Stay-yourself - Min historie

Hejsa smiley.gif

Jeg vil starte med at sige, at der kan forekomme forvirrende perioder her. Grunden er, at jeg ikke husker alt i rigtig rækkefølge fra tiden før og under mit misbrug.
Jeg har brugt det her, som en form for dagbog, men også for at du kan forstå, at du, som misbruger, ikke er alene med dine tanker og drømme/maridt. Til dig der har en misbruger i familien, så er denne side til dig, så du kan se, at jeg ikke har viden fra en bog, men fra selve livet.


Jeg er en frisk kvinde på 39 år. Jeg er mor til en pige på snart 20 år og en dreng på 11 år. Jeg lever for mine børn. Det udtryk der siger ”Jeg vil dø for dig” kan jeg ikke lide. Jeg vil hellere have der bliver levet for nogen/noget end at man vil dø for nogen/noget.

Der er en stor forskel.

Jeg startede som 7 årig med smøgerne og gik til alkoholen som 14 årig. Jeg gik derefter hurtigt over til Hash derefter speed og så kom heroin. Og med Heroin følger Kokain. Mine forældre blev skilt da jeg var 14 år.

Og så er det man tror at dette var grunden, men nej. At de blev skilt var det bedste der kunne ske. Hellere blive skilt end at blive og "skændes" meget foran børnene. Det forstod vi og det passede os fint.

Jeg var en vildkat og var med på den værste.

Jeg blev tævet og drillet meget i skolen, så en dag mødte jeg en fyr som spurgte mig, hvornår jeg fik nok. Han lærte mig et par tricks og en dag slog den så klik og jeg tævede ”klassens stærke dreng". Jeg holdte mig til den fyr jeg havde mødt. Vi var bare venner og jeg så meget op til ham og hans andre venner.
De lærte mig at sætte grænser for, hvad jeg skulle finde mig i.

Jeg havde en veninde som gik på den skole jeg blev flyttet til og hun hjalp mig med at holde hemmeligt, hvordan jeg havde haft det på den anden skole. Sammen sørgede vi for at danne et vis ry, der ville sørge for at jeg ikke blev drillet og tævet igen. Det vi ikke lige tænkte på var, hvad der skete, når man starter ry.

Min far og jeg havde ikke noget tæt forhold, tværtimod, så i lang tid gik jeg og gav ham skylden for mit misbrug. Det er jo det nemmeste at gøre.

Jeg mødte en fyr, der var en del ældre end mig. han var meget voldelig og brugte hver en undskyldning han kunne for at tæve mig. Det tog et års tid før jeg slap væk fra ham.

Da jeg blev 15 år stak jeg af hjemmefra og boede hos nogle venner i Ishøj. Jeg passede dog min skole med hjælp fra vennerne. Hvis jeg ikke gad gå i skole, så røg jeg i iskoldt vand. Så kan det nok være jeg kom hurtigt afsted!! (jeg tog dog min 10.klasse med et gennemsnit på 8,7)Men jeg røg længere og længere ud i skidtet. Jeg lærte andre at kende, som tog andre ting og så var jeg hos dem i stedet.

Jeg begyndte at være meget voldelig overfor min familie og jeg drak mere og mere. Jeg var stoppet med Hash, fordi jeg ikke kunne tåle det mere. Men så var der jo alle de andre stoffer jeg kunne tage.

Jeg blev som 18 årig gravid, forholdet gik ikke og jeg sad så der alene og uden familie. Jeg stoppede stofferne fra dag til dag og tog kontakt med min mor igen. Jeg flyttede hjem til hende. Jeg tog min mor med til min datters fødsel i håb om at det bragte os tættere sammen og det gjorde det heldigvis smiley.gif!!

Men da jeg var 21 år var jeg tilbage i den gamle mølle igen. Min mor var flyttet sammen med sin kæreste, og jeg havde isoleret mig så meget at jeg havde opsøgt den gamle vennekreds på Vesterbro igen.

 

Jeg havde en kammerat boende i min lejlighed i Ishøj, som skulle hjælpe mig med min datter, men han tog stoffer igen, hvilket jeg ikke var klar over. Han havde HIV og jeg kom en dag hjem og så hele hjemmet indsmurt i blod. Han havde brugt min datters tøj til at tørre det op med, men det var ikke lykkedes særlig godt. Jeg fik en masse andet at vide, som aldrig kunne bevises.

