg-arrig, og stopper ikke bare sådan lige igen. Men alting tager tid, og vi kender hinanden bedre efterhånden smiley.gif

 

 

Den 11. oktober kommer sundhedsplejesken på besøg og introducerer os til grød. Det glæder vi os meget til!

 

 

-Charlotte

Sept
22
2011

Skrig, hospitalsbesøg og barnedåb

Ja det er ved at være et godt stykke tid siden jeg sidst har fået skrevet herinde. Men der er også sket rigtig meget den sidste måned til halvanden.

 

Skrigeriet gik helt over gevind! Hun skreg og skreg... Og så skreg hun lidt mere... Jeg gik med hende på armen konstant når Andy var på arbejde, og når han kom hjem gik han med hende på armen mens hun skreg. Nøj hvor et helvede! En dag var det så slemt så vi var en tur inde forbi Skejby hvor vi blev indlagt til observation, fordi skrigeriet havde resulteret i manglende appetit, og dermed vægttab! De sagde hun ikke var syg, og at det nok var kolik, og umodent tarmsystem der gjorde det, og at vi bare skulle vente på at hun blev ældre. Vi overnattede der kun fra torsdag til fredag, men blev udskrevet mandag efter at vi havde været hjemme i weekenden. Hun var i mellemtiden blevet startet op på Movicol som skulle hjælpe hende af med afførringen, og det var endelig "sparket" i gang.

 

Hun var faldet lidt til ro efter Movicolen begybdte at virke, men efter nogle dage hjemme blev alt ved det gamle skrigeri igen angry.gif Lige indtil vores kære nabo Frank havde fundet en artikel på nettet om en undersøgelse af kolikbørn, hvor 70% var holdt op med at skrige efter man havde skiftet modermælkserstatningen ud med en af dem uden laktose. Så det skulle vi prøve! Sådan nogen kan kun købes på apoteket, men det koster en krig! Heldigvis fik vi en recept fra lægen, som gjorde vi får det billigere.

Og fra den ene dag til den anden (næsten) havde vi fået et andet barn! Hun kunne nu være vågen uden at græde.... Hold da op! Og hun kunne ligge for sig selv i et par minutter uden at vride sig i smerte. Og vi hørte hende pludre for første gang. Det var utroligt. Nogen har forslået at vi prøver at skifte tilbage til den gamle modermælkserstatning for at se om det virkelig var det der gjorde det, men det tør jeg simpelthen ikke. Jo, hun græder da stadig, og har da stadig lidt ondt i maven når hun har luft, men slet slet ikke i samme grad smiley.gif

 

Den 18. september skulle der holdes barnedåb, og jeg havde været lidt nervøs for hvordan hun ville opføre sig i kirken. Hun var lidt utrilfreds i starten, men efter at have fået vand i håret, blev hun træt og faldt i søvn i fadder Franks arme. Da hun vågnede fra sin lur, charmede hun både Frank og Fadder Bohmann til den store guldmedalje med masser af smil smiley.gif Efter kirken holdte vi festen på restaurant Patrice i Åbyhøj. Maden var dejlig, gæsterne var glade, gaverne var smukke, men hovedpersonen sov fra hele seancen. Det må sørme værre trættende at "gå" i kirke ;) Så nu har bette endelig officielt fået sit navn:

 

Madeline Marie Recke Vahl

 

-Næste udfordring kommer i morgen hvor hun skal 3. mdr. vaccineres. Vi krydser fingre for vi slipper for feber... Update følger....

 

 

-Charlotte

Aug
9
2011

Søvn...? Hvad er det?!?

De sidste 14 dage har virkelig sat både vores tålmodighed og forhold på prøve. Madeline har haft rigtig ondt i sin mave, og har grædt næsten uafbrudt!

 

Det er frustrerende at se hun har det skidt, men det er så begrænset hvad man kan gøre for hende. Vi ved dog det er pga luft i maven, at hun har så ondt. Men ligegyldigt hvor meget vi bøvser hende af efter måltider, og cykler med hendes ben, for at få de "onde prutter" ud, så skriger hun i smerte dagen og natten lang angry.gif

 

Så det må siges at være noget begrænset hvor meget/godt vi har sovet her på det sidste....

