Teamnordeafll - Forskning
Dette er vores forsknings rapport.hverdagen spiser vi rigtig tit, men hvor kommer det fra og hvordan er turen fra jord til bord? Vi har valgt og forske om en ganske almindelig bolle. Det kan enten være hvedeboller, rugboller og andet. Vores problem er bakterierne der kan opstå under vejen fra jord til bord. Vi har fundet ud af at frøene kan blive fyldt med bakterier, hvis personen sår dem ikke har vasket hænder. Under høsten kan mejetærskeren ikke være renlig. Den kunne f.eks. have kørt i lort. I forarbejdningen kan der komme bakterier i dejen, hvis personen ikke har vasket sine hænder, eller hvis personen har været forkølet. Røremaskinen kan være beskidt fra anden røring. Bollerne bliver jo pakket ind i poser, og der kan poserne jo være beskidte. Under transporten kan kasserne, som bollerne bliver pakket ind i, være beskidte. F.eks. Hvis den havde været beskidt fra anden transport. I tilberedningen kan pålægget være for gammelt eller der kan være mug på bollerne.

 Problemet er jo meget ulækkert og træls, og er der noget nu, der kan stoppe disse problemer? Ja, det er der. Køleskab er jo brugt til at køle fødevarerne ned, sådan, at der ikke kommer ulækre bakterier i maden. Og hvis man koger/steger noget, f.eks. noget kød, så får man ikke salmonella, som er en forgiftning man kan få hvis man ikke koger/steger æg eller kød.

 

Vi har valgt at fokusere mere på inde man spiser/forbedrer bollen. Vi kan løse vores problem, hvis der er en maskine inde på fabrikken, som kan se bakterier, og som også har sådan en skærm, hvor man kan se hvor man ikke vasket hænder. Så er der f.eks. Den nye sæbemaskine: Dettol no-touch system. Den kan man bruge, hvis man ikke har vasket hænder, og på samme tid opstår der ikke bakterier på den. Man kunne jo også bruge det til vandhanen, fordi hvis man skal dreje på et håndtag, får man jo bakterier på hænderne. Det her kunne jo f.eks. gøres bedre på skolerne. Man kunne opfinde en ting på offentlige badeværelser, som kan scanne ens hænder, efter man har vasket hænder, og så kan den vise dig, hvor grundigt du har vasket dine hænder og hvor du ikke har vasket dem ordentligt. Denne ting kunne man også lave på restauranter, sådan der er større sikkerhed for, at der ikke kommer bakterier i maden.

 

 Vores løsning kan fungere, hvis kommunen giver flere penge til skolerne. Vi kan også gå ind og snakke med kommunen, og fortælle dem om vores fantastiske idé. Så kan det være, at de snakker med sådan nogle teknikere/opfindere, og de kan måske lave den velfungerende maskine vi har opfundet.

 

Vores opfindelse forbedrer fødevaresikkerhed, ved at tjekke bakterierne på kokkes hænder, sådan, at der ikke kommer bakterier i maden, som de laver. Dette sker nemlig tit i hverdagen, og det prøver vi på at sætte en stopper for.

 

Vi har undersøgt lidt, og vi har fundet ud af hvordan og hvornår man skal vaske sine hænder.

 

Hvornår skal man vaske hænder?

·        Efter toilet besøg.

·        Før man begynder at lave mad eller før man skal spise.

·        Når man har pudset næse

·        Når man har rørt ved dyr

·        Når man har spillet computer eller anden spillekonsol.

·        Når man kommer hjem fra skole eller børnehave

·        Før man går i seng

·        Når du har rørt ved skrald eller noget der er snavset.

 

 

Hvordan skal man vaske hænder?

·        Først skal man tage sin ring af, hvis man har en på.

·        Gør dine hænder våde ved 37˚

·        Tag en eller to doseringer sæbe

·        Skrub under neglene, imellem fingrene, på håndflader, på håndrygge og håndled

·        Skyl under løbende vandhanevand (37˚)

·        Tør dine hænder ordentlig

 

Links:

Hvordan man vasker hænder

http://www.youtube.com/watch?v=i7xXzgrbBc4

 

Resten

www.kasperogesbenshjerner.dk

 
Panel title
Antal besøg: 1214

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,3266339302063sekunder