roejkjaer - Den gamle dagbog
Om stort og småt i vores hverdag (nyeste indlæg først).

-----

Søndag d. 8. maj 2011:
Det er mors dag i dag - og for første gang er jeg blevet fejret med en buket smukke røde roser smiley.gif Mette fortjener da også en kæmpe buket, men ved hun rejser på ferie om snart ;)

Magnus er startet i børnehave for en månede siden, og han klare det som forventet, fantastisk. Malthe og Magnus ses da i løbet af dagen, men de har fundet hver deres vennekreds, selvom Magnus da tit leger med Malthes Pernille.

Så har vi jo haft en masse fødselsdage, både Malthe, Magnus og jeg er blevet et år ældre siden jeg sidst har husket at skrive i dagbogen herinde, og vi er alle blevet fejret på allerbedste vis.

Og ikke mindst 11.11 - 2010 blev jeg gjort til Frue, det var simpelt, smukt - og lige os. En rigtig fin og god dag.

I januar blev der endelig gjort noget ved køkkenet, mange tak for alle dem der har foræret os gavekort igennem de sidste år. Og også tak til min far der hjalp manden med det projekt - I har sq gjort det godt!

I efteråret valgte de at lukke mandens arbejdsplads, det var et ret hårdt slag for os. Manden var jo rigtig glad for sit job, og ikke mindst den gode løn.
Han har har sendt masservis af ansøgninger ud, men uden det ønskede resultat - endelig er det dog lykkedes ham at finde et job i Faaborg, ligesom han stod og halvvejs var igang med at komme til Norge. Jeg behøver nok ikke skrive det, men vi er selvfølgelige allesammen glade for at farmand ikke skal rejse fra os.
Og selvfølgelig ringede telefonen så i eftermiddags fra et andet sted, der også vil have ham.

Børnene vokser, bliver større og mere selvstændige. De er stadig gode og dejlige børn når vi selv skal sige det smiley.gif

Den sidste tid har været præget af mange gode nyheder og mange gode mennesker. Og man kan ikke lade være med at sidde og smile i en stille stund over at livet kan være så dejligt.

Ann

-----

Torsdag d. 29. juli 2010.
Der er sket meget... Jeg er endelig blevet student, men sikke da en tid at komme igennem! Men eksamenerne gik ok - og jeg blev da færdig. Og jeg venter nu på svar m.h.t. hvad jeg nu skal igang med.
Desværre har vi mistet en del i familierne i år og det har været hårdt for os alle sammen.
Sommerferien er i fuld gang - og der skal selvfølgelig komme billeder på (en dag), vi har været en lille ugestid i sommerhus med Farmoren, Fastrene og Onkel.
I dag står den på terrarietur.
Ungerne bliver større og frækkere for hver dag det går. Det er en stor glæde at være deres forældre, men ærlig talt, også lidt af en prøve indimellem, så det er jo helt som det skal være

-----

Onsdag d. 31 marts 2010.
Aktion "Af med sutteflasken - og sov så igennem!" er i fuld gang!
I aften er fjerde aften (og nat) uden Magnus' vællinge flasker.
Indtil nu er det gået ok! Vi havde jo frygtet at aktionen ville resultere i flere søvnløse nætter med utrøstelig to-årig, men på trods af at han vågner et par gange om natten og spørger til flasken så har han lagt sig til at sove igen kort efter, uden langvarig gråd!
Så nu håber vi bare at han snart sover helt igennem, og glemmer alt om flasken!

----

Onsdag d. 17. marts 2010.
Ja det er jo ikke det store der er sket på denne side (undskyld til farmoren).
Men jeg vil forsøge at siden opdateret de næste par dage.

Vil fortælle at det stadig går godt med Malthe i børnehaven, hans sprog og finmoterik er lidt under hvad han skal kunne, men det vidste vi jo. Men han er i øjeblikket i en rivende udvikling, og hans tegninger begynder så småt at ligne noget nu.

Magnus er ved at være en stor dreng nu, han bliver jo snart to år! Hans sprog er så småt på vej til at blive forståeligt. Han får flere og flere ord og ved hvad alting hedder nu.

Gennem december har der været knald på m.h.t. Niels' job. Og de første måneder i det nye år har været præget af mange kursuser for hans vedkommende.

Jeg har skrevet større skriftelig opgave, som gik som forventet.
Desværre har de lukket Skårup Seminarium, så nu ved jeg ikke hvad jeg skal når jeg er færdig med HF, for har desværre ikke muighed for at møde tideligt i Odense hver dag.