 

I dag har jeg så haft besøg af sundhedsplejesken, da bette skulle vejes. 3950 gram er vi oppe på nu! Den bette tøs er jo blevet stor pige :D Og nu må hun derfor også gerne sove ude. Jeg spurgte selvfølgelig sundhedsplejesken til råds hvad søren vi skulle gøre med bettes græderi og luft i maven. Hun havde heldigvis en plan. Hun har simpelthen ondt i maven pga bla overfodring. Men da hun er født for tidligt, kan hendes mave åbenbart ikke rigtig finde ud af at fortælle hende når hun er mæt, så hun bliver ved med at signalere at hun er sulten, selvom hun lige har spist. Og i stedet for at give efter for hendes signaler, skal vi nu prøve at give hende kamille the med sukker i stedet, og se om det stiller hendes behov. Derudover har hun rådet os til at anskaffe en gynge til at hænge i loftet nede i stuen hvor hun kan ligge og sove i, så hun kan blive gynget rundt, i stedet for at blive båret rundt på armen hele tiden. Det skulle også være godt for maven.

Derudover får hun nu fast dosis af Mylicon dråber der skulle hjælpe på luften, samt i stedet for kun at få den syrnede modermælkserstatning, er vi nu gået lidt tilbage til at hun også får noget af den almindelige, så længe hendes afførring er lind.

 

Nu vil jeg passe på med at "jinxe" det for meget, men so far, so good! For for første gang i 14 dage, ligger hun nu og sover stille og roligt i kravlegården smiley.gif Jeg lagde hende derned mens hun stadig var vågen, og hun faldt sørme i søvn uden gråd...

 

Jeg vil krydse fingre for at dette nu er vendepunktet, så det fremover bliver bedre med maven.... x

 

 

- Charlotte

July
28
2011

5 ugers lægebesøg

I går var jeg til 5 ugers undersøgelse med Maddie, og vi havde taget moster Chris med. Bettemusen havde lige spist, så hun sov nogenlunde fra det meste, men øffede da lidt da lægen skulle checke hendes hofter. Men takket være sutten, gik det hele uden alt for meget bøvl.

 

Hun er nu vokset til 52 cm og vejer 3370 gram, så nu er hun en "rigtig" baby størrelse. i hvert fald samme størrelse som en nyfødt. Lægen mente hun har lidt navlebrok, da hendes navle buler ud, men det sagde han at der skulle checkes op på når hun skal til 3 mdr. undersøgelse.

 

Og lægen sagde hun var en fin pige, men det er jeg nu ikke i tvivl om.

 

Så nu er bette vokset helt ud af størrelse 40/44 i både bodyer og dragter, og faktisk også størrelse 50 i dragter, da hun er blevet for lang. Bodyerne i str. 50, kan hun dog stadig sagtens passe, men hun er jo også en slank pige. Så i dag skal det første babytøj sorteres fra, da det simpelt hen er blevet for småt!

 

-Som tiden dog flyver...

 

-Charlotte

July
22
2011

Tiden efter hospitalet

Jeg har lige været ude i øsende pøsende regnvejr med regntøj, banevogn og hund. Det var ikke just en fornøjelse! Men bare fordi vi har fået et familiemedlem mere, betyder det jo ikke at Tyson skal forsømmes, så så må vi jo allesammen på tur smiley.gif

 

Bette kan godt lide at sove i barnevognen og blive kørt rundt, selvom jeg nogle gange ikke er helt prof til at styre den barnevogn, men hun lader ikke til at ligge mærke til alle de kantsten jeg kører ind i tongue.gif

 

Tiden efter hospitalet har været meget anderledes, end da vi lå derinde. Vi forsøger at forme vores nye hverdag, så både Andy og jeg får tid til også at holde fri fra både arbejde og baby. Men det er ikke nemt her i starten, men det skal vi nok få styr på snart. Bette er blevet dygtig til at sove om natten. Hvis hun ellers er mæt og tilpas, kan hun godt sove 5-7 timer i streg, og det er hendes forældre rigtig glade for. Hun blev vejet sidste gang i mandags, hvor hun var 1 måned, og 1 dag. Der blev hun vejet til 3150 gram. Hun er samtidig vokset ud af præmaturbleen og næsten også af str. 44.

