rejsen-til-schweiz - EØS
EØS dagpenge søger du om ved din A-kasse, er du ikke medlem af sådan en kan det ikke lade sig gøre ( kun på egen regning)

Du skal ansøge mindst 14 dage afrejse dagen og skal være aktiv søgene i DK. lige indtil du rejser afsted. Din A-kasse har udfyldt nogle papir som du skal tage med til det land du vil søge job i, )i mit tilfælde Schweiz, derfor stod mine papir på tysk så de kunne forstå det, selvfølgelig). Du har knap en uge til at melde dig ledig på dit lokale jobcenter i det land du er taget til, og dernæst køre det bare derud ad. Danmark har skrevet i de vedlagte papir hvad de skal udbetale dig hver måned, så der er ingen ko på isen der. Hvert land har forskellige måder at drive deres jobcenteret på. I schweiz fik jeg udlerveret 3 stykker papir et papir for hver måned, hvor jeg skulle skrive på hvad job jeg havde søgt, og sende det til dem d. 25. i hver måned, og så gik der penge ind på kontoen, havde jeg spørgsmål eller vil have hjælp til noget skulle jeg bare kontakte dem, ellers skulle jeg pænt passe mig selv.smiley.gif sådan forgik det ihvertfald for mig.

Jeg kan kun anbefale at man tager afsted hvis man har mod på det, og lidt kapital hvis man ikke har et sted man kan bo gratis, for du skal være opmærksom at du skal have bopæl i Danmark i de måneder.
Det er en super fed måde at opleve verden på, jeg fortryder på ingen måde, og ser frem til det næste år smiley.gif


LÆS MERE HER

 
Panel title
Antal besøg: 226

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,30192399024963sekunder