Men alt i alt går livet sin vandte og rolige gang på Birkehøj.

-----

Onsdag d. 2. december 2009
Så har Malthe været børnehavebarn i 1 månede. Det går fortsat godt derovre.
Magnus er i en periode for tiden, hvor det er meget svært når mor forlader ham i dagplejen.

Begge drenge er i en fase hvor deres sprog udvikler sig rigtig meget. Malthe kommer med mere og mere komplicerede sætninger, og Magnus får flere og flere ord.

-----

Mandag d. 16. november 2009.
Malthe er blevet stor. Han fyldte 3 år i går. Tak til alle for gaver, kort, sms'er o.s.v. og ikke mindst for en god dag.
Billeder kommer på et senere tidspunkt...

2. november startede Malthe i børnehave og det er gået over al forventning.
Malthe kan godt være genert og forsigtig overfor nye ting, men allerede første dag i børnehave havde han travlt med at få mig afsted igen. Magnus vil som regel heller ikke med igen når vi har afleveret storebror
Han har nu været der i 14 dage og det går stadig rigtig godt.

-----

Lørdag d. 15. august 2009.
Så er ferien (og barslen) slut! De første 3 uger havde farmand jo ferie sammen med os. Og vi har bl.a. besøgt olderne, været i Zoo og ikke mindst nogle dejlige dage i sommerhus med farmor (billeder ligger under "udflugter".

Mandag skal jeg starte skole igen, og ungerne i dagpleje. Malthe er så småt begyndt at spørge om han snart skal op til Britta og Jørn igen. 4 uger kan jo også være rigtig lang tid for sådan en lille trold.
Det bliver nok underligt at aflevere dem deroppe igen, især når de nu skal have nogle længere dage, og nu man har nydt at være sammen med dem hele dagen.

22. juli 2009:

SÅ HAR VI FERIE!

Så er vi alle sammen hjemme sammen i hele 3 uger! Ungerne har en uge ekstra - så min sidste uges barsel skal nydes med dem inden jeg starter i skole igen d. 17. august.

Vi har ikke de store planer for ferien, indtil nu har vi bare hygget os sådan stille og roligt, været i haven, gået tur o.s.v. Men så snart vejret holder tørt (og vi kan låne en bil) tager vi en tur i Zoo.
Drengenes farmor har inviteret os et par dage i sommerhus (tak for det) i den sidste uge af Niels' sommerferie
Ungerne skal desuden lige på en overnatning hos bedstefar Bubi.

Indtil nu er tiden, som altid, gået for stærkt - men jeg er sikker på at vi nok skal nå et hygge os en hel masse

-----

20. maj 2009:

Ja det er jo længe siden jeg har opdateret dagbogen.

Først og fremmest så blev Magnus 1 år d. 19. april 2009, og der er lagt både billeder og lidt tekst ind under galleriet (tryk på fanen Magnus 1 år.)
Magnus havde allerede gået selv, i nogle uger forinden sin fødselsdag smiley.gif

D. 4. maj var Magnus så til 1årsundersøgelse:
Vægt: 9,5 kg (+1 kg siden 9. januar).
Længde: 74,5 cm (+4,5 cm siden 9. januar).
Hovedets omkreds: 45 cm. (+1 cm siden 9. januar).
Så Magnus trives fint, han følger sin kurve helt fint, men ligger stadig en smule under gennemsnittet, men det gør intet så længe han følger sin egen kurve fint.

1. maj blev jeg også et år ældre. Jeg takker for en dejlig dag, gaver, hilsner (både pr. post, sms, facebook m.m.), blomster og gaver.

Ungerne udvikler sig stadig i forrygende fart. Malthe udvikler sig stadig meget med sit sprog, og er ikke længere så genert over at sige noget forkert.
Han er også rigtig blevet interresseret i at tegne noget der forestiller noget... ikke at det er så nemt for mig at se endnu - men heldigvis fortæller han samtidig med at han tegner.

Magnus bliver mere og mere sikker i at bevæge sig - selvom han stadig får en del blå mærker når han prøver at følge med storebror. Han er så småt begyndt at spise med gaffel og er begyndt at sige sine første ord.

En anden lille ting er at jeg har besluttet at den rotte jeg har tilbage nu, bliver den sidste i et stykke tid. Niels havde insisteret på at vi skulle få et par rotteunger, da Malthe var meget interresseret i dem nu, og de var sådan set også reserveret fra en avler jeg har købt fra før. Men som det kommende år ser ud, så bliver der ikke så meget tid tilovers - så derfor har jeg valgt at holde pause med gnavere i en periode.
Men når ungerne begynder om at plage om at få et kæledyr, er der ingen tvivl om hvad de får.

