Sund livsstil - De officielle motionsanbefalinger

Børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler børn til at dyrke mindst en times fysisk aktivitet om dagen, med henyn til, at der ofte vil være sammensat af aktivitet og pauser i de 60 minutter.

Voksne

Anbefalingen for voksne er mindst 30 minutter om dagen. Man kan sagtens dele den halve time op, sådan så at man eksempelvis er aktiv: 2 gange 15 minutter eller 3 gange 10 minutter. Det handler ikke om hvor fysisk aktiv man er på en gang, men den samlede mængde motion i løbet af  selve dagen.

Det er meget vigtig at både børn og voksne får dyrket motion i løbet af en dag. Mangel på fysisk aktivitet kan medfører nogle alvorlige konsekvenser på kortere- og længere sigt.

På kortere sigt kan man opleve hovedpine, ømhed, stive muskler, dårlig søvn og mangel på koncetration. På længere sigt kan man opleve knogleskørhed, vægtstigning , hjertesygdomme og ubalance mellem knoglerne. Derfor er det vigtig at vi placere motion ind i vores ugentlig skema. Det kan være en smadder god ide at starte til noget underholdende såsom dans, boksning, basket, fodboldt, svømning og lignende.

Her er blandt andet nogle gode råd til hvordan man kommer i en god start på dagen:

  • Tag trappen istedet for elevatoren.
  • Tag cyklen istedet for bussen.
  • Tager man bussen, kan man stå af 1-2 stop før, og gå den.
  • Brug dine pauser på at bevæge dig, hvor du eksempelvis kan løbe en tur.
 
Panel title

© 2019 sundlivstil

Antal besøg: 4524

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,64945816993713sekunder