Selvbehandling af Piskesmæld og Fibromyalgi - Primære og Sekundære Symptomer
Men hvis langt størstedelen af piskesmældssymptomerne i virkeligheden kommer fra triggerpunkter, hvordan kan man så forklare, at piskesmældspatienter har koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær og andre kognitive problemer? Det må vel komme fra nerveskader, ik?

Nej, selv koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær, stress, søvnbesvær og andre kognitive symptomer kan forklares med triggerpunkter.

Jeg opdeler symptomer i primære symptomer og afledte symptomer, hvor de primære symptomer f.eks. er hovedpine, tandsmerte, tinitus etc. og de afledte symptomer er koncetrationsbesvær, hukommelsesbesvære etc.

Forstill dig følgende tankeeksperiment: Først beder du en mand om at læse en tekst, og derefter genfortælle den til dig. Det klarer han sikkert udmærket. Herefter spænder du et bånd rundt om hans hovede, der strammer så meget at det giver ham hovedpine. Du placerer ham ved siden af en højtaler, der bruser ham ind i øret og så puster du støv i øjet på ham, så det løber i vand. Herefter giver du ham et par fastelavnsbriller på, der forringer hans syn og sætter en mild strøm til hans arme så det føles som om de sover. Og som prikken over i'et stikker du et par knive i ryggen på ham og lader dem sidde. Til sidst beder du ham om at læse en ny tekst og genfortælle det. 

Tror du han har svært ved at koncentrere sig og huske hvad han har læst? Og tror du han bliver stresset og får svært ved at sove efter en uge i den situation?

Jeg syntes svaret er indlysende og konklussionen er, at kognitive symptomer i sidste ende kommer fra triggerpunkter.
 
Panel title

© 2018 tp-massage

Antal besøg: 13285

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,43846201896667sekunder