SKRUK - Forside

Drømmen om børn

For langt de fleste er det heldigvis relativt let at få børn. Hos de kvinder som oplever at det er svært at blive gravid eller hvor graviditeterne resulterer i ufrivillige aborter, bliver ønsket om børn ofte et projekt hvor kvinden, igennem længere periode, får behov for dybdegående kendskab til antal dage i hendes cyklus, ægløsningstidspunkt, tidspunktet for næste menstruation og ikke mindst tidspunktet for hvornår hun tidligst kan teste om sidste ægløsning bar frugt. 

 

Jeg har selv oplevet at ønsket om børn ikke er uden udfordringer. Første graviditet endte med en udskrabning, da fosteret døde. De to efterfølgende graviditeter endte begge med spontan abort.

 

Allerede ifm. med første graviditet blev jeg bekendt med nødvendigheden af at kende min cyklus, og især det formodede ægløsningstidspunkt. Hurtigt fandt jeg også ud af hvor trættende det er at holde styr på datoerne for første menstruation, tidspunktet for den formodede ægløsning samt tidspunktet for næste menstruation, som jo også er tidspunktet for hvornår jeg kunne teste om ægløsningen havde båret frugt.

 

Hvordan holder man styr på sin ægløsning?

For at ønskebarnet ikke lader vente på sig, blot fordi jeg overser en ægløsning, er Excel-ark og notesblokke blev min faste følgesvend. Jeg savner virkelig et sted hvor jeg let og enkelt kommer af med oplysningerne som er relevante for beregningen af hvornår jeg kan forvente MIN næste ægløsning. Jeg ved, at der allerede findes hjemmesider der tilbyder et system til netop dette. Efter min mening er disse dog simpelthen ikke gode nok. Typisk kan jeg kun indtaste datoerne for mine sidste to sidste menstruationer. Hvis netop de to sidste cyklusser har været meget forskellige, får jeg med stor sandsynlighed et forkert bud på hvornår jeg kan forvente næste ægløsning. Jeg kan heller ikke selv indtaste datoerne for mine tidligere ægløsninger. Dette er rigtig ærgerligt, for netop denne oplysning kunne bidrage til at systemet blev langt bedre til at spå om hvornår jeg kan forvente næste ægløsning. Det korte af det lange er, at hvis jeg – og andre – skal have tillid til sådan et system, skal det også fungere. Dets funktion er jo ikke bare at fortælle mig på, hvornår jeg næste gang bør købe vaskepulver. Det skal hjælpe mig med at holde styr på hvornår jeg næste gang kan få opfyldt mit livs største drøm. Et system som sandsynligvis har størst berettigelse hos kvinder, der netop ikke har så let ved at få opfyldt denne drøm, og som derfor ikke ønsker at læne sig op ad værktøjer der ikke fungerer.

 

Mange vil nu nok sige, at det er at gøre for meget ud af det, når man begynder at holde styr på sin cyklus for at blive gravid. Selv synes jeg ikke at man kan gøre sig til dommer over hvad der er rigtigt og forkert. Jeg har selv oplevet at det kan være stressende at skulle følge min cyklus nøje. Især til at begynde med, hvor jeg rent faktisk ikke anede en brik om detaljerne i, hvordan det reelt fungerer med ens cyklus. Når jeg nu efterhånden har en masse viden om hvordan en cyklus fungerer, så er det at skulle følge sin cyklus ikke det, der stresser. Jeg ved nemlig rigtig meget om i hvilke perioder jeg kan gøre mig forhåbninger om at blive gravid, og i hvilke perioder jeg ikke behøver at skænke det en tanke. Jeg mangler dog stadig det der værktøj hvor jeg, måned efter måned, kan komme af med relevante data, for derefter at blive mindet om perioden omkring MIN ægløsning.

 
Panel title

© 2018 skruk

Antal besøg: 35

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,32653117179871sekunder