Når ude er hjemme - Michos historie
 

Micho Todorovs liv begyndte som de fleste andres: Han kom til verden og blev båret hjem af mor og far. Men derefter ophører ligheden med andre børns liv.
Fra Micho var spædbarn, og til han var fem år gammel, boede han med sin søster hos bedstemoren, fordi forældrene blev skilt. Derefter boede han to år på et børnehjem, kom på et andet børnehjem i to år, og endelig flyttede han så hjem til sin bedstefar. Det nye liv i familiens skød var dog ikke en god oplevelse for Micho. "Mine onkler slog mig, fordi de ville have mig på børnehjem igen" ”Min bedstefars nye kone kunne ikke lide mig, så derfor slog hun mig også fortæller MichoTodorov. Efter et par måneder flyttede den dengang ni-årige dreng ind på børnehjemmet i Belogradchik.

I dag er Micho 18 år. De sidste ni år har han boet på børnehjemmet i Belogradchik. I løbet af den tid er der sket meget med hjemmet. For fem år siden blev lederen af hjemmet skiftet ud, ligesom den 50 år gamle bygning siden er blevet en smule istandsat. ”Plejen og omsorgen er ændret. Da jeg kom hertil var plejen overfor de yngre børn ikke god, den er meget bedre nu. Personalet er bedre til at snakke med os nu,” siger Sergey.Forholdene på de fleste børnehjem er så elendige, at børnene tit bliver underernærede Forholdene på de fleste børnehjem er så elendige, at børnene tit bliver underernærede
”Jeg har mange venner her på børnehjemmet, men jeg savner at se min familie. Jeg besøger ind imellem min mor, men jeg har ikke set min søster i fire år. Det er hårdt ikke at vide, hvordan hun har det,” siger Micho.

I Bulgarien er det meget almindeligt, at forældre bruger børnehjem som aflastning, fordi de af økonomiske eller sociale grunde ikke magter at passe deres barn. Desværre er det sociale system i Bulgarien så dårligt, at der ikke er så mange andre muligheder. Forholdene på de fleste børnehjem er så elendige, at børnene tit bliver underernærede og får psykiske eller fysiske lidelser på grund af manglende stimulering. UNICEF arbejder sammen med den bulgarske regering på at få udviklet et bedre socialt system, som kan hjælpe og støtte udsatte forældre, så forældrene bevarer overskuddet til at passe deres børn.

 
Panel title
Antal besøg: 53

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,5560610294342sekunder