Sabbils-pindsvin - Privat avl - Bur forhold

Jeg bruger følgende bure:

5027d25c0c24a12082012.jpg
Tamburino. Fås i mørk granit og orange. L75 X B47 X H33 cm. Kan fås for 535 kr.

5027d20f7ae6112082012.jpg
Luksus gnaver bur. Stort rummeligt bur, der er klar til at gå igang. Medfølger vandflaske, hus, madskål og hø net. Fås kun i mørk grå. L100 X B57 X H34 cm. Kan fås for 625 kr.

Man kan også vælge at bygge et bur selv. Her kan det være en fordel at bygge et højt bur, med etager. Vær dog opmærksom på at der er kanter på etagerne og trapperne, så pindsvinet ikke kan komme ud over og falde ned. Ligeledes skal man være opmærksom på at der er tilpas meget udluftning. For indelukket et bur, som fx terrarie, giver dårligt indeklima for dyret, og buret skal skiftest meget oftere. Fx kan man i den ene side af et hjemme lavet træ bur, lave en udluftnings kanal med store hønse net ringe. Sørg for at lave en omkring 5 cm høj kant så små unger og møg, ikke falder ud igennem ringene. Hav en bund i buret, der kan tåle vand. Og sørg for at lave det i materiale, der er ugiftigt, da pindsvin godt kan lide at smage på ting.
Hvis man har brug for en varmeplade, sørg for at sæt det enten i bunden af buret eller i toppen. Ledningen må ikke være tilgængelig for pindsvinet, da et bid i ledningen kan forårsage kortslutning.

Bundlag:
Alt efter smag og behag, og pengepung, kan man bruge følgende:
Avis papir, køkkenrulle, reptilbark, spåner (det må ikke støve), bøgeflis, hampefrø, carefresh og UGØDET spagnum. Går pindsvin i noget der støver, kan de blive syge (luftvejs infektion og eksem).
En anden god ting man kan gøre, er at give sit pindsvin hø, halm eller græs, det kan putte sig i. Dog husk på dette kan give mider. Nogen pindsvin vil spise dette.

Bur indretning:
Pindsvin holdes bedst alene, men kan evt. gå flere hunner sammen, eller i avlsgruppe med 1 han. Burstørrelsen bør tilpasses til antallet af dyr. Man plejer at sige at hvert dyr skal have 70 X 40 cm i areal. Dette ganges op til antallet af dyr.
Man skal have et eller flere skjul, der passer til dyrets størrelse. Pindsvin kan godt lide trænge omgivelser, og synes derfor om små huse. Man behøver ikke gå ud og bruge en formuge for smarte huse. Man kan fx bruge en skotøjs æske, papkasse, osv. Skær et hul, der passer pindsvinet.

De kræver ikke luftfugtighed, da de lever i de mest tørre egne af Afrika.

Pindsvinet bør holdes indendørs. Det kan ikke tåle kulden udenfor, da det ikke går i hi, som det danske. Har man dem for koldt, kan man med fordel købe en varmemåtte til krybdyr, og sætte under buret. Bliver det for varmt kan pindsvinet for hedeslag. Så der kan det på varme sommer dage, være en fordel at have en rumblæser tændt. Det anbefales ikke at bruge varmelamper til pindsvin, da de (selv hvis lampen er beskyttet med fx hønsenet) kan finde på at klatre i hønsenettet eller finde en vej op til lampen. De kan komme meget slemt til skade med sådanne lamper.

Husk at pindsvinet skal have madskål og vandskål / flaske. Skålen skal være tung, for at pindsvinet ikke vælter den, eller prøver at komme ind under skålen.

Underholdning / aktivering:
 Til underholdning vil pindsvinet elske et løbehjul. Vær opmærksom på at pindsvin har samme anatomi, som marsvin, og tåler derfor ikke de "gammel" dages hjul, hvor de svajer forkert bagud i ryggen. Skal man have et rundt hjul, skal det være meget stort. Pindsvinet SKAL kunne gå med lige ryg på det. Ofte fylder disse hjul ret meget, så der næsten ikke er plads til noget andet. En anden ting man skal være obs på er at, hjulet må på ingen måde have tremmer / mellemrum, som fx i et metal løbehjul. De kan komme grueligt til skade.
Alle mine løber kun på et slags løbehjul. Det er efter min over bevisning det ENESTE rigtige løbehjul til alle typer dyr: Flying Saucer. Til de store dyr, pindsvin, marsvin, chinchilla, degu, m.m. er det den store til 148 kr.
Anden aktivering kan være tennisbolde, træbroer man hænger op (dog ikke for højt op, da pindsvinet kan komme til skade ved fald), urtepotter, små bakker, hvor man kan gemme insekter i jorden, legetøjs kugler til katte, m.m. Pindsvin er meget nysgerrige. 

Toilet bakke:

Pindsvin er meget renlige af natur (mht. afføring). Hvis du anskaffer dig en pindsvine-toilet-bakke (på størrelse som til ildere), vil de med glæde benytte den. Til bundlag i bakken kan anvendes evt. samme bundlag som i buret, Pearl litter kattegrus (SKAL være pearl litter!) eller avis papir. Vær dog opmærksom på at bruges der andet end avis papir, til hannerne, kan det sætte sig fast på penis, når de tisser. Dette vil de trække med op i pungen. Hvis ikke dette fjernes meget hurtigt, kan det føre til en grim betændelse, der medfører smerte for dyret og kan i værste fald medføre døden.

Bur pynt:
Man kan dekorere med fx tørret blade, bark, gren, osv. Samler man ind fra naturen anbefales det at putte tingene i fryseren 1 døgn, eller med små ting, at lægge det i ovnen på 250 grader i 1-2 timer. Dette gør al utøj dør. Hvis det har været i fryseren skyl efter med kold vand. Har det været i ovnen, lad det køle HELT af, og skyl efter med kold vand. Man vil skylle evt. utøj, der skulle sidde fast (døde), af. Derefter kan man gå igang med at pynte sit bur.

Pindsvin har brug for at komme uden for buret ofte. Men hold øje, da pindsvin nemt kommer galt afsted. Hopper ned fra steder, der er for højt oppe, går ind under ting og sidder fast, m.m.

Rengøring:
Dette skal gøres efter behov. Har man avis papir i bunden er det ofte, har man bøgeflis er det ikke så ofte. Bakken skal skiftes efter behov. Er den beskidt og ulækker, vil pindsvinet heller ikke bruge bakken. Legetøj, hjul, m.m. gøre rent efter behov. Pindsvin har én ulempe. Når man bevæger sig, kommer det ud. Pindsvin har en kort endetarm, så når man skal, skal man. Og det er specielt når den bevæger sig.
 
Panel title
Antal besøg: 100491

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.10055899620056sekunder