Sund livsstil - Spis dig sundere

Mange har den vane at kvikke sig op med en stor mængde af mad, koffein og chokolade. når de er lidt trætte, men det er bedst at undgå motivationer, da det går hen og bliver til en dårlig vane. Den bedste måde at kvikke sig op på er ved at indtage en masse mængder vand og samtidig forholde sig til de grønne madvarer.

Her er nogle gode punkter for, hvordan du kan spise dig sundere.

  • Spis mange grøntsager. Din kost skal hovedsageligt bestå mest af grøntsager, og hvis det er muligt så spis en stor del af dem rå. Vælg den bedste kvalitet, du kan finde — fx de mest friske eller de økologiske. 
  • Spis mest eller blot vegetabilske fødevarer. Vegetabilske fødevarer er alle dem, der ikke kommer fra dyr — altså frugter, bær, grøntsager, krydderurter, svampe, nødder, frø, kornprodukter, bønner, ærter og linser. 
  • Spis så få dyriske fødevarer som muligt (kød, fjerkræ, æg, fisk og mejeriprodukter). Men husk ikke at undgå dem helt, da det især også at vigtigt at få sine proteiner således fra kød. Undgå især forarbejdet kød (bacon, pølser, kødpålæg og lignende.) og alt rødt kød (alt kød fra firbenede dyr som gris, okse og lam). Nogle forskere mener at rødt kød er kræftfremkaldende. Vælger du derfor disse fødevarer bør du holde dig til fjerkræ, fisk, skaldyr og slanke mejeriprodukter. Vælg fedtfattigt og helst økologisk fjerkræ og kød. Det er i orden at vælge fed fisk, da det også indeholder omega 3-fedtsyrer som er vigtig for knoglerne.
  • Spis en stor variation. Blandt andet mange forskellige slags frugter, grøntsager, kornprodukter, nødder og bælgfrugter. Mange af de naturlige farvestoffer i maden er gavnlige for kroppen. Du behøver ikke at spise en stor variation af grøntsager og andre sunde fødevarer til det enkelte måltid. Simple måltider, der består af få forskellige sunde fødevarer, er helt i orden og kan endda være en fordel.
  • Brug kun en lille bitte smule af salt i maden, da det kan forhøje ens blodtryk.
  • Spis kun når du er sulten. Lyt til din krop, spis kun når der er behov for det, og stod, når du har fået nok. Du skal ikke spiser for meget til maven er propfyldt, men efter istedet 1/4 procent til vand og en 1/4 til luft i maven. Men er du derimod lækker sulten, så tag noget tørrede- eller friskfrugt. Men spis dem med omtanke, så der ikke overdrives store potioner af dette, da det også indeholder frugtsukker.

 

 
Panel title

© 2018 sundlivstil

Antal besøg: 4388

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,36062002182007sekunder