Shadowlands - Grand Spirits
Grand Spirits er de væsener der styrer spirit world. De er tænkt som værende noget i stil med guder der udlever deres ønsker gennem de spectre's der er rundt omkring i spirit world og den dødelige verden. De skal tænkes som en slags deity som man ikke kommunikerer direkte med, men som man har en instinktiv forståelse af. 

Storyteller kan bruge dem til at sætte en story i gang, men den overordnede ide med dem er at de skal være med til at give en dybere definition af den enkelte spillers spectre, da spilleren kan vælge et speciale ud fra hvad end grand spirit de vælger. Dette speciale vil så være en ting indenfor det power spektrum spilleren har valgt som man er specielt attuned med og derfor har lettere ved. Men samtidig er meningen også at de kan bruges af spillerne som som en slags guides hvis de ønsker det, da de kan "commune" med den grand spirit de nu er tættest forbundet til (ment som at der er mulighed for et rul af en background til at give en intuitiv følelse af hvad spillerens grand spirit nok vil synes er bedst i en given situation - hvor til svaret jo vil være forskelligt fra grand spirit til grand spirit).

De forskellige Grand Spirits er:

  • Lumina, The Grand Spirit of Knowledge
Lumina er den store ånd for viden, forståelse, hukommelse og skæbne. Gennem hende findes viden om ting der sker, er sket eller vil ske. Følelser og etik ligger denne ånd langt fra sinde, og hendes ønsker virker derfor oftest kolde og faktuelle. Blandt varulvene er hun kaldet Theurge og fejres ved den aftagende måne. Det siges at hendes plan er et endeløst bibliotek fyldt med bøger der vil få selv den mest lærde person til at virke imbicil.
Lumina ser ned på Teras, hvis ødelæggelse har begravet megen viden som nu er forsvundet for evigt. Ej heller bryder hun sig om Vis, der med sin tendens til hemmeligheder og grådighed gemmer ting hun helst så kom frem.

  • Teras, The Grand Spirit of Destruction
Teras er den store ånd for kaos, død og ødelæggelse. Gennem ham kommer krig såvel som natur katastrofer - og midlerne mod det samme. Han ser intet liv som helligt, og ofrer gerne alt for sit mål. Også kaldet Ahroun blandt varulvene er han kendt som den store kriger og beskytter, og fejret ved fuldmånens skær. Teras værdsætter ære og stolthed over alt andet, og belønner gerne dem som i sandhed besidder disse karakter træk.
Det siges at hans plan er en endeløs slagmark hvor sande krigere kommer hen når de dør for at vise deres værd.
Teras har stor respekt for Endo, hvis tilstedeværelse sætter gang i en ny cyklus, men afskyr Vis og Nors for deres subtile metoder.

  • Molestas, The Grand Spirit of Domination
Molestas er den store ånd for frygt, lederskab og slaveri. Gennem ham kommer kontrol og intolerance. Han er en følelsesmæssig og meget bestemt ånd, der mener at målet helliger midlet. Alt og alle i kosmos er hans redskaber og bliver brugt som sådan. Blandt varulvene er han kaldet Philodox og fejres ved halvmånens skær. 
Det siges at hans plan er et enormt slot hvor han regerer og ekstrem etikette er påkrævet.
Molestas ser Teras som et nødvendigt middel, og sammen med Nors er han den store ånd Molestas føler han har mest tilfælles med. Yderligere mener Molestas ikke at de andre ånder er hans tid værd, og afskyr især Endo som han for alvor ser som sin modsætning.

  • Vis, The Grand Spirit of Stealth
Vis er den store ånd for skygger, sprog, løgne og halve sandheder. Gennem den kommer politik, mystik og snedighed. Vis er en formløs og kønsløs ånd der gemmer på oceaner af hemmeligheder og elsker at tale i tunger. Den gemmer sig i de mørkeste afkroge af enhver skabnings sind. Vis elsker tvivl og undren og skaber gerne kontroverser bare for at gøre det.
Blandt varulvene er denne skabning set som værende på grænsen af korruption og fejres ikke. Dens plan siges at være et endeløst mørke som gemmer på et hav af illusioner og ukendte farer. 
Vis bryder sig bestemt ikke om at lade andre bestemme og afskyr derfor Molestas, men finder derimod Lumina umådeligt interessant grundet hendes enorme viden. Ligeledes synes den også godt om Nors, da hun kender til mange lyster den kan manipulere med.

