travelers - Ghana!
       

Oplevelser fra Ghana, fortalt af andre:

 

Susanne og Isaac talte med en mand i tjenesten. Efter at have fortalt ham om opstandelseshåbet, satte manden et spørgsmålstegn, der lød sig på, at det ville være umuligt for Gud at oprejse alle de mange mange mennesker der er døde op igennem tiden. Isaac svarede så: ”sår du virkelig tvivl ved Jehovas magt?” Manden blev helt flov.

 

Et ægtepar i Ho, mødte en canadisk pige. Hun fortalte at hun var kommet til Ghana, fordi hun ikke måtte gå i kirke derhjemme for sine forældre. I Ghana ligger der den ene kirke efter den anden, så besluttede at tage dem fra en ende af. Eftersom disse Jehovas Vidner havde besøgt hende, var rigssalen den første hun tog i. Det blev også den sidste. Efter det første møde var afsluttet, blev hun så begejstret at hun udbrød at dette kunne kun være sandheden. Hun inviterede også nogle af sine venner til at komme. Hjemme i Canada igen havde hun så sendt et billede til vores venner. Billedet viste en glad pige der nu stod sammen med kredstilsynsparret i en stævnehal, som en udøbt forkynder!

Vi har talt meget om dette eksempel. Når nu vi er kommet til Ghana, er vores ønske så stort om at forkynde for ghaneserne, at vi kommer lidt til at lukke vores hjerte over for hvide mennesker. Det er en skam, fordi de hvide rejsende véd godt, at der er mange religioner i Ghana. Derfor er det ofte åndeligt søgende mennesker der kommer hertil, og som er meget åbne. Det så vi bare med tyskeren, der kom med os til møde. Så nu er vi mere indstillet på at være opmærksomme på dem også.

 

En anden dag havde Filip og Ida været ude på en skole. De skulle vise vores skabelsesfilm for en masse børn på ca.7-12 år. De var meget spændte på ,om børnene kunne tie stille så lang tid, og spurgte derfor lærerne derom. Lærerne sagde, at de selv havde svært ved at få børnene til at tie stille. I Ghana er højtalerne næsten altid kæmpe store. Det var de også her. Filip satte filmen på og man kunne høre en knappenål falde til jorden. De viste det på en stor skærm, så stjernehimlen bredte sig ud over hele rummet, selv Filip og Ida fik gåsehud. Under filmen stilles der nogle spørgsmål op. Èt af dem lød: 'hvem har skabt alle ting?' Alle børnene svarede prompte i kor: ”Jehova. Han er den eneste sande Gud”. Bagefter kom mange lærere hen og gav positiv respons. En af dem kom også hen, med tårer i øjnene, fortalte at han var en udelukket, men nu ønskede han at vende tilbage, han vidste jo godt det var sandheden. Filmen havde gjort stærkt indtryk på dem alle.

I Ghana er der ikke nogle problemer med at fremføre skabelsesberetningen, men det bl.a. var lærerigt her, var den scene, hvor man ser en far komme gående med sin lille dreng ude i skoven, fortællende om Jehovas storslåede skaberværk. Sådan noget gør man ikke i Ghana. Børnene bliver ofte talt ned til. Personligt har vi lært, at de siger: ”Gå hjem. Ellers river jeg øjnene ud på dig!” og hvad de ellers kan komme med trusler... Dog har vi også lært et meget nyttigt ord: ”koofié” der betyder ”gå hjem”. I Green Hill hvor vi bor med familien, er sønnen enebarn indtil videre og 2½ år gammelt, dvs. han spytter, kaster bolde i hovedet på os, larmer, skriger og skaber sig på vores værelser. Dér er ”koofié” meget nyttigt at kunne, eftersom han ikke kan engelsk. Hønsene der nogle gange render ind til os, adlyder os også, når vi siger ordet. Det er magt hehe...

Salomon (han har 32 studier!) fortalte en lokal oplevelse: En familie fra en stamme virkede lidt fjendtlige, da nogle forkyndere besøgte dem. De blev dog tilbudt en plads, som de satte sig på og begyndte at forkynde. Der var meget negativ respons og de gik videre. Noget tid senere kom nogle andre forkyndere. Denne gang blev de også tilbudt en stol, som de tog imod. Idet de sætter sig, siger de: ”Jehova”, fordi de var så taknemmelige over, at Jehova kunne se deres behov for lige netop en stol at sidde lidt på. Med det samme de nævnte Jehovas navn, var hele familien lutter ører. Respektfulde og taknemmelige over for forkynderne. Det endte med at blive et rigtig godt besøg! Dette er et rigtigt godt eksempel på, hvor stor respekt de har for Jehovas navn og hvor stærkt det virker på dem.

Fra vores egen tjenestetur:

En mand spurgte broderen, om hvorfor vi brugte Guds navn i vores Bibel. Broderen spurgte: ”hvad er Guds navn”? Manden svarede: ”Jehova”. ”Skal jeg så vise dig fra Bibelen hvorfor vi bruger Guds navn”? Spurgte broderen. ”Nej” sagde manden, lad os bare gå videre i vores samtale”. Ja, de kender godt deres Bibel.

 
Panel title

© 2018 travelers

Antal besøg: 1106

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,77603697776794sekunder