Jeg gik derefter op på kommunen og bad dem passe på min datter og sende mig til afvænning. Men de førte hende til et akut børnehjem og lod mig sejle min sø. Jeg fik ingen tilbud. Jeg kom op på kommunen med annoncer over flere forskellige steder, men kunne ikke få lov at komme afsted.

Jeg prøvede flere gange selv, men uden held. Jeg fandt frem til at det bare ikke var meningen at jeg skulle blive clean. Så jeg fortsatte mit vilde liv uden at se tilbage.

Jeg passede dog alle mine besøg hos min datter. Men jeg røg i fængsel og min datter kom i plejefamilie.  I fængslet var ”navn udeladt” efter mig. pga mit misbrug. Jeg var sammen med en han gik med og mit misbrug var IKKE godtaget!!!

Jeg holdte mig clean, men de flyttede mig, fordi jeg havde det for godt...

De rykkede mig rundt flere gange, men jeg endte med vennerne hver gang...

Hatten af!! det holdte mig clean pga stor respekt!!..

Da jeg blev løsladt fik jeg at vide, at min datter ville blive bortadopteret, men jeg måtte ikke vide hvorhen. Jeg røg tilbage på stoffer. Jeg kontaktede en advokat, som sagde jeg skulle hente hende og stikke af, mens sagen stod på. Så ville den nemlig gå hurtigere

(PASSER IKKE!!GØR DET ALDRIG!!)

Jeg tog en hurtig nedtrapning og da jeg var clean, hentede jeg min datter og stak af til Tyskland. Hver gang jeg prøvede at ringe til min advokat eller til den organisation, som jeg var i, ja.. så var de på ferie, så der stod jeg.

Vi blev pågrebet 1 måned efter. Min datter blev ført tilbage til det akutte børnehjem og jeg røg tilbage i skidtet.

Jeg var nu flyttet til KBH og fik mere hjælp end jeg nogensinde havde fået før. Det var ikke meget, men nu blev jeg set. Jeg fik metadon, men havde svært ved at vende mig til det, så jeg tog stoffer samtidig.

Jeg blev endnu engang gravid, men kunne ikke stoppe mit side misbrug og blev tvunget til en abort, som jeg i dag er helt forståelig med. Det tog så hårdt på mig, at jeg sprang tilbage til stofferne på fuld styrke. "mit" stof var heroin. Jeg fik en mild overdosis og min mor måtte gå lange ture med mig. Da jeg var lidt mere frisk tog hun mig med i biografen(jeg husker ikke filmen), men så frisk var jeg ikke, så det var igen ud på de lange gåture. jeg havde virkelig ikke lyst, men vidste at jeg blev nød til det.

Da jeg blev 26 år mødte jeg en fyr. han flyttede ind med det samme.

Efter kun 1 måned var jeg gået fra at drikke 1½ kasse Master Brue til at drikke 10 alm. Tuborg. jeg troede i lang tid at han var grunden til det. Men jeg opdagede senere at, da han var så ligeglad med hvad og hvem jeg var, så  jeg tænkte selv over det og trappede automatisk ned. Jeg begyndte at se, hvad det var jeg gjorde og var flov over det.

Jeg var en dag hos min datter. Hun sagde lige ud, at hun ikke brød sig om at jeg drak. Jeg gik dagen efter ned til centeret og bad om antabus. 3 uger senere finder vi ud af, at jeg er gravid. jeg stoppede både antabus og metadon. Denne gang skulle det køre!!

Jeg vidste, jeg ville have dette barn og jeg ville selv passe det og min datter. Dette var et tegn på, at det var på tide at blive voksen! Jeg havde brugt for mange undskyldninger, for at tage narkotika eller at drikke. Jeg måtte se i øjnene, at der kun var 1 person, der var skyld i det og det var mig selv. Da jeg var 8 mdr. henne havde fostret tabt 600 gram, så jeg blev tvunget til at gå tilbage til 1½ metadon. Det betød jo så, at jeg ville føde et abstinens barn og det var jeg ikke glad for. Jeg var sikker på, at fostret ville nå at tage de gram og mer til på inden fødslen, men jeg kunne ikke bestemme. Det var det bedste for barnet, sagde de med en masse trusler og det gjorde jeg så.

