Spiseforstyrrelser - Anoreksi

Sygdommen anoreksi.

Et menneske, der lider af anoreksi, sulter sig og bliver meget undervægtig. Den syge er bange for at tage på og har ofte en urealistisk opfattelseaf sig selv som fed, 
selvom hun eller han er meget tynd. Før man taler om egentlig anoreksi, skal vægten være under 75 % af normalvægten. Et menneske, der lider af anoreksi, har en voldsom trang til at kontrollere alting. Hun eller han kontrollerer sine følelser, sine lyster, sine behov, sine impulser, ja alt,hvad kroppen og sindet kan sende af signaler. Træthed
kan fx være et signal fra kroppen om, at den har behov forhvile. Men anorektikeren overhører eller undertrykker signalet og løber istedet en lang tur eller tager hen i motionscenteret.

Fakta om anoreksi. 

Hvor mange og hvem?
Der er cirka 3.000 danskere lider af anoreksi. 

Der er efter hånden lavet mange undersøgelser på hvor mange og hvem? Men i dag er det faktisk oppe på at være hver 10ende dansker som lider af en eller anden form for spiseforstyrrelser. Kun 3 % af dem er drenge resten piger der er en stigende tendens til at det er piger som lider af det. Da det tit og ofte er personer i teenager alderen som får anoreksi.

Interview med en der har anoreksi.

Hvordan er det at være ramt af sådan en grim sygdom?
Det er et helvede, på din ene skylder sidder der en engel og siger "du skal spise"... på din anden skylder sidder der en djævel og siger "du må ikke spise!" desværre er det oftest djævlen der vinder. 

Hvordan er din hverdag? 
Hverdagen er en evig diskussion med sig selv. Jeg ved jo godt at jeg skal spise. Samtidig frygter jeg at blive glemt, hvis jeg tager på. Min identitet er jo at være så tynd som mulig. Anoreksien er beviset på min indre smerte. (smerten er at det altid føles som et ondt mareridt.)

Hvor meget spiser du ca. om dagen? 
Jeg spiser ca. et æble, et stykke rugbrød, en sjat kaffe og lidt nødder ind i mellem. 

Derfor er anoreksi et samfunds problem


Det koster staten flere og flere milioner kroner om året. Det ødelægger så mange menneskers liv. speciel (unge pigers liv).
Det ødelægger totalt deres selvværd, selvtillid, sociale rammer, familie liv og ofte's deres skole gang. 

 
Panel title
Antal besøg: 67

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,43796920776367sekunder