Rohdes-Garden - Haveoversigt
Her er en oversigt over min have, tegnet i fri hånd, så helt præcis er den ikke, men den giver en ide om hvordan og hvor jeg har tingene4f9cfec7cc8a629042012.jpg
Grunden er godt 750 kvm stor og huset udgør 110 kvm. 
Område 1, for min morgen terrasse, som er øst for huset. 
Område 2, er syd for huset og en del af forhaven som forbipassende kan se. Her har jeg mit Geranium bed, og det er også her jeg har de stærke og brændte farver. 
Område 3 og også 4, er her jeg har de bløde og sarte farve, som går fra hvid og over til lys rød, lys lilla. Lyse og pastel farve er i dette område. I midten har jeg mit spejltbassin som er 2 mtr i diameter. Den er 70 cm dyb, for at jeg kan have en fountainer i den. Den er kun gravet 20 cm ned, så den fylder lidt op. Det er tanken at den senere skal plantes til, så den komme til at fremstille i rustfarve og grønt. Der er også en bænk i dette område, længes over på hæggen over til naboen. Der kan jeg så sidde og nyde haven. Dette område er også min primær staudebeds område.
Område 5, er terrassen, hvor der også er et mindre spejl bassin, men en granit sten hvor vandet kommer ud. Terrassen er afgrænset med thuja, som står som en mindre hæk, kun ca 50 cm høj. 
Område 6, er mit Rhododendron bed. Her er også en mindre granit bæk. Der står et stort blod-ahorn i midten, som giver en dejlig skygge både for planterne og også for en selv en varm sommer dag. Der er ca 15 til 20 forskellig rhododendron, så blomstring starter fra maj og forsætter til juni/juli.
Område 7, er mit bålplads. Lavet i marksten. Omgivet af mindre buske og stauder. Området er har en "bagvæg" lavet af gamle træet som der skal gro slyngplanter op af. Min haves espalie. Espalie er markeret med den lige linje med punkter. Den færdig udgave blev dog lidt større end vist på tegningen. Område 8 gå den nemlig også forbi og lukker det område inde. 
Område 8, er der jeg har min samling af Alunrod. De er plantet på en mindre høj som er lavet af alt det græs som er gravet op i haven gennem tiden. Højen er ca 1 meter høj. Der er lavet sten sætning der, også granit skærver er lagt, så de skal forstille vand som kommer fra toppen og render ned til en lille sø. Området er også afgrænset, som område 7 er. Dermed bliver område gemt lidt og man kan gå igennem de åbninger som er i espaliet for at komme om og se område. 
 
Panel title
Antal besøg: 1131

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3346951007843sekunder