sundhed - fakta

Fakta om sundhed

Faktisk ved vi ret meget om sundhed, der er tal på de fleste af de risikofaktorer vi kender, så som manglende motion, usund kost, for meget alkohol og ja så er der lige rygning, som man ugentlig kan læse i aviser og blade om, hvor galt det står til. Men hvad ved vi om alle de andre faktorer der spiller ind på vores sundhed.


Ikke nok med at vi i Ringkøbing-Skjern er den lykkeligste kommune i Danmark, vi er faktisk også ret sunde. Både mænd og kvinder i Ringkøbing-Skjern ligger i den bedste, halvdel når det gælder middellevetider.
 

Ofte kobler man lav middellevetider sammen med lavs uddannelsesnivau og folk med lav uddannelse bosætter sig ofte der, hvor boligpriserne er billige. Uddannelses niveauet i Ringkøbing-Skjern er ikke af de højeste i landet, vores boligpriser er billige i forhold til andre steder i Danmark. Men vi har og kan noget, der gør at vi faktisk lever ret længe alligevel.


Er det vores tradition for sociale fællesskaber i foreninger osv? Er det vores unikke naturmuligheder?
Spiser vi sundere, dyrker mere motion, eller er det det hele lagt sammen der gør os både lykkelige
og sunde.
 

De 8 kostråd kender vi nok også efterhånden alle, men hvis du skulle have glemt, hvad de drejer sig om, kan du finde dem her De 8 kostråd"

 

Se øvrige sider under "fakta om sundhed", i menuen til venstre.


 
Panel title

© 2018 sundhedsfag

Antal besøg: 46

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,50300097465515sekunder