Velkommen til Staldbjerggard - Hvorfor heste massage

Hvorfor hestemassage? 

Hestens krop består af omkring 60 % muskler. For at kroppen skal kunne fungere optimalt, er det vigtigt at disse muskler er smidige, afspændte og symmetrisk opbygget. Hvis en hest har spændinger i muskulaturen, kan det påvirke dens bevægelsesfrihed, mindske dens præstationsevne og samarbejdsvilje.

Muskelspændinger kan derudover forårsage en øget belastning af led og sener. Hvis en hest har spændinger i muskulaturen, eller hvis den er asymmetrisk, fungerer den ikke optimalt. Det kan enten være forårsaget af eventuelle skævheder hos hesten, men også af menneskeskabte påvirkninger, såsom dårligt tilpasset udstyr, dårlig ridning eller andet.

Ofte går heste med spændinger i længere tid uden nødvendigvis at give åbenlyst udtryk for, at der er noget galt. Massage kan være med til at forebygge, at en muskulær spænding udvikler sig til større problemer.Hvornår?

Hestemassage kan løse op for en række problemer hos din hest og er en anerkendt behandlingsform i relation til f.eks.:

- Sadelproblemer
- Modstand i ridningen
- Skader på sener, muskler og ledbånd
- Muskelspændinger

Massage kan også afhjælpe problemer med:

- Attitudeproblemer
- Manglende motivation
- Rastløshed
- Stress

Hvornår ikke? 

På en rask hest er hestemassage ikke skadeligt. Der kan dog være tilfælde, hvor det ikke er forsvarligt at massere hesten.

Massage må ikke bruges, hvis hesten har feber, akutte betændelses- tilstande eller andre akutte skader, ved unormale hævelser og varme, hvis hesten har kolik eller ringorm.

Hvis du på nogen måde er i tvivl, så få dyrlægen ud først! 

 

Massagens effekt på hesten: 

Øger og forbedrer blodcirkulationen Forøger lymfecirkulationen Forhøjer kropsvarmen og energi niveauet Sænker blodtrykket Muskler og sener bliver mere elastiske Frisk og skinnende pels     Forebygger arvæv, overben og stive led       Holder kroppen i bedre fysisk form Forebygger skader og bevægelsesproblemer Forbedrer den fysiske præstationsevne 
Panel title

© 2018 Copyright

Antal besøg: 62

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,32191109657288sekunder