Sund livsstil - Livsstilsygdomme

Fysisk aktivitet forebygger de fleste forekommende sygdomme, såsom sykkersyge, kræft, hjerte hjertekarsygdomme, knogleskørhed og andre såkaldte "livsstilssygdomme".

Man kalder det livsstilssygdomme, fordi det er nogle sygdomme, der kan opstå, hvis man lever en usund livsstil, hvis man eksempelvis spiser for meget usund mad, ryger og bevæger sig for lidt.

Flere og flere mennesker lever her til dags rigtig usundt, og får sygdomme, som er knyttet til deres livsstil. Derfor bliver der i dag gjort enormt meget for at sætte fokus på, at folk skal begynde at ændre deres livsstil. Ellers kan det gå hen og blive meget grimt, fordi dette udvikler sig til, at man får enorme sundhedsmæssige, sociale og økonomiske problemer.

Her er blandt andet nævn nogle sygdomme, der er knyttet til en usund livsstil:

Fedme

Udover fedme bliver begrebet overvægt også brugt meget i vores tid. Forskellen på disse to begreber er fordi, at man i  overvægt  vejer nogle kiloer ekstra end normalvægten, hvor derimod fedme betyder, at man vejer enormt meget. Fedme øger risikoen for sygdomme, og specielt hvis overvægtigheden er placeret i maven, der kan der efter forekomme følgesygdomme. Men hvis overvægten også er placeret i hofterne, som det normalt er hos kvinder, er det uskadeligt.

Ved fedme er der massiv meget fedt på selve fedtdepoterne, derfor kan man opleve, at man tit har en federe overkrop end underkroppen og således.

Fedme rammer den unge målgruppe, og rammer i det hele taget folk i de højtudviklede lande. Da der her overdrives med indtagese af fastfood (som jo trods alt er en moderne føde).

Anoreksi

Når man lider af Anoreksi,  er det fordi, at man opfatter sig selv som en meget tyk person, selvom man måske i virkeligheden vejer mindre end normalvægten. Derfor sætter de fleste unge en grænse for meget af maden, der må indtaget og type mad. De fleste vil helt sikkert holde sig til mere vandholdige produkter. Men for at gøre det her kort er anoreksi teknisk set manglede på selvværd. Da man ikke synes, at man kan opfylde de krav om at være ”idealkvinden”, som de fleste sætter stor status for her i vesten, og starter så livet op på det her, som så kan gå hen og se meget grimt ud. Når man lider af anoreksi, er det netop fordi, at man indtager alt for lidt føde, og dyrker enorm meget motion, og det siges jo, at man forbrændrer mere energi end, hvad man selv indtager, derfor har man intet energi tilbage efter denne proces.

Det er ca. Hvert 10 tiende teenager, der lider af anoreksi. Drenge kan også opleve dette, men det er skam ikke hyppigt, som det er for piger.

Når piger har Anoreksi, stopper de nærmest deres udvikling og deres menstrationen stopper også. Grundet til at udviklingen også stopper, er fordi, at når der bliver indtaget så lidt føde som der nu gøre, er piger ikke i stand til at få deres kvindelige former.

Bulimi

Bulimi er en spiseforstyrrelse. Bulimi er en sygdom, der minder lidt om anoreksi. Forskellen på disse to er blot at ved sygdommen anoreksi, mærker man tilsyndladende ikke sulten, men i bulimi får man en voldsom trang til maden, som kan resultatere sig i store mænger af mad/spiseanfald. Disse to sygdomme minder enorm meget om hinanden, da man tænker meget på sin vægt. Grundet til dette er eksempelvis, at man er bange for at tage på, og forsøger dermed at tabe sig ved at gøre følgende såsom at, dyrke enormt meget motion, faste, springe måltider over, indtage en masse vandholdige produkter osv.

Bulime er kendt sygdom for, at man overdriver i sin spisning, og som resultat kaster man det hele op igen, på denne måde kan vedkommende sikre for sig selv, at man ikke tager på. Her benytter man sig også af to funktioner nemlig indtagelse af afførings- og vanddrivende piller.

Ifølge nogle undersøgelser har man fundet ud af, at dette tit foregår i ”moderne/ højtudviklende lande”, og det er fordi, at man lever op til den vestlige forventning af en kvinde, nemlig mediernes skønhedsideal.  Derfor rammer den det unge kvindelig aldergruppe fra 15-45 år, fordi disse har tendens til at blive påvirket af medierne om det moderne most.

Dette skyldes tit manglende på selvværd. Derfor er målet om, at blive til den idealkvinde vesten beskriver for netop at tilpasse sig omkring sin omgivelser og føle sig elsket.

Drenge kan også opleve bulimi, men dog rammer det flest kvinder af overstående grunde.

Sukkersyge

Type 2 sukkersyge er en type sygdomme, der som regel er knyttet til en usund livsstil. Fordi man i sin livsstil indtager for meget sukker, fedt tobaksrøg og inaktivitet.

Før  i tiden kaldte man sygdommen for ”gammelmandssukkersyge”, fordi man troede, at det kun var ældre mennesker, der fik sygdommen. I dag ved man, at det ikke har så meget med alderen at gøre. Den opstår som regel, fordi man lever et usundt liv .

 

 
Panel title

© 2018 sundlivstil

Antal besøg: 4470

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,35921311378479sekunder