Hun har haft lidt dårlig mave i nogle dage, men om det er luft eller bare hård mave som hun allerede får laktulose for, har jeg lidt svært ved at vurdere. Så hun er lidt urolig det lille pus angry.gif

 

Andy har meget travlt på det nye job. De er underbemandet pga ferie, og så får de stadig mange varer, så han har overarbejdet de sidste par dage. Så han er meget træt her til weekenden. Forhåbentlig kan han få lidt søvn.

 

På torsdag skal Bette og jeg til 5 ugers undersøgelse, hvor vi skal vejes igen. Der bliver holdt godt øje med hendes vægt af både sundhedsplejesken og lægen. Det er utroligt der allerede er gået så lang tid siden hun kom til verden. Kan nu forstå hvad folk mener når de siger at tiden flyver afsted når man er på barsel!

 

-Charlotte

July
22
2011

den 17. juni kommer et mirakel til verden

Det hele startede den 16/6 med at mit forstervand begyndte at sive. Jeg håbede selfølgelig at det var indbildning, da det jo var alt for tidligt for vores lille datter at komme ud.

 

Den 17/6 møder vi til check på fødegangen. Vi venter egentlig bare på at de fortæller os at det ikke er fostervandet, og sender os hjem igen, men sådan blev det ikke. Da de sagde at det var fostervandet der var gået, begyndte jeg at græde. Det var jo for tidligt!

 

De fik forsikret os om at det nok skulle gå alt sammen, og den kommende far førte logbog under hele fødslen, så vi ved præcis hvornår der skete hvad

 

Den 17/6 kl. 12.00 bliver vi indlogeret på fødegang 3 på skejby på fødestue 31. Jeg var meget ked at se at der ikke var noget fødekar, men JordeMmoderen fortalte at jeg ikke kunne komme i fødekar når jeg skulle have lagt ve-drop. Det var jeg lidt ked af at høre, men jeg kom ikke til at savne det.

 

kl. 13.00 blev droppet lagt. humøret er fint. Vi er lidt i chok over at jeg skal føde netop nu, men vi får slappet lidt af og talt om tingene, og læst lidt i billedbladet, for at få tiden til at gå.

 

kl. 15 30 er veerne kommer godt i gang. Jordemoderen har sagt at der helst skal være 5 veer på 10 minutter. Det er der på dette tidspunkt, men de er stadig til at holde ud.

 

kl. 15.45 bliver jeg tilbudt et lavement, som jeg takker ja til. Derefter forsøger JMS at sætte en elektrode på lillepigens hoved, men da jeg kun er 1 cm åben er det umuligt, og det opgives.

 

kl. 15.57 SVEDER jeg mega meget på den lumre fødestue, og jeg smider al tøjet, og alle vinduerne bliver åbnet  Den jordemoder studerende tilbyder mig samtidig en FILUR is som jeg takker ja til.

 

kl. 16.10 bliver veerne værre og jeg starter med ilt masken.

 

kl. 16.30 gør ilt-masken ikke nok for mig, og der bliver koblet lattergas på.  Jeg bliver ør af gassen, og har stadig ligeså ondt.

 

kl. 16.50 bliver anæstesilægen tilkaldt, da jeg har bedt om en epidural. Den tager 10-15 minutter at ligge og det er først da han er færdig, at han fortæller at han måtte bruge 3 forsøg  havde han sagt det undervejs, havde jeg bedt ham stoppe! efter 20 minutter begynder den at virke, men ikke optimalt.

 

kl 18.00 har jeg stadig hårde veer, så jordemoderen checker mig og jeg er nu lidt mere end 4 cm åben, så veerne gør deres arbejde godt.