-----

25. februar 2009:

I dag blev Malthe kattekonge da dagplejen var i legestue og slå katten af tønden Og nøj hvor var han stolt af sin krone (billede ligger i *Fotos Malthe09).

Ellers sker der bare en masse med ungerne, Magnus kravler bare afsted, og rejser sig op af alting - og går langs sofa, bord o.s.v.
Malthe kan sige flere og flere ord og prøver at fortælle om det han oplever.

Der sker så meget for tiden - og alligevel er det svært at sætte ord på, og ikke mindst at følge med.

-----

Lørdag d. 31. Januar 2008:

Efter over en uge hjemme med begge børn, fordi Malthe havde reddet sig en gang mellemørebetændelse, feber og snot. Kom begge unger igen afsted i dagpleje mandag morgen.
Hele ugen er gået godt for begge unger
Malthe har ellers, på trods af, at han har været der i over et år, stadig haft meget svært ved at blive afleveret. Men ikke en eneste tåre blev der fældet i denne uge i den forbindelse.
Magnus' start er gået nemt. Han vil dog ikke spise i dp'en, men det skal nok komme!
Han leger godt med de andre børn, og han er sjældent ked af det... men i det øjeblik moar kommer ind af døren skal jeg love for han skaber sig hvis moar ikke tger ham op hurtigt nok!

-----

15. januar 2008:

Så gik december og halvdelene af januar

Mandag d. 5. januar skulle Magnus starte i dagpleje - men vi tog lige en ekstra dags ferie, så tirsdagd 6. januar havde han første dag. 1 time var han afsted. Det gik godt. Malthe var dog meget ked af det da jeg afleverede Magnus og ikke tog Malthe med hjem.
Torsdag blev begge børn afleveret samtidig - hold fast en barnevogn kan være tung i snevejr læsset med over 24 kilo børn

9. januar kom der sundhedsplejeske til Magnus, han vejer nu 8560 gram og måler 70 cm. Desuden bestod han BOEL-testen med glans.
Han vågner 3 gange hver nat og vil spise - men vi blev rådet til at få tjekket hans øre i tilfælde af at der står lidt væske derinde, så kan det godt genere og være årsag til han sover dårligt om natten.

I denne uge har Magnus kun været afted 1 dag... Natten til mandag sov han stort set ikke, natten til onsdag sov ingen af ungerne ret meget og i dag er Malthe syg, og da jeg jo skal have dem begge med uanset hvad, så blev de hjemme. Jeg regner ikke med at Malthe er frisk nok til at komme afsted i morgen, for han har intet spist i dag (ud over 5 små mundfulde is).

-----

3. december 2008:

Magnus skal starte i dagpleje 5. januar 2009, og han havde fået en plads, men i går ringede pladsanvisningen om han ikke kunne starte et andet sted, fordi dagplejemoren havde 3 småbørn under 1 år og de ikke mente det var optimalt at der skulle starte en så lille en mere.
Så vi har fået tilbudt en anden plads til ham, hos Malthes dagplejefar hvilket vi er rigtig glade for, da vi er meget glade for Malthes dagplejeforældre.

I sidste uge (25. november 2008) blev begge unger vejet og målt.

Malthe:
Højde: 91 cm.
Vægt: 16 kilo.
Hovedets omkreds: 51 cm.
Malthe ligger (stadig) over gennemsnittet i vægt, men følger sin egen kurve flot.

Magnus:
Længde: 70 cm.
Vægt: 8 kilo
Hovedets omkreds: 43 cm.
Magnus ligger lidt under gennemsnittet i vægt, men følger sin egen kurve flot.

Begge unger trives fint

-----

16. november 2008:
I går blev Malthe hele 2 år
Dagen forløb i grove træk sådan:


Kl 6.58 blev han vækket af moar med fødselsdagssang, og da far og Malthe var kommet ud af sengen fik han sin første gave

Lidt over 9 dukkede de første gæster op, hans mormor og hendes kæreste.
Der blev lukket flere gaver op, og spist boller og kanelsnegle.
Da de kørte var det tid til middagssøvn.

Omkring klokken 13 begyndte det sidste hold gæster at indfinde sig. Moster Minni og Bedstefar Mørk var de første på pletten. Da Malthe vågnede var der så flere gaver at lukke op.
Derefter kom resten af gæsterne, bestående af Faster Ditte, Faster Ane og Onkel "Mus", Farmor, Bedstefar og Jytte. Sune, Sarah, Laura og Baby-Lærke.
Og med dem... FLERE GAVER

Der blev så spist boller og lagkage, selvom det var noget trangt om bordet lod det til at alle hyggede sig. Hovedepersonen gjorde i al fald.

