Royal Equus-The way to freedom - Forside

 

Hvad er Royal Equus?

Royal Equus er et lille team som består af mig, Zoe Celin Kinzella og min islænder Magnus fra Mosegaarden. Jeg er en pige på 13 år, jeg elsker heste og Horsemanship, men er nybegynder inden for det. Men man skal jo starte et sted, Pat Parelli har heller ikke hele tiden været verdens berømt vel? Denne sider er for alle der kan lide heste, ridning og horsemanship/arbejde fra jorden, og til dem der vil deres heste det bedste, uden brug af vold, magt eller tvang.

Mig om min familie + 5 heste, 14 får, 1 vædder, 25 lam, 30 høns og 1 hane bor på Økogården i Højbjerg.

 

Min historie.

Min historie har ikke altid været præget af heste, langt fra. Jeg har dog altid godt kunne lide heste og i 2009 begyndte jeg til ridning hvor jeg lærte at strigle, sadle op, rense hove, drive og stoppe hesten og ride i trav. I 2010 skulle jeg så sammen med min familie på tur til Costa Rica ( mellem-amerika) i 7 måneder og det satte en langvarig pause på min ridning. Jeg red lidt hygge ridning dernede og jeg kom da også på en 5 timers tur ned til stranden og sådan. Da jeg kom hjem fik mig og min familie den kæmpe overraskelse at vi skulle flytte på gård! D. 12 juni 2012 flyttede vi så og jeg fik en lille islænderblanding som hed Lady, hendes søn på 3 årige søn Pojka og shetlænderen Thor. Men min lille heste karriere startede ikke ligefrem hvad man kan kalde godt, Lady var sur, hun nægtede at få sadel på, hun kunne finde på at sparke efter en og var dårlig at ride og fordi jeg var og er nybegynder blev jeg hurtigt bange for hende. I september 2011 begyndte jeg til ridning igen på Seldrup Islændergård med Bodil Breyen som underviser og jeg lærte at tölte, jeg fik genoptrænet min holdning i trav og meget mere. Der havde jeg det rigtig godt i lang tid, men med Lady gik det ikke så godt ( det skal lige siges at på det tidspunkt viste jeg ikke at der var noget der hed Horsemanship ). Så en dag fik jeg en enestående mulighed, og den greb jeg. Min mormor skulle kigge på en islænder, men den brød min mormor sig ikke om ( hun er også nybegynder, mere end mig faktisk ) og jeg synes at hesten var fantastisk, så jeg overtalte min morfar at finde en ny hest til mig og han sagde ja. Vi begyndte at kigge efter heste og i december jeg fandt en islænder jeg synes lød god for mig, så vi besluttede at kigge på den. Det var en 8 år gammel islænderhoppe ved navn Sunna og jeg synes at hun var sød, så vi besluttede at prøve hende hjemme i en uge. Men hun var ikke den rigtige hest for mig så vi kiggede videre og i lang tid fandt vi ikke noget. Så fandt min morfar en hest til sig selv, en 17 årig klodset islændervallak ved navn Fagur fra Gravholm.

Men så fandt vi Magnus, en 10 årig islændervallak som var dødflot. Vi snakkede med ejeren og han lød som skabt til mig, jeg prøvede ham og d. 29 februar 2012 blev ham min! Jeg er ikke den store ride-pige, jeg hygger mere med hestene og tager nogle små hyggeture ind i mellem, og jeg træner også HMS med Magnus hvilket han er rigtig god til:D

 

 

Denne side er skrevet af Zoe Celin Kinzella d. 19 maj 2012

Senest opdateret d. 19 maj 2012 kl 14:44

 
Panel title

© 2019 royalequus

Antal besøg: 147

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-2,1193490028381sekunder