Roskildesvajernes ankerplads - Forside

Kære svajligger

Som svajer skal man være opmærksom på at svajeområdet er en del af havnens ansvarsområde.

Havnefoged Svend Hvid har sendt nogle informationer som hermed viderebringes:


"Du er velkommen til at benytte svajområdet efter forudgående kontakt til havnefogeden på mail havn@roskildehavn.dk, eller på tlf. 29663234

Du skal endvidere sørge for at båden er påført tydeligt navn.”

 

Husk også at mærke jeres små både, som I benytter til at sejle ud, med navn og tlf.nr. da broformændene for diverse bådelaug gerne vil have styr på hvad der ligger af både på stranden.

Havnen er i gang med et større oprydningsarbejde i Kællingehaven, hvor der blandt andet vil blive kasseret en masse ukendte småbåde.


546ba4058bf6e18112014.jpg

Bodil

546ba4331785818112014.jpg

Bodil

546ba44967ab918112014.jpg

Bodil

- - - - - - -

Generelt om livet som "svajer"

Livet ”på Reden” er dejlig frit, og en rimelig god løsning for sejlere der venter på havneplads, eller som bare ikke har lyst til at betale det dyre indskud. For de af os der har valgt en flerskrogsbåd er der et ekstra aspekt: Vi har næsten ingen mulighed for at erhverve en fast havneplads i Roskilde.

Men til gengæld for den sparede havneudgift må vi leve med usikkerheden når det blæser op fra nordlige retninger: Mon ankeret holder?

Mange har i tidens løb oplevet at båden rev sig løs og drev ind mod sten eller bolværk og hvor kun en hurtig indgriben fra en anden sejler, reddede den kære båd fra totalforlis.

I erkendelsen af at ti par øjne ser mere end eet par, vil vi hermed foreslå, at alle vi som ligger for svaj, indgår i et lidt mere organiseret ”skæbnefællesskab”.

Det tænkes først og fremmest at ske ved etablering af en liste med vore telefonnumre.

Listen vil gøre det muligt umiddelbart at varsko en anden svajligger, såfremt hans båd river sig løs og driver mod fare.

Såfremt man ser ”ubekendte” personer på nabobådene, kunne listen også være med til at forebygge tyveri og hærværk.

Du kan nemmest deltage ved at gå ind på hjemmesiden: www.freewebsite-service.com/svajer (husk at bogmærke adressen)

I menupunktet ”Kontakt” går du bare ind og sender en besked. Efterfølgende sættes dine oplysninger ind under menupunktet ”Telefonliste”.

Hvis du ønsker det, kan du også oplyse om, at du er bortrejst i en periode, og at du håber på ekstra opmærksomhed fra dine ”naboer”.

For at undgå misbrug af adresseoplysninger, spammail o.s.v. vil vi foreslå at vi kun offentliggør bådtype, bådnavn, ejers navn, hjemby og telefonnummer på hjemmesiden.

Vi håber, at også du vil være med til at holde øje, - ikke kun med din egen båd, men også med de øvrige som ligger for svaj, især når DMI lover kuling eller storm fra nordlige retninger.

Med venlig sejlerhilsen

Sven Scharling og Tage Ebbensgaard

 
Panel title

© 2018 svajer

Antal besøg: 4105

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,53985214233398sekunder