Spiseforstyrrelser - Spiseforstyrrelser

Bulimi.

Bulimi er en spiseforstyrrelse. Når man har bulimi får man tit en uimodståelig trang til at spise meget store mængder mad. Ofte, men ikke altid, stikker man fingeren ned i halsen for at kaste op. Bulimi minder om anoreksi. Forskellen på de to sygdomme er at man ved bulimi får en voldsom trang til at spise som resulterer i spiseanfald, mens man ved anoreksi åbenbart slet ikke mærker sulten. Bulimi starter ofte med en skrap slankekur. Det kan også begynde med at man har anoreksi, som så udvikler sig til bulimi.

Alder og forekomst.

Både spisevægrings- og spiseanfaldslidelser ses mest hos yngrekvinder, ofte i 15-20 års alderen. Det er et især velkendt i skolernesældste klasser.

Nervøs spisevægring og bulimi ses hos knap 1-3% af unge mellem 15og 24 år, men mere end 25% af denne aldersgruppe prøver at regulere deres vægt så den er ideal for dem, men dette gør også at de er i faregruppen for at få en spiseforstyrrelse.

Tvangsoverspisning ses hos ca. 3% af befolkningen. Her er debutalderen 18-25år. 

Anoreksi.

Eller nervøs spisevægring er en sygdom, der er karakteriseret ved angst for fedme, en forvrænget kropsopfattelse og et ønske om at blive tyndere. Ud over undervægt udebliver menstruationen i nogletilfælde. Lav puls, temperatur og blodtryk samt nedsat seksuallyst og hormonændringer, er alt sammen et tegn på anoreksi.

Den eneste måde man kan opnå den lave vægt på erat nedsætte sit madindtag , meget fysisk aktivitet, selvfremkaldte opkastninger og brug af slankepiller og afførings og vanddrivende midler.

Tvangsoverspisning.

Tvangsoverspisning er en sygdom, der er karakteriseret ved episoder med tvangsmæssig overspisning ledsaget af en følelse af at miste kontrollen. Ofte spiser man alene, fordi man skammer sig over mængden mad man spiser. Overspisningen er forbundet med en følelse af skam og ubehag ved sig selv og kroppens overvægt. Mennesker, der lider af tvangsoverspisning ønsker ikke at være overdreven slanke, men at være normal vægtige eller let overvægtige.

Grafen

Grafen her, viser at der dør omkring 50.000 amerikanere om året af en spiseforstyrrelse. De 50.000 er fordelt ud på de 3 mest udbredte spiseforstyrrelser. 
Ca. 5.000 dør af anoreksi
15.000 af overspisning og
ca. 25.000 dør af bulimi.
I Danmark er tallet meget mindre, der er det "kun" 200 der dør om året. En start kunne være at man satte den sunde mad ned i pris og den usunde mad meget op, men det er der dog lange udsigter til.
 
Panel title
Antal besøg: 64

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,66482090950012sekunder