Når ude er hjemme - At være plejefamilie

Godkendelse som plejefamilie

Det er ens bopælskommune, der skal godkende én som plejefamilie. Som led i godkendelsen vil kommunen vurdere forholdene i familien for at sikre, at man er egnet til at modtage børn i pleje. Vurderingen kan bl.a. omfatte familie-, uddannelses- og arbejdsmæssige forhold. Desuden vil man blive bedt om at vise sin straffeattest og børneattest.

Netværksplejefamilier skal i den konkrete sag godkendes til at modtage et bestemt barn.

Vil man modtage et barn under 14 år i privat døgnpleje i en periode på mere end tre måneder, skal man have en plejetilladelse fra bopælskommunen.

Du kan få mere at vide om reglerne i kommunen.

Vederlag til plejefamilien

Hvis et barn eller en ung er anbragt i familiepleje af kommunen, udbetaler kommunen et plejevederlag til familien samt et beløb til kost, logi og tøj.

Man betaler skat af plejevederlaget, mens godtgørelsen for kost, logi m.m. er skattefri.

De aktuelle takster for plejevederlag mv. kan ses på KL’s hjemmeside.

Børn med sociale problemer.

Inden kommunen kan tilbyde støtte, skal den undersøge barnets forhold. Undersøgelsen skal bl.a. omfatte barnets udvikling og adfærd, familieforhold, skoleforhold og sundhedsforhold. Undersøgelsen skal være afsluttet senest efter fire måneder og føre frem til en konklusion om, hvad barnet har brug for.

 

Den eller de, der har forældremyndigheden over barnet, skal som udgangspunkt samtykke og deltage i undersøgelsen. Kommunen har dog også mulighed for at gennemføre en undersøgelse uden samtykke. Kommunen kan også vælge at få barnet indlagt på en institution eller sygehus, hvis den frygter, at jeres barns sundhed eller udvikling er i fare. Sidstnævnte kræver dog en afgørelse i kommunens børn og unge-udvalg.

 
Panel title
Antal besøg: 55

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,55527901649475sekunder