Tullemor - Sjolfe Historier og fortællinger

Rødhætte og den alkoholiske jæger

 

Ingen elskede lille Rødhætte højere end hendes bedstemor. Bedstemoderen gav hende en rød fløjls hue, fordi hun led meget af mellemørebetændelse. En dag sagde hendes mor til hende: “Se her, lille Rødhætte, her har du et stykke kage og en flaske vin, kan du bringe det hen til bedstemor. Hun har fået mavetarm-infektion, så det vil styrke hende. Rødhætte skyndte sig af sted inden det blev alt for mørkt, for hun var mørkerad.

Bedstemoderen boede ude i skoven, en halv times gang fra landsbyen. Da Rødhætte kom ind i skoven mødte hun en jæger. Jægeren sagde ”Stik mig din kurv eller hænderne op” hun skyndte sig at vise hvad hun havde i kurven. Jægeren tog vinflasken og drak sig i hegnet. Rødhætte skreg ”Bedste, bedste hjælp mig” ikke langt fra Rødhætte stod ulven og havde hørt det hele.

Rødhætte fik sidestik og blev nødt til at stoppe, hun valgte at plukke nogle blomster til sin bedste.

I mellem tiden havde ulven fundet bedstes hus, ulven bankede på: “Hvem er det,” spurgte hun. “Det er mig, lille Rødhætte, med kager, dog ingen vin den drak jægeren” svarede ulven. “Tryk på klinken,” råbte bedstemoderen, “Jeg er så dårlig, at jeg ikke kan stå op.” Ulven trykkede på klinken, så døren gik op, og uden at sige et ord gik den lige hen til sengen og slugte den gamle bedstemor. Så tog den hendes klæder på, lagde sig i sengen og trak forhænget for.

Rødhætte havde imidlertid plukket lige så mange blomster, hun kunne bære, og kom langt om længe hen til huset. Hun kunne ikke forstå, at døren var åben, skrigene løb hun ind ” Bedste, bedste” og da hun trådte ind i stuen var der stadigvæk ingen svar. “Bedste” råbte hun så hendes rygelunger var ved at flyve op i halsen, men der var ingen, som svarede. Hun løb forpustet hen til sengen og trak forhænget til side, og der lå bedstemoderen med natkappen trukket dybt ned i panden og så, så underlig ud. “Sikke lange ører du har, bedstemor,” sagde Rødhætte.

“Det er for at jeg bedre kan høre, hvad du siger.” - “Og sikke store øjne du har, bedstemor.” –

“Det er for at jeg bedre kan se dig.” - “Men sikke store hænder du har, bedstemor.” - “Så kan jeg bedre holde på dig.” - “Men, bedstemor, sikken en forfærdelig stor mund du har.” - “Det er for at jeg bedre kan æde dig,” sagde ulven, og i samme øjeblik sprang den ud af sengen og slugte den stakkels lille Rødhætte.

Da ulven nu havde fået sin lyst styret, lagde den sig igen i sengen og snorkede så huset rystede. Jægeren slængrede netop forbi og tænkte, er der mon mere vin? Han væltede ind i stuen og fandt ulven liggende i sengen. ”Gemmer du på godter under dynen?” sagde han, “Jeg har rigtignok længe søgt efter dig din dumme ulv.” Han skulle lige til at skyde den, da han kom i tanke om, at ulven kunne have slugt den gamle bedstemor, og at hun måske var levende endnu. Han tog derfor sin kniv og begyndte at skære ulvens mave op. Da han havde gjort et par snit, så han den røde hue skinne, og lidt efter sprang den lille pige ud og råbte: “Nej, hvor jeg var bange, jeg er jo mørkerad. Der var så mørkt i ulvens mave.” Den gamle bedstemor kom også ud, dog var hendes halspulsåre skåret over, da jægeren jo var fuld og ikke vidste helt præcis hvor han skulle skære. Rødhætte blev så traumatiseret at hun blev indlagt på psykiatrisk afdeling og jægeren kom på antabus.

Slut

 
Panel title

© 2019 Copyright

Antal besøg: 399

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,35871315002441sekunder