Thomas Krogh, hold 10-6 - Filmproduktion med smartphones

Filmproduktion med smartphones

Filmportræt

Mål med filmforløbet:

Gøre erfaringer med at producere små enkle helstøbte lommefilm

Få udviklet viden om filmsproglige virkemidler

Lære at kommunikere hensigtsmæssigt med filmsproget

Få erfaringer med at tilrettelægge eget arbejdsforløb med filmproduktion

Kendskab til portrætgenren

Didaktisk perspektivering – æstetiske læreprocesser

Udvikle kompetencer i at tilrettelægge et undervisningsforløb i lommefilmsproduktion med børn

Få praktikklasser med til at deltage i Multimediefestivalen

 

Arbejdsprocessen:

I vores arbejdsproces skule vi forholde os til genre, dokumentar, fortælling, tone, forskellige genresprog (fx magtens sprog, det visuelle, etc.) iscenesættelser, locations, lys, beskæring, lyd samt selve interviewerens rolle i filmen. Hele filmarbejdet forgik på baggrund af et oplæg af Tommy Hald, journalist, som desuden stod klar med vejledning, hvis dette var nødvendigt.

 

Krav til opgaven - rammen for opgaven:

Optage med smartphones. (Hertil er det vigtigt, at man husker, at holde smartphonen horisontalt pga. senere redigering og afspilning - det kan dog bevidst undlades, hvis man ønsker den effekt.

Redigere i et enkelt redigeringsprogram: moviemaker, skoletube.dk eller moviecut (vi valgte at bruge MovieMaker)

Produktionerne, der blev lavet, skal senere deltage i MM-festivalen. Der var nogle forskellige emner, hvor vi fik emnet "Lav et portræt af en person". Vi blev endvidere stillet den opgave, at vi skulle portrættere personen som en magtperson.

Det var noget vi i første omgang havde lidt svært ved, da det ikke måtte være direkte subjektiv, hvad vi valgte - det kan jo være meget forskelligt, hvad vi hver især forbinder med en magtpersoner. Derfor blev rammerne også endnu mere faste, idet vi fik pålagt os, at det skulle være et portræt af et magtmenneske i Aalborg, og det skulle være af Thomas Kastrup-Larsen.

Det var til at begynde med en noget svær opgave, da vi kun havde 15 minutter sammen med Thomas, hvor vi skulle nå at filme det hele og have et interview med - hvor han selvfølgelig var meget politisk, og vi kunne ikke bruge så meget, af det han sagde i forhold til vores vinkling i filmen, da vi heller ikke vil fremstille ham anderledes, end han er.

Og dog! Det vi gjorde var nemlig at stille spørgsmålstegn ved hans magt - eller rettere hans håndtering af magten. Han fremstod meget afslappet og nede på jorden, og det at han havde tid til at vi overhovedet kom forbi, viste os jo allerede noget der. Derfor besluttede vi, at da det stadig skulle handle om magt, så ville vi stille spørgsmålstegn ved, og han kan blive ved med at håndtere den magt, som formodede kommende borgmester i Aalborg.

Vores film spiller meget på formen, som derigennem fortæller åbent om indholdet - det er op til den enkelte beskuer, hvordan de vælger at tolke filmen og portrættet af Thomas Kastrup-Larsen.

Musikken er valgt, så den passer til den stemning, vi ville have frem. Klipningen er klippet meget dynamisk, hvor der hele tiden kommer nye klip, samtidig skifter klippene meget imellem forskellige afstande helt fra total til halv total/nær og close-ups. Det er bevidste valg, i det det giver en fornemmelse af der sker noget eller der skal til at ske noget - og det er jo netop det der skal, når/hvis han tager over som borgmester. Desuden giver klippene "liv" til filmen, da filmen reelt er meget stille i sin udvikling, idet der ikke sker noget deri som sådan (jr. eksempelvis berettermodellen m.fl.).

Farverne har v også valgt at tone helt ned til et minimum, men dog stadig ikke sort hvid. Det skal igen være med til at understrege, at der er noget på vej - noget er under opblomstring, uden det er sprunget ud endnu!

Det er som sagt det form mæssige, vi har valgt at satse på i denne film. Meningen er, foruden det ovenforstående, at filmningen, klipningen, farverne, musikken og det sidste dias med citat skal give et æstetisk smukt produkt. Et produkt der på en måde er meget trist, men samtidig meget smukt.

 

(Se galleri).

 
Panel title
Antal besøg: 210

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,29500412940979sekunder