Socialistisk Folkeparti -Det ku' være så godt - SF's grundlag og Ideologi
Hvilken idelogi der udgør grundholdningen i SF:

Vi ønsker et Danmark, der bunder i Socialisme. Vi har nøglebegreberne lighed, frihed og solidaritet. SF ønsker at drive politik udfra følgende værdierne: frihed, fællesskab, lighed og tryghed. 
Dette danner grundlag for deres politik.

Betydningen af deres nøglebegreber:

- Med lighed menes der lige muligheder for mennesker. Familie og social baggrund skal have mindst mulig indflydelse på den enkeltes chancer i livet. De mener at de fattige skal have adgang til lægebehandling eller uddannelse af samme kvalitet som de velstillede.

- Friheden er ikke kun personlig frihed som ved liberalismen. Når man snakker om frihed indenfor socialisme så er det ikke kun personlig frihed som ved liberalisme, men så er der talt om mere tryghed - frihed fra eks. sult, frygt og arbejdsløshed. En frihed hvor den enkelte person ikke er afhængig af andre for at leve i en anstændig tilværelse. 

- Når det er solidaritet indenfor socialisme menes, der at man skal tage fælles ansvar. Dette ansvar går udover den enkelte selv og omfatter f.eks. en gruppe ligestillede. 


Dybere forklaring af socialisme:

Socialisme er en af de tre hovedideologier og det er en venstre orienteret politisk ideologi. Den opstod i sidste halvdel af 1800-tallet, den tyske filosof Karl Marx formulerede det meste af det ideologiske grundlag for socialismen.

I socialismen er det ikke et problem, at den enkeltes personlige interesser begrænses for at opnå fordele for flertallet. F.eks. går socialister generelt ind for progressiv beskatning, hvor de, der tjener mest, betaler en højere procent i skat.

Socialismes motto: ”De bedste skuldre bærer de tungeste byrder”

 
Panel title

© 2018 sf

Antal besøg: 1931

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,63472390174866sekunder