Shadowlands - Spectres
Hvad er en Spectre:

En spectre er en spirituel manifestering af en ide, som vogter over alle afkroge af spirit world samt den menneskelige verden. Hver spectre er tilknyttet en region indenfor den menneskelige verden, som typisk svarer til en by, og det er det område den spectre er ansvarlig for.

En spectres personlighed er kraftigt farvet af den ide den spectre er skabt ud fra. Og hvordan skal være defineret af spilleren inden karakteren kommer i spil. 
Fx kan en divination spectre være besat af fortiden eller fremtiden, og derfor analyserer (eller overanalyserer) alt omkring den.
En nature spirit ville måske se en natural disaster som en god ting, da den så måske har gjort af med noget af alt den teknologi som forurener naturen. Eller en domination spirit ville måske stræbe efter kontrol og lederskab i alle henseende. (dette er selvfølgelig kun et par eksempler på hvordan sådanne spectres kunne være).

Denne forbindelse mellem koncept og personlighed er så dybdegående at den er fundamentet for ens morality, og er den der dikterer om man kan få, eller gå af med, taint (se house rules for information om taint).


Hvad kan en Spectre:

Hver spectre har en overnaturlig magt der til svarer den ide den er skabt ud fra, og kan ikke tilegne sig evner udover dette felt.
Fx vil en mind spirit have magten til at læse eller kontrollere tanker, samt underkue en persons vilje - men den vil aldrig få magten til at kontrollere den persons følelser og drømme.

Udover dette har spectres en spirit form, som kun kommer til udtryk når den er i spirit world uden vessal. Denne form passer enten til ideen den er skabt ud fra, eller den grand spirit den er tættest knyttet til - oftest begge - og det er op til spilleren at definere den. Det kan principielt være hvad som helst. Når formen er defineret vil spiller og storyteller sammen finde ud af hvilken mindre fordel den giver spilleren i spirit world. En nature spectre tilknyttet the grand spirit of knowledge, kunne fx ligne en en ugle og derfor kunne flyve i spirit world. En divination spirit kunne ligne en beholder og derfor have acute vision når den er i sin spirit form - etc etc. 


Værd at vide ift game mechanics:

Spectres er væsener af pure will, og hører som spirit mest hjemme i spirit world. Derfor bruger den sin willpower som dice pool til ALT når den er i sin spirit form i spirit world. Angreb, dodge, manipulation, powers, soak - ALT.
Men når den er i sit vessal i den menneskelige verden (eller i spirit world hvis den har fundet en måde at få sit vessal der ind) er den bundet til menneskets forståelse af de ting spillerens spectre vil. Hvilket vil sige at spilleren fx slår et dex+brawl for hand to hand combat, eller muligvis et perception+subterfuge for et eller andet power use, samt soaker skade med sin stamina.
 
Panel title

© 2018 shadowlands

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,48919606208801sekunder