Velkommen - Lav sjove ting med din hund!

Du kan lave mange sjove ting med din hund! Kig nedenunder her og få mangë sjove lege at lære. God Fornøjelse! ;)

 

Trille Bold!

 

Niveau 1.
1. Find et roligt sted - gerne indendørs.
2. Få hunden ned at ligge og placer en bold - gerne en stor bold - foran hundens snude.
3. I samme sekund hunden berører bolden med snuden, siger du DYGTIG og giver den en lækker godbid. Bruger du klikker, skal klikket falde i det sekund, hunden berører snuden med bolden.
4. Fortsæt et par gange og hold så en pause, før du igen prøver en 3-4 gange. Det er vigtigt, at du hver gang belønner, lige når hunden berører bolden. Her i starten gælder det om at give hunden en forståelse af, at det er det, at den sætter snuden på, som bliver belønnet. Og ikke poten eller at bide i bolden. Træn derfor dette niveau en del gang, før du går videre til niveau to.

Niveau 2.
Nu har du øvet dig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Nu hedder kravet, at hunden skal 'dutte' til bolden lidt hårdere end før. Derfor er det nu kun de lidt hårdere 'dut', du belønner. Træn 5-6 gange, og sæt så kravet op igen til et endnu hårdere dut, før der falder en godbid. Fortsæt med at øge kravene langsomt og gradvist til du kan sidde over for din hund i ½- 1 meters afstand og trille bold med den.

Niveau 3.
Her kan du lære hunden at stå op, mens den triller bolden. Start med at få hunden til at stå op og læg bolden foran den. Nu er det vigtigt at du går tilbage i de krav, du stiller til hunde - for det er næsten en ny øvelse. Derfor får hunden nu et DYGTIG og en godbid for at sætte snuden på bolden som på niveau 1. Træn det nogle gange, og hvis du føler, at din hund har fået, hvad øvelsen går ud på, øger du kravene om gradvis hårdere og hårdere dut. Til sidst kan du f.eks. spille fodbold med din hund.

BANG - LIG DØD

Niveau 1.
Det giver dig den bedste start, hvis din hund i forvejen er god til at rulle.

1. Find et roligt sted - gerne indendørs.
2. Få din hund ned at ligge, og sæt dig på hug.
3.Tag en godbid i højre hånd og få din hund til at rulle om på ryggen eller siden - hvordan du nu helst vil have, at din hund ligger død.
4. I samme sekund din hund ligger på ryggen eller siden, siger du dygtig, og giver den godbidden.
5. Prøv et par gange til, hold en pause og prøv igen.

Niveau 2.
Nu er din hund helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Nu kan du begynde at pege på hunden med pegefinderen, mens du stadig lave den samme bevægelse med hånden som under niveau 1. Du kan også begynde at sige bang eller ligge død.

Niveau 3.
Du begynder nu at rejse dig op og stå op foran hunden, mens I laver øvelsen. Du bliver nok stadig nødt til at hjælpe den med din 'rullende' håndbevægelse. Men efter du har lavet den mange gang, kan du bare pege på din hund og sige bang eller lig død, og den kaster sig ned på ryggen eller siden.

AT KRAVLE

Niveau 1.
1. Find et roligt sted - gerne indendørs - og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2. Få hunden til at lægge sig.
3. Langsomt fører du en godbid hen ad gulvet foran hundens snude.
4. Når hunden "maver" sig hen over gulvet en lille smule, siger du dygtig og giver din hund godbidden.

Prøv et par gange , hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.
Husk, at det er meget vigtigt, at hunden ikke rejser bagdelen op, og derfor skal hunden ikke kravle mere end nogle få cm de første mange gange. Indlær det grundigt, at hunden skal holde hele kroppen på jorden fra starten. Det betaler sig.

Niveau 2.
Din hund er helt sikker på øvelsen og holder kroppen på jorden hver gang. Nu kræver du af din hund, at den skal 'mave' sig hen over gulvet lidt længere, for eksempel en meter. Gradvis kan du øge afstanden, som hunden skal kravle.

Niveau 3.
Nu begynder du at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige steder.

AT BAKKE

Niveau 1.
Find et roligt sted - gerne indendørs - og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.

Få hunden til at stå foran dig. Hold godbidden foran hundens snude, og før hånden med godbidden ind under hundens brystkasse. Sig "Bak". Når hunden går ET skridt baglæns, sig DYGTIG. Prøv nogle gange og hold så en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.

Niveau 2.
Nu kræver du af din hund, at den skal gå flere skridt baglæns, før du siger "Dygtig" og giver din hund godbidden.

Niveau 3.
Nu begynder du at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige steder. Du kan også begynde at tage hånd-signalet væk og kun bruge lydsignalet "Bak".