 

kl. 18.05 får jeg et ekstra skud smertestillende i epiduralen, og kl 18.15 har jeg det fantastisk!!!! Jeg kan se på min mave når jeg har veer, men jeg kan ikke mærke dem, og det er fantastisk! Billed bladet bliver fundet frem igen, og jeg får læst lidt videre.

 

kl 19.15 er der jordemoder skift. den nye jordemoder skruer op for smertestillende, da mine veer er begyndt at kunne mærkes igen.

 

kl. 20.05 undersøger jordemoderen mig, og jeg er nu 10 cm åben til både hendes og vores store overraskelse over at det er gået så stærkt!  Lillepigen er dog ikke helt nede hvor hun skal være endnu, så jordemoderen beder mig presse roligt med på veerne for at få hende nedad i bækkenet.

 

kl 20.40 begynder hovedet at presse på, og jeg får lov at presse. Mine ben er fuldstændig bedøvede af epiduralen og jeg kan derfor ikke bruge dem til at stå imod med når jeg presser. Der må derfor arbejdes ekstra hårdt fra min side!

 

21.45 efter en god time med presseveeer kommer bettemusen til verden! hun vejer 2730 og måler 49 cm, og vi er de lykkeligste mennesker i verden!

 

- hun bliver lagt op på min mave/bryst, men hun skriger ikke. Hun "knirker" som de siger. Hun bliver derfor taget over på bordet og undersøgt af en børnelæge. Hun har gode farver, men de ville gerne have at hun skreg. Hun får derfor lidt ilt. Derefter kommer hun over til os igen. De siger til os at vi skal holde øje med om hun begynder at knirke mere, ellers skulle det fortage sig efter nogle dage.

 

Vi kommer over på Y2 hvor vi bliver indlagt til observation for infektion i 48 timer.

 

MEEEEEN........ om mandagen den 20/6 bliver hun kontrolvejet, og vejer nu pludselig kun 2310 gram, hvilket er et tab på næsten 16% af fødselsvægten, og dermed ALT for meget! Bette bliver derfor indlagt under neonatalafdelingen, men vi får lov at blive på Y2. Hun kan ikke sutte ordenligt selv, og hun får derfor sondemad. Derudover mener man hun er for gul, så hun får taget blodprøver, som viser hun har gulsot, og hun skal derfor i en "lyskasse" 
Først siger man 2 døgn, men hun ender med at ligge der i 5 i alt, og vi må kun tage hende op når hun skal have mad.

 

Om onsdagen bliver hun vejet igen, hvor hun har taget 10 gram på. Lidt men ikke nok. Sygeplejeskerne bliver mere og mere overbeviste om at hendes fødselsvægt har været målt forkert. De mener ikke hun har vejet mere end 2400-2500 fra starten af, og så er hendes vægttab jo pludselig heller ikke så drastisk!

 

Den 26/6 er vi de stolteste forældre da vores lille skat tager sin første flaske selv! amningen kørte ikke, og hun ville heller ikke tage flaske, men efter at have plyndret babysam og Bilka for alle deres mærker, fandt vi til sidst en flaske der duer.

 

herfra går det godt fremad, og hun får sonden taget ud den 27. Den 28. har vi fået lov at tage hjem, da hun nu viser at hun kan spise selv hun skal bare lige have taget en ekstra blodprøve for at være sikker på at gulsoten er væk. Vi bliver enige om at vi hellere liiiige må blive indtil vi har svaret, selvom de havde sagt vi gerne måtte tage hjem, og så ville de ringe med svaret.

 

kl 12.30 kommer en meget forlegen sygeplejeske ind med lyskassen igen. Lillemusens gulsot er ikke væk! Vi skal derfor blive 1 døgn mere! Tænk hvis vi var kørt!

 

den 29. får vi endelig lov at komme hjem, dog kun på orlov. Musepigen vejer nu 2440 gram. Vi skynder os hjem ALT hvad vi overhovedet kan!

 

Fredag den 1. juli bliver vi udskrevet fra Neonatalafdelingen efter Musepigen er blevet vejet til 2470 gram. + hendes navle er endelig faldet af.

 

-Charlotte


 
Panel title

© 2018 recke-vahl

Antal besøg: 4541

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,71843194961548sekunder