D. 1 juli 2000 flyttede vi ind i vores nye lejlighed. Kl. 18 gik vandet og der blev ringet efter en ambulance. Dagen efter fødte jeg en dejlig dreng. Vi havde haft så travlt med at flytte, at jeg havde glemt at tage min metadon den dag. Og min søn fik først nedtur 1 døgn efter han var født.Det undrede de sig over, men vi tror at det er fordi jeg kun tog det medicin jeg fik udleveret. Vores søn har det fint uden abstinens mén i dag. Han er nu 4 år og hospitalet har stoppet kontrollen med ham, fordi han har det fint. Lægerne prøvede at finde frem til, hvorfor han klarede den uden mén, men det fandt de aldrig rigtig ud af. Altså hvorfor det går ham så godt, når det desværre går mange andre så dårligt. Men personligt tror jeg det har noget at gøre med mængden af medicin, man indtager under svangerskabet at gøre. Men jeg skal ikke spille klog på dette område. Det kan ligeså vel være at der er en, der gjorde det sammen, men som var uheldig.

Jeg fandt ud af, at kommunen i samarbejde med familieambulatoriet på Rigshospitalet, ville fjerne vores søn fra os. Han ville ikke få lov at komme med hjem.

Så jeg skyndte mig at få kontakt til Henrik Ringdom igen og han gav mig Temgesic (subotex)som nedtrapning.Efter kun 14 dage trappede jeg ned med 2 hver 2.dag. Vi var til møder i den kommune vi boede i i Nord Sjælland næsten dagligt.

Jeg havde lige født, men fik ingen transport dertil. Vi måtte tage det offentlige. Vi kæmpede for at beholde sønnen. Min bror var med som støtte og det var meget rart! Han kunne hjælpe os med at "oversætte" deres sprog. Vi forstod ikke altid de ord de sagde.

Men alle de kræfter der blev lagt i de møder gav resultat. Dagen før han skulle udskrives (1½ måned efter han var født) fik vi at vide, at han kom med os hjem. Til mødet havde vi intet forstået. Vi var ikke klar over at vi havde fået lov at beholde ham. Det var min bror, der efter mødet forklarede os det. Vi tudede så det basker. Men hvem ville ikke gøre det???

Men... under opholdet på hospitalet havde min kæreste forandret sig meget.

Jeg var jo på nedtrapning og havde brug for støtte. den fik jeg af min bror og min mor, men ikke af min kæreste. Jeg var meget slap i mine led, så jeg turde ikke holde vores søn. Jeg var bange for at tabe ham. Mit humør fejlede intet. jeg var glad og kælede med sønnen, mens han var nede i vuggen eller efter han var blevet lagt ved siden af mig i hospitalssengen. Jeg bad min kæreste om at hjælpe mig, men når sygeplejersken kom ind, så ville min kæreste have jeg skulle bære sønnen. Jeg ville ikke have de skulle tro, at jeg ikke ville holde ham. Derfor havde jeg bedt min kæreste om at tage ham, når han skulle løftes. Men han kørte psykisk på mig i stedet. Han gjorde, hvad han kunne for at det så ud som om, jeg intet gad eller kunne med sønnen. Jeg slog det hen og tænkte, at han bare var under pres som jeg selv.

Da vi kom hjem med sønnen blev det ikke bedre med min kæreste. Han behandlede min datter dårligt, når hun var på weekend. Min mor var rasende. Jeg havde taget min sidste medicin samme dag, som vores søn (Ronnie) blev udskrevet, så jeg var ikke helt på dupperne endnu og havde ikke kræfter til at klage til ham over hans opførelse.

Jeg begyndte at tage ham i små løgne og de blev større og større. Da telefon regningen kom fandt jeg ud af nogle ting. Mens jeg havde være på hospitalet havde han ringet til porno numre. Og dette var han fortsat med. Telefon regningen lå på 5000kr. Næste telefon regning lå på 4000kr. Den tredje regning lå på 10.000kr. og sådan blev det ved. Min bror måtte hjælpe med regningerne. Penge havde vi ingen af. jeg var på bistand og han tjente ca. 12.000 pr. måned og alligevel måtte jeg gå til min mor efter penge til mad osv.

Han skiftede job og tjente mere end før, men det viste han lønseddel ikke. jeg fandt ud af at han havde en pige ved siden af, så det var ikke altid, at han var på job. Jeg smed ham ud. Det havde jeg længe villet, men var bange for at jeg ville miste min søn og at min datter, som var på vej hjem igen, ikke ville få lov til dette.

Men jeg kunne ikke holde mere ud. Han var ondskabsfuld og havde kørt mig så langt ned psykisk, at jeg ikke kunne se mig selv i spejlet og jeg troede, jeg var meget psykisk syg. Men jeg fandt jo heldigvis ud af, at det er ham der fejlede noget. Og det viste sig at jeg fik lov at beholde min søn og min datter flyttede hjem til mig 1½ måned efter jeg havde smidt min kæreste ud.

