Redbierne - Biavler

Bierne og hvepsene har en lille entern krig, gedehamsene som er en af de store hvepse er jo meget større end de små bier men alligevel kan bierne godt besejre dem, ved at give den tennisbold døden. Det går ud på at de samler sig til en tennisbold, omkring 500 bier er med til det her. Den her tennisbold er uden om hvepsen så den er i midten, til sidst bliver der så varmt derinde at hvepsen dør at overophedning da den kun kan tåle højst 46 grader, og der er 47 grader inde i kuglen.

30 gedehamser kan udradere et bibo på kun få timer.

Nogen biavler gør det kun for honning og pengene men der er faktisk mange der bruger bierne til andet, som deres planter og så syntes nogle biavlere bare det er hyggeligt. Desuden er det et beskyttende miljø for bierne.

Biavl er menneskets måde at have honningbi kolonier, normalt i bistader. En biavler har bier, med det formål at indsamle honning og bivoks, så de evt. kan bestøve planter, frugter og grønsager, eller for at producere bier og bifamilier med hensigt at sælge videre til andre biavlere, som jeg har nævnt før synes nogen biavlere bare det er hyggeligt at lave flere bier og hygge sig med det.

Der hvor bierne holdes, hedder en bigård. Biavlens og biavleres skytshelgen hedder Skt.Ambrosius

Mens en erhvervsbiavler har flere hundrede bistader, har et stigende antal privatpersoner et eller to bistader i haven. Placeres staderne rigtig, generer bierne ikke nogen.

Efter invasionen af Varroamider i 1980'erne har det ikke været muligt for honningbier at leve vildt i store områder Europa. Biernes overlevelse er afhængig af biavlerens bekæmpelse af miderne.

Da biavleren jo ikke kan styre, hvor bierne flyver hen, kan biavl kun anerkendes som økologisk, hvis der i flere kilometers afstand fra bistadet kun er udyrket land eller økologisk landbrug.

Der er i 2005 anerkendt en økologisk biavler i Danmark. 

 
Panel title

© 2018 redbierne

Antal besøg: 26

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,63127303123474sekunder