Spain - Costa Blanca - Torrevieja - FAKTA OM SPAIEN
   
 

Fakta Spain

 

Befolkningstal: 46 million.

Hovedstad: Madrid.

Regeringsform: Parlament.

Kongen: Juan Carlos 1.

Valuta: Euro.

Tidszone: UTC+1.

Landekode: +34.

Det Spanske flag.

4f12a944d25db15012012.png

 

Se Dettehttp://www.youtube.com/user/spain?blend=5&ob=0

 

Den samlede rejseguide til Spanien

 

Spanien er en af de smukkeste og mest mangfoldige lande i verden. Historisk har der ofte været brugt to ordsprog til at beskrive Spanien.
"Afrika begynder ved Pyrenæerne", tilskrevet Alexander Dumas, og "Spanien er anderledes", der stammer fra det Spanske turistråd. Og der er sandhed i begge udsagn.

Spanien er anderledes. Spanien er speciel. Det er næsten umuligt at give en kort beskrivelse af et land der geografisk og kulturelt er så forskelligartet. Men det er også det der gør Spanien så speciel og får millioner og atter millioner til at komme tilbage år efter år.
Spanien er konsekvent i top 4 over verdens turist destinationer. Og det er ikke svært at forstå hvorfor.
En smeltedigel af kulturer, historie og smukke landskaber. Spanien har det hele.

Feriebolig-spanien.dk har samlet en masse turist- of rejseinformation om Spanien. Rejsebeskrivelser om de enkelte områder, billeder, kort og endelig har vi haft et professionelt filmhold rundt i landet for at lave nogle flotte HD videoer.
Alt sammen skulle gerne hjælpe dig til at finde det perfekte sted til din ferie. Vi ønsker dig god fornøjelse.

Geografi

Spanien er det fjerdestørste land i Europa og dækker et område på 504.782 km2. Det består af selve hovedlandet Spanien på den Iberiske Halvø, De Baleariske Øer (Mallorca, Ibiza m.fl.) i Middelhavet og De Kanariske Øer (Gran Canaria, Tenerife m.fl.) i Atlanterhavet. 84% af den Iberiske halvø er Spansk, og dermed har Spanien lange kyststrækninger ud til både Middelhavet og Atlanterhavet.

Spanien er det andet mest bjergrige land i Europa, efter Schweiz, hvilket kommer bag på de fleste der primært forbinder Spanien med sol, sangria, strand og vand. Men det store land har meget mere at byde på, også for dem der holder af aktiv ferie.

Spaniens nationalparker uovertrufne og landet er meget stolte over beskyttelsen af dem. 9.1% af Spanien er beskyttede områder, herunder hele 42% af De Kanriske Øer, 21.5% af Catalonien og næsten 19% af Andalusien.

Som den anden største uafhængige region i Spanien, står Andalusion for 36% af det totale beskyttede areal i Spanien.
Disse områder giver fantastiske levesteder for et utal af plante- og dyrearter.

4f12a9be71b4015012012.jpg

 

 


Kultur

Spanien var besat af Maurere i over 700 år. De efterlod en stor arv af bygninger og landbrugsudvikling. Nogle af de terasser og kunstvandingskanaler man kan se i dag er et levn fra dengang.

Generobringen af Spanien og koloniseringen af Amerika, med sin endeløse forsyning af guld og sølv, var en tid med enorm ekspansion og mange var i stand til at bygge storslående kirker og paladser for at vise deres nyfundne rigdom - selv på de mest uventede steder.

Storbyerne, Madrid og Barcelona, er kendte storbyferie destinationer, men mange andre byer er bestemt værd at besøge. Sevilla, Burgos, Valencia, Malaga, San Sebastian, Granada og Cordoba for bare at nævne nogle...og alle byerne har interessante ting at se.

Spanien er kraftigt delt op i regioner, der har deres egne kulture, madtraditioner og nogle gange også sprog.

Befolkningen

Spaniere helt deres egne. Livsglæden og den dynamiske levevis er ikke som de fleste af de Europæiske naboer.
Der bor lige under 45 millioner mennesker i Spanien, hvoraf 74% taler Castiliansk Spansk, 17% Catalansk, 7% Galicisk og 2% Baskisk. Hver region har sin egen specifikke identitet.

Omkring 11% af Spaniens befolkning er af udenlandsk nationalitet.
96% af befolkningen er Romerskkatolske og den resterende del er primært Kristne eller Muslimer.

 

 
Panel title
Antal besøg: 18177

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,4233379364014sekunder