SKRUK - Ægløsning

Selve ægløsningen

Et æg lever imellem 12 til 24 timer. Det er altså i meget begrænset tid, at det er muligt at blive befrugtet. Heldigvis er der dog lidt hjælp at hente hos vores mænd. Sædseller lever nemlig typis i 3-5 dage.  Du kan derfor blive gravid ved at have samleje i dagene op til ægløsningen eller på selve ægløsningstidspunktet.

 

Hjælp til at fange ægløsningen

Der er flere metoder til at fange ægløsningen. En mulighed er, at du så snart du har lært din cyklus at kende og derved har en fornemmelse af hvornår din ægløsning sker, kan du forsøge dig ved at have samleje i dagene op til ægløsningen og/eller på selve ægløsningsdagen.

 

Mange kvinder kan mærke deres ægløsning. Jeg er selv en af de kvinder, der typisk kan mærke præcis når ægløsningen begynder. jeg mærkr det ved at det rykker og niver omkring en af æggestokkene. Det står ikke på i særlig lang tid, og hvis jeg er i bevægelse - f.eks træner, støvsuger eller andet, ja så er det ikke sikkert at jeg opdager ægløsningen.

 

En anden mulighed er at måle din kropstemperatur. Din kropstemperatur bliver 0,5 g højere ifm. ægløsningen. Du har derfor mulighed for at fange ægløsningen ved at måle din kropstemperatur over tid. Når din kropstemperatur stiger en halv grad, burde du have ægløsning. Du bør måle kropstemperaturen på samme tidspunkt hver morgen.

 

Du kan også benytte dig af ægløsningstests. Ægløsningstests fungerer ved at de måler  koncentrationen af LH-hormon i urinen. ægløsningen sker nemlig som følge af at din krop begynder at producere væsentlig større mængder af LH-hormonet.

 
Panel title

© 2018 skruk

Antal besøg: 37

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,35534000396729sekunder