OD på Rysensteen - Forside

                          4e60f7f0666c902092011.jpg

Tusind tak for en god OD-dag, og tak til Roskilde-Festival for en flot donation!
"Operation Dagsværk er et godt eksempel på en bevægelse, hvor unge i fællesskab samles om at slå buler i universet. OD gør en forskel, både for de projekter der støttes, men i stor stil også for de unge der engagerer sig i verdens problemstillinger, og helt konkret rækker en hjælpende hånd ud til andre unge på den anden side af kloden. Operation Dagsværk flytter mennesker - og det vil vi som festival gerne støtte op om." - Roskilde Festival

Derudover tak til alle vores andre sponsorer, som var med til at bidrage til et rigtig flot indsamlingsresultat på Rysensteen Gymnasium!

Husk at melde dig til OD-dagen når vi kommer rundt i klasserne denne uge.

Operation Dagsværk på Rysensteen Gymnasium er et aktivt udvalg, som står for Operation Dagsværks indsamling af penge til forskellige projekter rundt omkring i verden. På dagsværksdagen samles alle gymnasieelever og indsamler penge til mindre privilligeret unge. OD dagen er en dag hvor alle opfordres til at arbejde i nogle få timer, og på denne måde give en dag af deres uddannelse til en ung der ikke har de samme muligheder som os elever på Rysensteen. Alle Operation Dagsværks projekter er fokuseret på at forbedre uddannelsesmulighederne i udviklingslande.

Til sidste års Burma-projekt tjente vi over 130.000 kr, hvilket er Rysensteens rekord! Derudover var vi det gymnasium i Danmark, der havde indsamlet tredjeflest penge til projektet. Det er super flot! Årets projekt foregår i Peru, hvor olieudslip skader den lokale oprindelige befolkning. I kan læse mere om OD's projekt i Peru på

http://www.od.dk/side/13/peru-2011

OD dagen foregår d. 9 november. Her indsamles der penge til Peru af danske gymnasie- og efterskoleelever over hele landet! Så hold øje med mulige jobs!

Kom og få kage i Spiseren på torsdag og støt med en 5'er til projektet!

Hold dig opdateret her på hjemmesiden - og spred ordet!
Opdateret 19.09.11
Pressemeddelelse fra OD

Operation Dagsværk skifter partnere i Zimbabwe

Operation Dagsværk har været nødt til at afbryde samarbejdet med deres lokale partnere i Zimbabwe, BUIYSAP og YAZ, som indsamlingen i 2009 gik til. I stedet vil to andre ungdomsorganisationer overtage arbejdet med projektet "Breaking the Culture of Silence". Beslutningen om at stoppe partnerskabet er taget i tæt samarbejde med og på klar opfordring fra den danske partner, Mellemfolkeligt Samvirke.

”Det er superærgerligt, men vores zimbabwiske ungdomspartnere var desværre ikke modne nok til at opfylde de høje krav, som et projekt af denne her størrelse kræver. For os har det været vigtigt, at der ikke kan sås tvivl om, hvad de danske gymnasieelevers indsamlede midler går til,” fortæller Rane F. Hansen fra Operation Dagsværks bestyrelse. 

De to organisationer har trods gentagne henvendelser ikke rettet op på fremsatte kritikpunkter, hvoraf det primære har været mangel på organisatorisk gennemsigtighed. 

 

Ingen penge spildt

Partnerne har i 2010 lavet et stort og godt stykke arbejde for over 1700 unge i Zimbabwe. Mange af projektets planlagte aktiviteter er blevet gennemført med succes. Organisationernes udfordringer har udelukkende handlet om intern organisationsstyring.

”Det er selvfølgelig en skam, at de to ungdomsorganisationer ikke er modnede med opgaven. Vi støtter stadig i høj grad græsrodsdemokratiet i Zimbabwe og særligt de unge, hvilket er en udfordring i et land som Zimbabwe. Vi vil stadig arbejde med at bygge ungdomsorganisationer op og har stor tiltro til, at de nye partnere kan løfte opgaven og give endnu flere unge i Zimbabwe redskaber til at arbejde for en bedre fremtid”, siger Susanne Adelhardt Jensen fra Mellemfolkeligt Samvirke.


Hvad så med projektet?

På baggrund af opsigelsen vælges to nye partnere, som skal godkendes på Operation Dagsværks stormøde i december 2011. Mellemfolkeligt Samvirke finansierer en grundig undersøgelse og kapacitetsopbygning af de nye organisationer. Det har været vigtigt for Dagsværks bestyrelse, at ingen af de indsamlede midler bruges til at finde nye partnere.

”De penge, som de danske gymnasielever har samlet ind, skal selvfølgelig gå til de unge i Zimbabwe og deres knoklen for indflydelse. Præcis som det hele tiden har været meningen,” siger Rane F. Hansen.

”Sådan sikrer vi, at de penge eleverne tjente i 2009 også bliver brugt til de projektaktiviteter, som det var meningen, at de skulle bruges til,” siger Rane F. Hansen.

For yderligere oplysninger kontakt Rane F. Hansen fra Operation Dagsværk på tlf. 24418474 eller projektleder Susanne Adelhardt fra Mellemfolkeligt Samvirke på tlf. 61372051.
   

 
Panel title

© 2018 rysensteenod

Antal besøg: 4398

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,0065720081329sekunder