Støt Skovbørnehaven - Baggrund for oprettelsen af Støtteforeningen

Støtteforeningen er oprettet i forsommeren 2010 som følge af Egedal kommunes forsøg på at nedlægge Stenløse Skovbørnehave, der ellers har fungeret siden 1970, og således i 40 år har givet børn og forældre et sundt pasningsalternativ med højt til loftet set ift. til de komunale institutioner.

Heldigvis ombestemte Egedal kommunes politikerne sig, da det stod klart for dem, at Skovbørnehaven uden sammenligning er kommunens billigste pasningstilbud til de 3-5 årige. Men Institutionscenteret havde set sig sure på os, og forsøgte efterfølgende at begrænse forældrebetalingen, således at Skovbørnehaven i praksis ville lide "sultedøden" ved ikke at have økonomi til at aflønne personalet i skovbørnehaven.

Med oprettelse af Støtteforeningen for Stenløse Skovbørnehave, kunne vi modgå dette træk, og efterfølgende opgav Institutionscenteret kampen for en stund, da økonomicenteret overtrumfede dem, og lod os have den nødvendige forældrebetaling.

 

Men lykken var kort, for allerede i juni måned begyndte spareforslagene til Egedal Kommunes budget 2011, og her er der lagt op til lukning af indtil flere institutioner - herunder Stenløse Skovbørnehave. At det IKKE er en besparelse at lukke Skovbørnehaven, kan de fleste se, men en sparerunde er også en politisk proces, og dér er det åbenbart ikke kun saglige tal, der afgør en institutions skæbne....

Stenløse Skovbørnehave trues således igen af lukning, og for imødegå dette træk, ser vi kun ét alternativ; Privatisering. En kommune kan ikke nægte oprettelsen af en privat institution, såfremt den opfylder kravene til en sådan. Desværre opfylder Maglevad, hvor Skovbørnehaven har opsamlingssted, ikke kravene, og da det er kommunens bygninger, får vi heller ikke lov at forbedre dem, skønt vi gerne ville.

 

Stenløse Skovbørnehave, skal således ud og lede efter nye lokaler til opsamlings- og aflevering-sted, og egnede private bygninger hænger deværre ikke på træerne i Stenløse by. Vi må således forvente, at der skal bygges noget til Skovbørnehaven, og dette koster penge - mange penge.

Støtteforeningen til Stenløse Skovbørnehave forsøger derfor at hjælpe med at rejse kapital til opførelsen af en ny bygning, der kan godkendes som opsamlings- og afleverings-sted for Stenløse Skovbørnehave.

 
Panel title
Antal besøg: 814

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,79384708404541sekunder