Redbierne - Fakta

84 % af alle plantearter er afhængige af bestøvning.

Forskere anslår, at omkring 76 % af fødevareproduktionen er afhængig af biavlssektoren, og at 84 % af de plantearter, der dyrkes i Europa, er afhængige af bestøvning.

 Anvendelse af pesticider, mangel på genetisk mangfoldighed, lange transporter, klimaændringer og elektroniske magnetfelter fra mobiltelefoner nævnes blandt andet som alvorlige trusler mod bibestanden.

"Vi er nødt til at investere mere i "bi-forskning" for at fastslå den nøjagtige årsag til de faldende bibestande, så vi omgående kan iværksætte modforanstaltninger. Manglende handling kan få katastrofale konsekvenser", vurderer Parish.

Mobiltelefoner slår bier ihjel!?

Her er der lige en artikel om ’’ Mobiltelefoner slår bier ihjel’’ artikel er skrevet af Magnus Bredsdorff.

Måske er mobiltelefoner og anden moderne kommunikation, som benytter radiobølger, skyld i, at bierne nogle steder er ved at forsvinde.

Forskere fra universitetet i tyske Landau har udført, hvad de selv kalder et begrænset forsøg, på at forklare, hvorfor sværm efter sværm tilsyneladende uden grund forlader bistadet uden at vende tilbage.

I nogle områder af USA er 80 procent af bierne døde efter at have forladt deres stade. Ingen ved, hvor de flyver hen, og bidøden, som har fået navnet colony collapse disorder (CCD) har nu spredt sig til en række europæiske lande. Værst ramt er Kroatien.

Arbejderbierne forlader staden og efterlader dronningen og nogle få unge arbejdere tilbage. Hverken parasitter, vilde bier eller dyr, som ellers plejer at tage for sig af godterne, når sværmene flyver hjemmefra, vil nærme sig de forladte stader.

Ingen har hidtil kunnet forklare, hvad der udløser CCD.

Ødelægger biernes navigation

De tyske forskere placerede ganske enkelt mobiltelefoner inde i staderne, skriver flere britiske medier. Effekten var ikke til at tage fejl af: Dem kunne bierne ikke bo sammen med. De fløj deres vej og kom ikke tilbage.

Forskernes teori er, at radiobølgerne ødelægger den navigation, som er indbygget i bierne, så de ikke kan finde tilbage til deres dronning.

Forskerne hævder ikke at have fundet den endelig årsag til biernes massedød, men deres mini-undersøgelse giver et hint om, hvor de skal lede, mener de ifølge avisen The Independent.

Ingen danske bier under højspændingsledninger

Ikke kun biavlerne og honning-elskere vil få konsekvensen at føle, hvis bierne forsvinder. Bierne bestøver langt de fleste landbrugsafgrøder på Jorden, og nedgangen i høstudbyttet vil kunne mærkes med det samme.

Ifølge The Independent sagde Albert Einstein en gang, at hvis bierne uddør, »har menneskene fire år tilbage at leve i«.

Danske biavlere har endnu ikke oplevet massedøden CCD, men de er til gengæld udmærket klar over, at stråling kan skade bierne. Biolog Flemming Vejsnæs fra Danmarks Biavlerforening oplyser til Politiken, at biavlerne i forvejen ikke placerer staderne under højspændingsledninger af frygt for, at bierne mister orienteringen.

»Bierne er meget følsomme og ofte den første dyregruppe, der bliver ramt af en ny type forurening,« siger han

 
Panel title

© 2018 redbierne

Antal besøg: 29

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3197910785675sekunder