Sabbils-pindsvin - Privat avl - Pasning og pleje

Lidt om pasning og pleje:

Inden jeg går igang, vil jeg kort ligge tryk på en ting: Gå ALDRIG på kompromis med pris. Man kan nemt få mange billige dyr, men man skal VIRKELIG passe på. Mange af de "billige" avlere, avler kun for pengenes skyld. De har ingen kærlighed til dyret. Mange laver såkaldte "medlidenheds køb", hvilket resulterer i et billigt dyr, og MANGE dyrelæge udgifter. Og så snart alle de dyr er solgt, avler de bare nogen nye. Jeg tager dyb afstand til disse avlere.
Derfor: Køb KUN dyr af ordentlige avlere. Spørg folk til råds. Der er bl.a. mange gode grupper på facebook, fx
https://www.facebook.com/groups/464468730247520/487471634613896/?comment_id=487516704609389&ref=bookmark&notif_t=group_comment (kopier linket og sæt ind).

Varme:
20-25 grader

Vand:
Pindsvin er meget aktive, så hvis der anvendes en vandskål, skal det skiftes dagligt, da de vader op i det. Hvis pindsvinet er vant til at drikke af drikkeflaske, kan dette med fordel anvendes. Man skal bare være meget obs på, om dyret drikker nok, pg om flasken fungerer. Ellers dør den af tørst (det er sket for mange avlere).

Vaskning:
Man kan godt vaske sit pindsvin, hvis man synes det er beskidt. Nogen elsker det, andre hader det. Det er meget individuelt. Men ikke gøre det for ofte, da det kan udtørre huden. Hæld vand i en balje. Det er vigtigt vandet ikke når andet end til knæene, for ellers føler pindsvinet at det drukner.
Man kan med fordel koge noget kamille the vand og lade det afkøle til det er ldt små lunkent, og bruge det vand. Pindsvinet vil nogen gange begynde at drikke vandet.

Negle klip:

Nogen pindsvin har negle der gror helt vildt. Ude i naturen vil de grave lidt i jorden, efter føde, og dermed slide neglene. Den mulighed har de ikke i fangenskab. Derfor klipper jeg mine pindsvins negle, når jeg synes de bliver for lange. Det er specielt bag på de vokser. Jeg har købt en negle saks til gnavere (marsvin, kaniner, m.m.), men man kan også bruge en lille hunde negle saks. Det skal størrelse mæssigt være til små hunde og ikke de kræftige til store hunde.
Så klipper man et lille stykke ad gangen. Pas på ikke at klippe for langt ned, da de (ligesom hunde og marsvin) har blodårer i neglene. Det bløder meget og gør ondt på dyret, hvis man får klippet for meget. Hellere for lidt.
Er det et dyr der er meget urolig kan man sætte den på noget fladt, hvor den slapper af, og trække forsigtigt frem i benet og klippe.
Men husk at være forsigtig.
 
Panel title
Antal besøg: 100492

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.096374034881592sekunder