Sophie haven - Så kan jeg lære det!
Rosen bedet. 

Er den første fiasko eller upser jeg vil fortælle om. Da vi lige havde overtaget huset og dermed også haven, fik jeg hurtigt øje på rosen bedet lige uden for havestuens vinduer. Det var skævt og de gamle uplejede roser skar i mine øjne. Imin iver for at få noget kønt at se på gav jeg mig fluks til at rette op på bedet så det igen blev lige. De gamle roser blev beskåret lige efter bogen. jeg indkøbte nogle flere roser for at fylde de bare pletter ud. 
Roserne blomstrede flot det første år og jeg huskede at tilføre gødning hver 2-3 mnd. 
I år træder fiaskoen tydeligt frem. I min iver glemte jeg at give bedet en god og ny jord, med det resultat at roserne er meget riste at se på. de gør et ihærdigt forsøg på at blomstre. I foråret måtte jeg fjerne to gamle roser der havde fået stængelsvamp og derfor måtte jeg flytte et par af roserne så der ikke var huller i bedet. 
Dette bed er blevet grimt og en torn i øjet på mig. Til foråret vil jeg lave bedet buet og grave gammel træt jord af og tilsætte ny frisk jord. der skal plantes nye roser. Der bliver ikke så mange forskellige som nu, men der bliver flere af hver slags og skal stå i klynger. 
Jeg lærte også den bitre lektie at inderst i bedet der regner det sjældent og det er svært at holde liv i planter derinde. Lusene kan vældigt godt lide det sikre og tørre klima derinde og hygger sig i roserne. 
Når jeg ændre bedet vil der ikke blive plantet derinde mere. 

4fe5bdd79569923062012.jpg

Flåter er noget fanden har skabt i vrede.

Da jeg gik og gravede gamle stauder op og flyttede dem, glemte jeg helt regel nummer 1. når du er i naturen vær obs på Flåter. Jo jo der er skam Flåter i prydhaver også. Jeg blev bidt af sådan en satan og det korte af det lange er at jeg blev syg og det tog lægerne et halvt år at finde ud af hvad jeg fejlede. Det var en NeuroBorelia der ellers kun er at få på Bornholm. Lægen kunne så indberette til Distriktlægen (eller hvem det nu er) at denne Borelia nu var fundet i det sydfynske. 
Om jeg lærte noget vigtigt ? Det kan du lige bande på. Hver gang jeg går i i haven tjekker jeg jævnligt op og ned af mine ben og fødder. Man er desværre ikke immun fordi man har været ramt, man kan få det lige så tit som man bliver bidt af de forkerte Flåter. 
 
Panel title
Antal besøg: 20133

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,37593197822571sekunder