Opdatering:

Jeg har nu været clean i 5 år og klarer mig fint uden stoffer. Jeg har ingen trang til stoffer mere. Så jeg er et eksempel på, at det kan lykkes. Man skal have viljen og ikke mindst støtten til at gennemføre det. For det er en sej omgang.

Nu 3 år efter jeg er alene har jeg det fint. Jeg er dog midt i en sag med min ex. om sønnen. Han mener, at børn lærer af en røvfuld og det mente han også, da han gav vores søn en røvfuld i en alder af kun 1½ år. Jeg kan med god grund ikke lide, at min søn skal være i hans varetægt hver 2. weekend. Så jeg har nu søgt fuld forældre myndighed og ingen samvær. Jeg venter stadig på retssagen. jeg gik i tidernes morgen på kommunen med min datter, da jeg indså, at jeg ikke magtede det. Nu vil jeg kæmpe for at min søn, får en god opvækst uden vold og ballade. Det synes jeg, at jeg skylder mine børn og mig selv.

Jeg vil lige komme med en note. Jeg var i retten d. 18/11 ang. forældre myndigheden. Der ville gå en hel uge før jeg ville få svar. Det svar er nu kommet og jeg vandt sagen smiley.gif

Min søn har nu kontakt med sin far. De har set hinanden med overvåget besøg 5 gange. De mangler bare 1 gang til og så skal der være møde i statsamtet. Jeg føler mig ikke tryg ved at han allerede skal have ham på fulde weekender, men nu må jeg se hvordan det kommer til at gå...

Jeg har snart 5 års jubilæum. Clean i 5 år. Utroligt hvor stærkt det er gået, men jeg bliver stærkere og stærkere, så jeg håber på, at kunne tage en uddannelse fx som fotograf smiley.gif

Opdatering:

Min søn fik en røvfuld den første weekend han var hos sin far igen. Han kan ikke lide kartofler og det var nok til at min søn skulle have endnu en røvfuld.

Han har ikke set ham siden d. 16/5-05 hvilket igen har gjort min søn til en glad og åben dreng. Min ex. skulle flytte sammen med sin nye dame d. 1/7 og derfor har han ik gidet se ham eller besøge ham et par timer. Så nu starter møllen forfra, men jeg gi´r ikke op. Det er mit barn og hans sikkerhed der er tale om. De kræfter vil jeg altid have eller finde frem et sted fra.

 

Opdatering d. 15/1-07

Jeg er nu 34 år og er ringforlovet og vi har lige købt hus. som vi flytter ind i d.15/2-07.

Vi har min søns farmor farfar onkel og faster inde i vores liv. Det er en rigtig fed ting smiley.gif

Farmor hjælper med mange ting og vi ville ikke kunne undvære hende!!

Min forlovede elsker begge børn som var det hans egne og det er en meget vigtig ting og bedre blev det, da mine børn accepterede ham 100%

Vi bor nu i Dejlige Fakse LDPL. Mit liv har endelige fået lov til at ændre sig fuldstændig til det positive. Jeg er meget lykkelig for at min forlovede fik åbnet mit hjerte så jeg turde elske igen smiley.gif

Jeg vil gerne sige at jeg nu har været clean i 6 år og 5mdr. smiley.gif

OPDATERING: 0312-07

Vi bor stadig sammen i Fakse Ldpl og har det kanon godt.

Min datter har endelig fået skole og starter i denne uge!

Undersøgelserne af min søn og hans AD/HD er startet og vi venter med længsel på svar, selvom vi godt kender det allerede. At få svar så der kan komme hjælp er jo altid det bedste smiley.gif

Min søn har stadig ikke set sin bio far og hans farmor og farfar har vi ikke hørt fra. Man bliver ikke far af at lave et barn men af opførelsen det samme gælder om en mor.

Jeg troede aldrig jeg skulle få det så godt.

Opdatering d. 30/12-07

Jeg har ikke fået sagt at min søn også sidder fast i 3-4 års alderen.

Vi ved med sikkerhed at det ikke har noget at gøre med hans start på livet. Det er jeg meget glad for. Jeg har været meget nervøs for om jeg var skyld i, at han ikke bliver ældre i sindet, men det har lægerne fundet frem til at det ikke har smiley.gif

Så langt så godt... Nu må vi så se hvad de finder frem til af muligheder for ham. Vi håber han kommer på en anden skole, som er for ham. Der hvor han går nu er for avanceret for ham. Der er gået ½ år og han/vi er stolte af at han har lært at lave 6 taller og kan næsten hele alfabetet hvis han hinker på sit alfabet tæppe samtidig.

