13.07.13 - Sjørringvold
Sjørringvold Efterskole

Sjørringvold Efterskole

Sjørringvold efterskole huser 60 elever og har taget navn efter det forhistoriske borganlæg, "Sjørring Volde", som ligger i efterskoles baghave.
Tidligere har der været afholdshotel, ligesom bygningerne har huset "Højskolen i Thy", som Thomas' familie har været en stor drivkraft bag i årene 1982-1999.
Sjørring Volde

Sjørring Volde

Sjørring Volde

Sjørring Volde

Vold- og fæstningsanlægget Sjørring Volde, der er anlagt omkring år 1100, er det største voldsted i Thy.

Anlægget er strategisk placeret, hvor datidens hoved-færdselsåre mellem Nord- og Sydthy krydsede vandløbet, der forbandt Sjørring Sø og Sperring Sø.
(Begge søer blev udtørret 1860-78).

I Middelalderen rummede anlægget en lille, træbygget borg. Voldanlægget blev placeret på et næs ved sydvestspidsen af Sjørring Sø, og vandet fra søen løb ind gennem to åbninger i nordvest og sydvest og fyldte voldgraven. Den nuværende åbning i sydøst med den røde portindgang er fremkommet langt senere, ved at man har taget jord fra volden til blandt andet vejanlæg.

Den firkantede midterbanke havde kun plads til et tårn og en palisade, og borgen var kun beregnet på forsvar. Den egentlige kongsgård har ligget nord for, omkring det sted, Sjørringvold Efterskole nu ligger.
 
Panel title

© 2019 slotkirk

Antal besøg: 601

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,66362309455872sekunder