robdrup - Forside

Webmaster:   karl.schlichter@privat.dk 
 
 
Mit navn er Karl Schlichter, og jeg interesserer mig meget for slægtsforskning. I starten var det hovedsageligt anerne, som jeg arbejdede med for at se, hvor langt tilbage jeg kunne føre min slægt. Nu er det ligeså meget at lave en efterslægt. Altså vælge en bestemt ane, og derefter at finde alle efterkommerne. Jeg har her valgt at følge navnene Robdrup og Schlichter, som jeg begge kan finde blandt mine aner.
 
Denne hjemmeside er hovedsageligt oprettet for at få min slægt ud på nettet, så andre måske kan finde forbindelser mellem deres og min slægt. Oplysningerne er fundet i kirkebøger, folketællinger, diverse søgninger på internet og kontakt med andre slægtsforskere og personer med tilknytning til de 2 slægter.
Hjemmesiden er under opbygning og bliver også hele tiden opdateret. Slægtsforskning er en hobby, som man aldrig bliver færdig med. Der kommer hele tiden nye oplysninger til - enten som nye personer, som man finder eller nye oplysninger om nogle af de personer, som man har fundet tidligere. Derfor er ingen af de følgende sider endelige eller fuldkomne og bliver det aldrig.
Arkivloven foreskriver, at oplysninger fra kirkebøger først er tilgængelige efter 50 år, mens mange andre oplysninger først er tilgængelige efter 75 år. Jeg har derfor her valgt, at der  vil ikke i efterslægtstavlen forekomme personlige oplysninger om personer, som er født for mindre end 75 år siden, - eller hvis jeg ved, at personen stadigvæk er i live. Dog kan der under Kildehenvisniger godt forekomme en henvisning til en oplysning i en kirkebog, hvor oplysningen er yngre end de 75 år 
 
Robdrup 
En af mine tiptipoldefædre, Peder Knudsen, født i 1787 i en lille landsby - Robdrup - som ligger lidt syd for Randers. Han flyttede noget rundt, indtil han til sidst bosatte sig i en anden landsby i Randers amt, Hoed. Måske har andre begyndt at kalde ham Robdrup, for han begynder at døbe nogle af sine børn Robdrup, ligesom han selv også flere steder har benyttet sig af navnet.
 
 
Efterslægt
Efterslægten efter Peder Knudsen viser jeg som en indrykningstavle, hvor Peder Knudsen får tallet 1. En mere udførlig beskrivelse af en indrykningstavle er der på selve siden efterslægt
 
 
Kildeoversigt
Kildeoversigten giver henvisninger til de steder, hvor jeg har fundet mine oplysninger. Kildeoversigten har jeg så bygget op efter som en generationsvis opstilling, hvor stamparret (Peder Knudsen og hans kone Ane Dorthea Frederikke Bentsdatter) er i 1. generation. Alle deres børn er nævnt samlet i 2. generation, og sådan fortsætter det generation for generation.
De personer, som kommer ind under den tidligere omtalte 75 årsregel bliver nævnt men uden kildeoversigt.
 
  
Her er en oversigt, hvor man vil kunne se, hvilke rettelser og tilføjelser, som jeg har lagt ind på siden efterslægt
 
Gæstebogen er ny, og jeg håber, at rigtig mange vil komme med kommentarer og måske er der også nogen, som kan hjælpe mig med oplysninger. 
 
Panel title

© 2019 robdrup

Antal besøg: 20444

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.14698100090027sekunder