Internettet - Internettets opfinder
 Internettet blev opfundet i tiden omkring 2. Verdenskrig 

Internet som netværksteknologi blev udviklet af DRAPA, en forskningsgruppe under det amerikanske forsvar, som ønskede at skabe et decentralt netværk, hvor data kunne tage mange forskellige veje gennem netværkets knuder, og som dermed var meget robust overfor angreb eller udfald. Det oprindelige ARPA-net bredte sig op gennem 70erne og 80erne til amerikanske regeringsinstitutioner, universiteter og virksomheder, indtil det i løbet af 90erne udviklede sig til vore dages allestedsnærværende Internet

World Wide Web, den verden af hjemmesider og links, der for de fleste er Internettets vigtigste, daglige manifestation, blev opfundet i 1990 af Tim Berners Lee der dengang arbejdede på CERN, hvor verdens første web-server blev sat op (info,cern.ch, som stadig kører). Da Berners-Lee lagde kildeteksten til sine Wlrld Wide Web-programmer ud til fri download og opfordrede folk til at arbejde videre med konceptet, bredte WWW sig som en steppebrand ud over et Internet, der dengang mest blev brugt til email, nyheder og FTP.

Tim Berners Lee 

opfandt World Wide Web og mange af de efterhånden dagligdags begreber som HTTP, WWW, HTML og URL. Hans geniale opfindelse revolutionerede verden og brugen af Internettet. Takket være Tim har vi fået mulighed for at skabe eller besøge millioner af hjemmesider med al mulig interessant information, underholdning m.m. Han kunne have tjent styrtende med penge men valgte at gøre Webbet frit og gratis.

Han havde teknisk indsigt til at realisere den.
Han havde stædighed, vilje, utrættelighed og kommunikationsfærdigheder nok til at kunne overbevise en hel verden om projektets bæredygtighed og brugbarhed.
OG – Webbet er langt fra færdigt, men planerne er der, og de realiseres langsomt.

Tim Berners-Lee, er af Time magazine blevet hyldet som en af det 20. århundredes mest begavede personer. Hans opfindelse af World Wide Web gav verden en helt ny måde at bruge Internettet på, og det har radikalt ændret vores måde at drive virksomhed, få information og underholdning, udveksle ideer og bygge onlinesamfund m.m.
Han er direktør for World Wide Web Konsortium (W3C) og bestyrelsesformand for 3Com Founders hos MIT Laboratory for Computer Science. Siden 1995 har han modtaget mange priser og æresbevisninger – bl.a. nedenstående:

 
Panel title

© 2018 thea-lasse

Antal besøg: 62

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,52303695678711sekunder