Velkommen - Om ulven.
Canis lupus.
Ulven, er et rovdyr. Den lever i steppelingene, granskovs eller nåleskovs områder. I enten, Asien, Europa eller Nordamerika hvor ulven er mest udbredt. Ulven er næst største rovdyr i Europa (Brun bjørnen står øverst).
Ulven er stamfader til tamhunden (Canis lupus familiars). Den var engang det mest udbredte rovdyr, men udbredelsen er senere blevet begrænset af menneskets forfølgelse og ødelæggelse af levesteder. Ulven er et intelligent og socialt dyr. Dens overlevelse og succes som rovdyr afhænger af dens sociale organisation i familiegrupper, der oftest består af 6-12 ulve. Flokken kaldes et kobbel. Kobellet patruljere territorier og dækker et meget stort område der markeres med duftmærker.
Hierarkiet i flokken er meget tydeligt. Et dominerende ynglepar kaldet alfaerne holder typisk sammen hele livet. Under alfaerne er beta, fighterene der tager over når de kan det. Lavest lægger omegaerne, disse ulve er meget ude af flokken, og spiser til sidst. Med alfaens tilladelse må de hilse på de andre ulve.
Grå ulven er i stand til at nedlægge en række dyr, herunder elge og rener, der kan veje op til ti gange end dem selv.
I ynglesæsonen, der varer fra januar til april, føder den dominerende tæve mellem fire og syv hvalpe. Efter cirka en måneds dien kommer hvalpene frem fra hulen for at få deres smag for kød. Der gylpes op af deres forældre og de andre medlemmere i flokken. Hvis der er rigeligt med føde, vil hvalpene være veludviklede nok til at følge med flokken efter tre til fem måneder og ved næste parringssæson har nogle ungdyr allerede forladt flokken fuldstændigt.
Ulven har en kraftig krop, stærk og effektiv til at jage. Dens følsomme ører og snude hjælper med at spore byttet. Ulvens ører, gør det også muligt for ulven at høre op til tre kilometers afstand. Og næsen kan opfange dufte på 2½ kilometers afstand. Desuden har den nogle store poter, som når den hopper spalter sig ud, så ulven ikke synker i sneen. Ulven har også to lag pels, som sneen aldrig kommer igennem.
Vildmarken kalder, grå ulve hyler for at gøre opmærksom på deres tilstedeværelse og markere deres territorier. Hylene kan høres op til 10 kilometers afstand og er med til at holde rivaliserende flokke væk og derved undgå direkte konfrontation.

 
Panel title
Antal besøg: 23

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,57804608345032sekunder