Socialistisk Folkeparti -Det ku' være så godt - Sammenhæng mellem parti og vælger
Vælgertype – Ideologi 
Om der er sammenhæng mellem SF’s ideologi og vælgertypen:4e8ee278b79f707102011.pngSF’s ideologi er socialisme, og i den overstående tabel over Valgundersøgelsen 2007-foreløbig, kan man finde frem til vælgertypen.
Man kan ud fra undersøgelsen se hvor mange antal procent af SF’s vælgere der har en videre uddannelse og hvilken type de er.

En stor del af vælgerne fra folketingsvalget 2007 har en videregående uddannelse af mellemlang varighed, det er nemlig 30,5 % af vælgerne der havde det. Men ellers kan man også se at en rimelig stor procentdel af vælgerne ingen uddannelse havde, det var der 19,8 % der ikke havde som kan ses i tabellen ovenfor.
 
Dette viser os at der er en sammenhæng mellem SF’s ideologi og vælgertypen, da socialisme har nøglebegreberne lighed, frihed of solidaritet. Når man så kigger på at 30,5 % af vælgerne havde en videregående uddannelse af mellemlang varighed og at 19,8 % af vælgerne ingen uddannelse havde, så kan man se en sammenhæng med socialismes holdning til lighed.
Socialismes holdning til lighed er nemlig at der skal være lige muligheder for mennesker.
Familie og social baggrund skal have mindst mulig indflydelse på den enkeltes chancer i livet.
De mener at de fattige skal have adgang til lægebehandling eller uddannelse af samme kvalitet som de velstillede. På den måde påvirket de flere type vælgere ved at have socialisme som deres ideologi, fordi de har den holdning de har til lighed og fordi de tænker på hele samfundet og ikke kun det enkle individ. 

Man kan via. minervamodellen finde frem til at SF er det rosa segment.
Det er SF blandt andet, fordi deres kernevælgere har traditionelt været unge, hjemmegående og ikke højt uddannede personer og nogle af de ældre.
SF går meget ind for at vi i Danmark bliver mere miljøbevidste og tænker meget på sikkerheden.
SF går dog også meget ind for ligestilling mellem danskere og indvandrer.

Download Minerva-model


Vælgergruppe 

- Politisk partitype Placering af SF som partitype i relation til vælgergruppen:

SF plejede førhen at være et klasseparti, som de var i rigtig lang tid, hvor SF kun fokuserede på de faglærte og de ufaglærte. Men i de seneste år har SF bevæget sig mere over til et catch all-parti, da SF nu også begynder at sigte efter de unge.
De henvender sig dog også til de mere intellektuel, da det næsten er hver 3. med en mellemlang uddannelse, og næsten hver 5. med en lang videregående uddannelse som stemmer SF.

  

 
Panel title

© 2018 sf

Antal besøg: 1803

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,129273891449sekunder