AT NEJE/BUKKE

Niveau 1.
•  Find et roligt sted - gerne indendørs - og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
•  Hunden skal stå foran dig.
•  Hold en godbid foran hundens næse, og før godbidden skråt ind mellem forbenene og lidt nedad. Når hunden sænker forbene ned mod jorden, siger du dygtig og giver den godbidden. Prøv nogle gange, og hold så en pause.
•  Pas på, at hunden ikke ligger sig. I starten kan du for eksempel give den godbidden for bare at gå lidt ned i forbenene. Når den kan det, beder du den om gradvis at gå længere ned med forbenene, før du giver den godbidden. Husk, det er ok, at det tager noget tid, før hunden fanger idéen.

Niveau 2.
Nu har du trænet mange gange på niveau 1. Nu kræver du af din hund, at den skal blive længere tid nede i neje, før du giver den godbidden.

Niveau 3.
Når din hund kan blive længere tid nede i neje, begynder du at rejse dig lidt op, mens hunden stadig nejer, før du giver den godbidden. Og du begynder også at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund.

AT SØGE MENNESKER

Lad mig lige slå fast med det samme. Denne øvelse har intet at gøre med en traditionel ronderingsøvelse. Det er udelukkende en sjov og aktiverende øvelse for almindelig familiehunde.

Alle hunde kan lære at finde mennesker, men øvelsen kræver, at I er to personer - en ved hunden og en til at gemme sig. Derfor er øvelsen sjov at lave, når hele familien er ude og lufte hunden. Øvelsen kan også bruges til at træne indkald med hvalpe og unghunde. For det er SÅ vigtigt, at de lærer, at de skal holde øje med ejeren og ikke omvendt.

Opstart

•  Find et roligt sted - gerne indendørs, men et roligt sted udendørs er også ok.
•  Få hunden rundt og sidde ved din venstre side.
•  Lad hunden se, at den anden går væk og gemmer sig - ikke for langt, og personen skal have nogle godbidder med.
•  Slip hunden, mens du siger SØGE - det er meget vigtigt, at du først slipper hunden, når den sidder helt stille, så lærer du den, at det bedst kan betale sig.
•  Mens hunden søger, siger du DYGTIG.
•  Når din hund finder mennesket, skal personen rose hunden og give den nogle godbidder.
•  Du går hen til din hund og siger DYGTIG.

Videreudvikling

Nu kan din hund søge mennesker både udenfor og indenfor. Vi gør det lidt sværere ved, at hunden ikke ser, at personen gemmer sig.

  1. Du kalder din hund til dig og får den rundt og sidde på din venstre side.
  2. Denne gang skal hunden ikke se, at mennesket går væk.
  3. Du siger SØGE.
  4. Mens hunden søger, siger du DYGTIG.
  5. Når hunden finder mennesket, roser personen hunden og giver den en godbid.
AT RULLE

•  Du skal have hunden ned og ligge. Det kan du gøre ved først at få den til at sidde. Det gør du ved at holde en godbid foran dens næse og trække hånden langsomt skråt bagud. I samme sekund hunden sidder, siger du dygtig og giver den godbidden. Tag en ny godbid i højre hånd og hold den foran hunden næse. Du bevæger langsomt hånden ned mod gulvet og lidt hen ad gulvet mod dig selv, til hunden ligger ned. Du siger dygtig og giver hunden godbidden.
•  Tag en ny godbid i højre hånd og hold den foran hundens næse. Så siger du ruuullle og fører langsomt hånden med godbidden lidt bagud og hen over hundens ryg, så den ikke kan undgå at rulle rundt.
•  Mens hunden lægger sig ned på siden og ruller rundt på ryggen, siger du hele tiden dygtig med en lav og rolig stemme.

samme sekund hunden har rullet helt rundt, siger du dygtig, og giver den godbidden.

AT GÅ ZIG-ZAG MELLEM BENENE

Niveau 1.

1. Find et roligt sted - gerne indendørs og hav din hund på venstre side.

2. Flyt så dit højre ben frem og lok hunden under og igennem benet med en godbid i højre hånd - (før hånden ind under benet fra ydersiden, ellers taber du nemt kontakten til hunden). Hvis hunden tøver, kan du opmuntre den lidt.

3. Når hunden er på din højre side (den skal IKKE sidde), flytter du hurtig dit venstre ben frem og lokker hunden igennem det. Byt godbidderne fra højre hånd til venstre hånd under dit ben og mens hunden ser det - så er det lettere for den at følge godbidden.

4. Når hunden igen er på din venstre side, siger du dygtig og giver den en godbid.

Gør det nogle gange, så hunden fanger, hvad det går ud på. Når den har fanget øvelsen, siger du ZIG-ZAG til hunden lige når I starter øvelsen. Husk også kun at gå de to skridt i starten. Først når hunden er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på og ikke behøver så meget hjælp, kan du begynde at gå flere skridt.

Niveau 2.

Nu er din hund helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Du kan da begynde at rejse dig op, så hunden går ind og ud mellem dine ben, bare du går fremad. I starten kan du lige bruge hænderne til at vise hunden vejen, men prøv så at sige zig-zag og flyt benene og se, om ikke din hund følger med.

lady1.jpg

 

 
Panel title

© 2023 Copyright

Antal besøg: 66375

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0.14040589332581sekunder