sjf - Historie
                        
Hvad er
Grænseforeningen og Sønderjysk forening
 
Grænseforeningen ønsker gennem folkeoplysende aktiviteter at fastholde opbakningen til det danske mindretals kulturelle arbejde i Sydslesvig. den danske stat støtter via Folketingets Sydslesvigudvalg mindretallet med 520 mio. kr. Grænseforeningen er det folkelige bagland for denen støtte.

Grænseforeningen blev grundlagt umiddelbart efter Genforeningen i 1920 og har ca. 18.000 medlemmer fordelt på 83 lokalforeninger i hele Danmark.

I dag argumenterer Grænseforeningen ud fra en moderne dagsorden. Vi anerkender globaliseringen som et vilkår for alle - også for det danske mindretal og andre nationale mindretal. I det dansk-tyske grænseland omgås man kulturmødet på en konstruktiv måde. Man har bevæget sig fra et mod hinanden til et med hinanden. Denne historie og nutid er en væsentlig inspiration for det øvrige Danmark.
 
Sønderjysk forening blev stiftet i 1879 af udvandrede sønderjyder, men den fik hurtigt medlemsskaren udvidet til andre med interesse for at støtte og især oplyse om den danske folkegruppe i Nordslesvig.
I dag er de to foreninger sluttet sammen i én forening
 
Foreningen i Dianalund blev stiftet 23.3. 1949.
 
Dianalund-Stenlille har venskabsforbindelse med SSF Slesvig Nord
   
 
Panel title

© 2018 sjf

Antal besøg: 1876

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,63786196708679sekunder