  • Omnis, The Grand Spirit of Planes
Omnis er den store ånd for planer. Gennem ham kommer orden, afstand, frihed, fængsling og rejser. Han er hverken på et plan eller det andet, men på alle. Han varetager de forskellige planer og bekymrer sig ikke om andet end at få tingene til at fungere. Alt, både fysisk og metafysisk, er en del af det der får maskinen til at fungere, og så længe tingene udfører deres funktion er han principielt ligeglad med hvad de ellers gør.
Blandt varulvene er han kaldet the Weaver, og anset som værende den der har skabt videnskab og teknologi. Grundet at han befinder sig på alle planer siges det at Omnis er den eneste grand spirit der ikke har sit eget plan.
Omnis mener at alle de store ånder har deres plads i kosmos, men bryder sig ikke om Molestas og Endo da de ofte skaber et rod som han skal rydde op.

  • Nors, The Grand Spirit of Dreams
Nors er den store ånd for ambition, håb og lyster. Gennem hende kommer tro, loyalitet og indbildning. Hun er en lidenskabelig, retskaffen og ofte ekstrem ånd. Hun agerer udelukkende på sine instinkter og gør altid udelukkende det hun føler er rigtigt, uden tanke for om det er etisk korrekt eller om eventuelle ting skulle insinuere at hun måske skulle gøre noget andet. Blandt varulvene er hun kaldet Galliard og fejres ved den tiltagende måne. Hendes plan siges at være et sted hvor alle føler sig hjemme, og hvor man oplever ens bedste øjeblikke - virkelige som fiktive.
Nors er meget glad for både Omnis, Endo og Vis som hun mener hun har meget tilfælles med, men afskyr både Lumina, Molestas og Teras for at være henholdsvis kolde og hensynsløse.

  • Endo, The Grand Spirit of Change
Endo er den store ånd for evolution, kaos og forandring. Gennem ham kommer forbedring og overraskelser. Han anser fortiden for at være komplet ligegyldig, og vender gerne op og ned på det hele bare for at få folk til at se at tingene kan gøres anderledes. Han er konstant fremadrettet og tænker oftest på hvordan en given ting eller situation kan forbedres. Blandt varulvene er han kaldet Ragabash og fejres ved den nye måne. 
Hans plan siges at være et virvar af farver og landskaber der konstant skifter og alle sindslidende sjæle ender hos ham.
Endo hader Omnis og mener at han er for rigid for sit eget bedste, men men mener til gengæld at Teras er aldeles fantastisk. Hver ødelæggelse er en ny mulighed for Endo, og han finder disse muligheder ganske underholdende.


Eksempler på specialer:

Hvis en spiller vælger at spille en divination spectre forbundet til the grand spirit of destruction kunne spilleren fx vælge at klassificere sin spectre som en spirit of torture og derved have lettere ved at se events der har med tortur at gøre.
Eller hvis en spiller vælger at spille en virtue spectre forbundet til the grand spirit of dreams kunne spilleren fx vælge at klassificere sin spectre som en spirit of desire og derved have lettere ved at påvirke folks lyster.
Spilleren kunne også lave en perception spirit forbundet til the grand spirit of stealth og klassificere den som en spirit of invisibility og derfor have lettere ved at gøre sig selv eller andre usynlige.
Ligeledes kan spilleren vælge at være en nature spirit forbundet til the grand spirit of change og klassificere sin spectre som en weather spirit og have lettere ved at ændre på vejret i det område den er i.
Et andet eksempel kunne være en technology spirit forbundet til the grand spirit of domination og klassificere den som en spirit of security og derved have lettere ved at manipulere med objekters sikkerhed (fx slukke en alarm).

Mulighederne er mange, og det handler derfor bare om at finde noget spilleren synes er interessant og storyteller kan se meningen i.
 
Panel title

© 2018 shadowlands

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33238792419434sekunder