Salmonella - Biologi rapport

Rapport om bakterier

 

Formål

Vi lavede forsøget for at finde ud hvor, der var mange bakterier. Vi skulle se hvor hurtigt bakteriekolonierne vokser. Selvom der bliver gjort rent hver dag, er der stadig masser af bakterier over det hele. Alle bakterier er ikke farlige. Der er mange bakterier vi har brug for. Vi ville gerne undersøge hvor der var flest bakterier. Om der var flest bakterier på dørhåndtaget, eller på computermusen. For at vise hvor mange bakterier vi lever med og hvor meget vi kan tåle.

 

Hypotese

Vi tror der vil vokse bakteriekolonier i alle petriskålene, bortset fra den ”neutrale” (den vi ikke puttede nogen bakterier i) Der vil være flere bakteriekolonier i nogen end i andre. Vi forestiller os at der vil komme flest bakteriekolonier i petriskålen, med bakterier fra dørhåndtaget på toilettet ved børnehaveklassen. Det vil begynde at lugte rådet. Der vil komme lidt vand i petriskålene, som er forduftet på grund af varmen fra vinduet. Agaren som vi lagde i petriskålene, har måske skiftet farve på grund af bakterierne. Vi tror ikke der dukker nogen farlige bakterier op.

 

 

Materialer vi brugte til forsøget 

-         8 petriskåle

-         Agar

-         Podepinde

-         Et bord (til prøve)

-         Et varmeapparat (til prøve)

-         Spyt (til prøve)

-         Computer mus (til prøve)

-         Gulv (til prøve)

-         Brugt kaffekop (til prøve)

-         Dørhåndtag (til prøve)

 

 

Metode

Vi forberedte forsøget ved at finde ud af hvor vi ville tage prøver på skolen. Vi satte mærkater på petriskåle så vi kunne se hvilke bakterier der vokser mest. Vi gik rundt på skolen for at samle bakterier. Vi brugte podepinde til at samle prøver. Vi puttede bakterierne, som vi indsamlede, i petriskåle med agar. Da vi havde indsamlet alle prøverne. Tapede vi låget fast og stillede dem i vinduet. De skulle stå i biologilokalet i en uge. Derefter skulle vi se hvor meget bakteriekolonierne var vokset i ageren. Vi kiggede på bakterierne i et mikroskop, for bedre at kunne se bakteriekolonierne.

 

Resultat

 

Prøve

Mange kolonier

Middel antal

Ingen

Et bord

 

x

 

 

Varmeapparat

 

x

 

 

Spyt

x

 

 

 

Computermus

x

 

 

 

Gulv

 

 

x

 

Neutral

 

 

x

 

Brugt kaffekop

x

 

 

 

Dørhåndtag

 

 

x

 

 

4ddcbbc734ed625052011.jpg

Dette er et billede af bakterier fra varmeapparat som har stået i 2 uger 

 

 

 

Konklusion

Man kan konkludere at der er fyldt med bakterier overalt. På overflader, computere, kaffekoppen og på os selv. Der er ikke nogen af bakterierne som er farlige. Vi er immune over for dem, fordi vi altid har levet med dem. Der er en usikkerhed i vores forsøg. Det er forskelligt hvor mange bakterier der er forskellige steder på et gulv. På skolen bliver der gjort rent hver dag, det er nødvendigt når man er så mange sammen.

 
Panel title

© 2018 salmonella

Antal besøg: 59

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,9798130989075sekunder