Der må være en skole der er bedre for ham, men intet vil blive gjort før han har fået sin diagnose. Endelig har min datter fået sin skole, men mangler dog behandling, da hun selvfølgelig er mærket af det svigt hun har lidt under. Jeg vil bare ønske at min søn også snart får lov til at have det godt.

Han føler sig mobbet og er ikke tryg i skolen.

Det er svært at sende ham afsted hver morgen når jeg ved hvordan han har det med den skole...

Men skal vi til noget mere glædeligt...

Det har lige været jul og vi gav vores søn en BMX cykel så han ikke smadre den alm. med alle de løft han kan.

Min mand gav mig en bil WEEEE!!!!!

Tænk sig...

Mig!!!!

Narren fra Ishøj.. Hende der intet var...

Hende de fleste troede var død...

Jeg har børn-mand-hus og nu også en bil smiley.gif

Jeg tror ikke på gud, men jeg tror der er en eller anden....

Ja- jeg ved ikke, men nogen passer vist på mig smiley.gif

Har nu været clean i 7 år og 4½mdr smiley.gif

 

OPDATERING...

26/10-08

Ja så er jeg alene igen igen..

Kjeld var alkoholiker og jeg blev nød til at smutte med ungerne efter hans gentagne trusler mod min søn...

vi flytter her d.29/10-08 ind i en 2 værelses i Næstved..

Lyder alt dette forvirrende?

Helt enig, men det vigtigste er at mine børn støtter mig i det!!

De var jo også mærket af Kjelds misbrug...

Nu prøver vi så igen at få en hverdag til at fungere....

Opdatering:

6/3-2012

Jeg fandt sammen med en fyr fra Canada d. 14/2-2009.

Vi rejser mellem Canada og Danmark.
Jeg har gjort alt, hvad der kan gøres for at han ville gå fra mig. Ikke fordi jeg ønskede det, men har været så vant til at intet godt holder, så hvorfor ikke bare ødelægge det.

Han har altså hængt på og fundet sig i meget. Jeg lagde alle kort på bordet for ham i julen og han grinede bare og sagde at jeg ikke slap af med ham, så det er på tide at stoppe med balladen. Jeg kan kun give ham ret og er meget glad og taknemmelig for, at han ikke bare er smuttet.

Vi har holdt sammen i 3 år og jeg har været clean i 11½ år nu.

Min søns bio far ringede meget fuld og gav mig trusler sammen med hans kæreste. Jeg blev tvunget til at lade ham tale med Ronnie.

Ronnie var meget moden og ville have svar på rigtig mange ting.

Desværre blev hans far ved med at tale dårligt om mig og give mig skyld for en masse ting og det endte med at Ronnie sukkede dybt og slukkede for telefonen uden at sige farvel.

 

Ronnie har knyttet sig rigtig meget til Dean (min kæreste) og kalder ham papa. Der er nogle sprog problemer, men Dean lærer at tale dansk og Ronnie lærer at tale engelsk så det skal nok gå.

Ronnie har stadig ingen diagnose fået, men der bliver taget hensyn i både skole og klub og de er i gang med en udredning.

 

Jeg kan ikke gøre det gjorte godt igen, men jeg har lært af det og kan nu give mine børn og mig selv en bedre fremtid. Der er mange andre ting, jeg har gennemlevet, men dette er ikke min bog. Dette er om mit liv, så du ikke føler, at jeg ikke aner en pind om noget af det. Jeg har som sagt ingen uddannelse i disse områder, men en hel masse erfaring. Er der ting jeg ikke ved ret meget om, vil jeg henvise dig til et sted, der kan hjælpe. På den måde vil jeg ikke gøre en situation værre.

Jeg ved i dag, hvem jeg er og jeg tror på, at der har været en grund til at jeg har gennemlevet disse ting. Jeg har altid gerne ville hjælpe andre og det kan jeg i dag, hvis man selv ønsker den hjælp. Jeg er stolt af, hvem jeg er. Og det vil jeg altid være.

Nu ønsker jeg at give mine erfaringer videre. jeg ved ingen kan lære af andres erfaringer, men man kan lytte og måske få noget at tænke over. Og måske hjælpe dig med at blive stolt af dig selv smiley.gif

KH. Jackie


 
Panel title
Antal besøg: 840

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,40142393112183sekunder