En del af gæsterne blev til aftensmad (tak til farmoren for maden), og det blev en super hyggelig aften også. Malthe badede sig i opmærksomhed hele dagen og aftenen.

Omkring kl. 22.30 takkede de sidste gæster af - og Malthe fik lov at se en smule tegnefilm inden han røg til køjs kl. 23.

Gennem dagen kom der en lind strøm af lykønskningskort og lykønskning sms-er

Der var virkelig mange der fejrede Malthes 2-års fødselsdag. Og stor tak til alle for at gøre hans fødselsdag til noget særligt

Der bliver lagt billeder af dagen ind på et senere tidspunkt.

-----

13. oktober 2008:
Fredag d. 10. oktober blev Magnus vejet og målt.
Han vejer nu 7680 gram og måler 67,5 cm. Sundhedsplejesken havde kun godt at sige om ham.

Om 2 dage er der kun 1 månede til at Malthe bliver 2 år Det er svært at forstå at det allerede er så længe siden han kom til verden. Vi synes jo næsten lige vi har fået ham.

-----

23. september 2008:
Så lærte lille Magnus langt om længe at rulle. Far og mor er ret stolte af den lille Snus
Niels er for nogle uger siden startet op efter endt barsel, så nu er alt tilbage i den "gamle gænge".
Malthe udvikler sig i stor hast - desværre ikke så meget sprogligt, men meget motorisk og har bl.a. opdaget glæden ved at klatre og rutche på rutchebane.

-----
4. september 2008:
Siden sidst er der sket en smule... Kæresten blev jo et år ældre i går, vi havde en hyggelig dag. Lørdag var der også lidt fødselsdagsgæster.
Søndag var der gang i den store haveopryddning og et der er også blevet sået græs i det tidligere vildnæs
Så nu er haven i det mindste godt på vej til at være som Niels vil have det.
For 2 dage siden, fik Magnus sin første vaccination. Det klarede han bare rigtig fint! Han var en smule træt i nogle timer efter, men ingen feber eller andre tegn.
-----
19. august 2008:
I dag blev Magnus 4 måneder.
Sundhedsplejersken var på besøg og målte den "lille" dreng til at være:
61 cm lang og veje 6630 gram.
Han trives og vokser som han skal, og er meget opmærksom og "stærk" i nakke og ryg . Så både vi og SP'en var jo godt tilfredse med Magnus.
-----
15. august 2008:
I dag blev Malthe 21 måneder. Og som alle andre gange han er blevet en månede ældre, undre jeg mig over hvor tiden dog blev af.
Med to børn, går tiden af en eller anden grund dobbelt så stærkt.
Men han er stadig vores lille baby:
Selvom han gerne af og til vil have os til at tro det, så passer det ikke!
Han kan næsten for hver dag der går et nyt ord, og der er ingen tvivl om at han forstår alt hvad vi siger.
Han vil være med i alt hvad vi gør - det er sjovt og rart, også selvom tingene så tager lidt længere tid.
Han er et lille dejligt menneske, som vi er lykkelige for at kende
-----
11. august 2008:
Fra lørdag (d. 9.) til søndag (d. 10.) blev Magnus og Malthe passet hos Bedstefar og Jytte.
Det var første gang at Magnus skulle passes. Malthe var 9 måneder da han blev overnattede ude første gang, og mor her synes det var meget tidligt at Magnus skulle sove ude.
Men det hele var ifølge de "gamle" gået godt. Magnus var meget træt da han kom hjem, så han er nok blevet underholdt meget .
Mor kom også helskindet igennem oplevelsen, selvom vi begge syntes at der var lidt for stille nu de små ikke var her.
------
5. august 2008:
Så fik vi sørme også en hjemmeside.
Dagen i dag er gået med så lidt som muligt. Faren er igang med at sætte den nye emhætte op, desværre løb han ind i problemer da han skulle pille fliser ned der hvor den skal sidde, så der er gået en del tid med at lappe huller.
Malthe er endelig begyndt at sove igen, når han bliver lagt i seng. Varmen slog hans søvnrytme fuldstændig i stykker, så indtil i går er der gået flere timer hver aften med at putte ham.

------

 
Panel title

© 2018 roejkjaer

Antal besøg: 27007

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,5076949596405sekunder