stald dot - Hvorfor killinger SKAL være 12 uger før salg


Bekendtgørelse om overdragelse af kattekillinger

I medfør af § 11, stk. 1, og § 28, stk. 5, i dyreværnsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1343 af 4. december 2007, som ændret ved lov nr. 499 og 500 af 12. juni 2009, fastsættes følgende:

§ 1. Med bøde straffes den, der sælger eller på anden måde overdrager eller køber eller på anden måde erhverver kattekillinger, hvis levering af kattekillingerne sker, inden de er 12 uger gamle. På samme måde straffes den, der fra udlandet indfører kattekillinger, der er under 12 uger gamle.

Stk. 2. Reglen i stk. 1 finder ikke anvendelse, når der er tale om en samlet overdragelse, erhvervelse eller indførsel af moderdyr og killinger, eller når moderløse killinger indleveres til dyreinternater eller overdrages til en ammekat.

§ 2. Justitsministeriet kan meddele dispensation fra denne bekendtgørelse, hvis hensynet til moderdyrets og killingernes velfærd taler for det. Dispensationen kan gøres betinget af nærmere angivne vilkår.

§ 3. Bekendtgørelsen træder i kraft den 15. november 2009.

Justitsministeriet, den 29. oktober 2009

Brian Mikkelsen


Socialisering af killinger

Når en lille killing vokser op blandt sin mor og søskende, gennemgår den to primære socialiseringsfaser. Mellem 2-7 ugers alderen lærer killingen nogle basale sociale færdigheder i forhold til at interagere med sine omgivelser, såsom hvad den korrekte respons er, når en anden kat hvæser, lægger ørerne ned eller slår med halen, og det er også i denne periode, killinger er mest åbne for at blive trygge ved mennesker og andre dyr. Desuden lærer killingen at spise selv, soignere sig selv, gå på bakken og markere sig ved hjælp af duft og kradsemærker, og når den er 8 uger gammel, er den grundlæggende socialisering overstået.

I 8 - 12 ugers alderen udbygges disse sociale færdigheder betragteligt. Killingen lærer i højere grad at begå sig socialt, og at dens handlinger har konsekvenser. Hvis den bider en anden killing, bliver den selv bidt, og gennem leg med sine søskende og under vejledning af moren lærer den efterhånden at tale ”rigtigt kattesprog”. Derfor fungerer katte, der er taget fra mor og søskende før 12 ugers alderen, ofte dårligt socialt - også i relation til mennesker. I stedet for at gå, når katten er træt af selskab, bider eller river den. Den har nemlig aldrig lært at hæmme sit bid eller trække sig. Katten har i det hele taget svært ved at læse sociale signaler og navigere i forhold til dem, og i mange tilfælde ender det med en aflivning, fordi katten er ”uberegnelig”. 


Killingen kan blive sky, tilbageholdende og evt.aggressiv - eller den kan blive desperat i forsøget på at finde en modererstatning.
· Sutter på uld, øreflipper eller andet i forsøg på at få sit suttebehov dækket. I de værste tilfælde så meget på sin egen hale, at den lemlæstes.
· Urenlighed - også på et senere tidspunkt i kattens liv - kan i langt de fleste tilfælde spores tilbage til, at killingen er taget for tidligt fra sin mor og søskende.
· Er overdrevent kontaktsøgende, skal sove på hovedpude sammen med ejeren om natten, jamrer hvis man går. Denne afhængighed misforstår nogle og tror, at det er kattens kærlighed til den nye ejer. Men det er det IKKE! Det er udtryk for manglende socialisering og fejludvikling af selvstændigheden. I virkeligheden er killingen frustreret, og det vil tage lang tid før den får fred i sjælen og bliver en rigtig kat. 
Panel title

© 2018 Stald Dot

Antal besøg: 11058

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,40641307830811sekunder